Точен мерник: Снайперистът Крум – най–прецизният стрелец в НАТО

Българският снайперист спечели световно признание
2 окт 2018 11:15,
88

Най-точния снайперист се казва Крум Хаджипетков. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, впечатли десетки военни на състезание в НАТО това лято.

Снайперистът от Хасково уцели мишена на разстояние от километър и половина, побеждавайки по този начин свои колеги от страните от НАТО.

Още по темата

"Явно някой е видял някакви качества в мен и е решил точно аз да участвам", обяснява Крум пред Bulgaria ON AIR.

Постижението на Крум идва след доста натоварено състезание в Германия. В надпреварата участвали снайперисти от държавите членки на НАТО.

В състезанието Крум е трябвало да измине около 20 км, с раница на гърба, след което което трябва да уцели мишената, но има и допълнително затруднение - стрелба с чуждо оръжие.

Въпреки че отличният изстрел не носи победа в състезанието за българския тим, ефрейтор Хаджипетков е горд с постижението си и това на съотборниците си.

"Моята цел беше да покажа способностите на българската армия и на българския войник с оръжие, което за първи път виждам", обяснява снайперистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
8
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Заглавието е манипулативно. В НАТО... Загкавието трябва да е: "Българският войник уби всички натовски снайперисти в бой". Защото, да си краен победител в такова състезание, означава, че всички други участници в него, са мъртви;)))
28
6
 
3
 
! Отговори
Невежи преди 5 години
Не мога да повярвам колко лаици се изказват и имат мнение. Очевидно е че вилистиката като наука и тт данни на оръжие и боеприпаси не се взимат предвид, а за теория на вероятностите даже и не мисля. Всичко засвиси от "силната оптика" и "малките ракети"....
27
5
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До ТъпотоДа , прав си.От далече ги биха, даже и повече, отколкото си написал. Само че-от високо.По устав, когато са на едно ниво, да речем, на земята,нападат само ако имат доказано превъзходство 1 към 7.Ако не ми вярваш-поговори с някой храбър натовец, от нашите, случайно надничал в Щатските устави.
26
4
 
10
 
! Отговори
BG преди 5 години
Тази "новина" за кой път ще я публикувате вече?!?
25
17
 
19
 
! Отговори
аег преди 5 години
БРАВО на момчето!!! Натрил е носовете на много НАТОвски офицерчета!!! А за руски парцали няма да говорим!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Ами ако ти беше на негово място не би искал да те знае цял свят. Това е за негова сигурност и тази на семейството му. Всички специални частни са с маски.
23
6
 
22
 
! Отговори
проф. Ан преди 5 години
Нает е веднага от Митьо Зръкелете. С това CV в новините може да се надява на заплата от по няколко стотин хиляди на парче! Така е нашата държава - обучава лекари за Германия и снайперисти за охранителните и застрахователни дружества
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
21
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натегач.
20
13
 
8
 
! Отговори
az преди 5 години
И какво от това? Да не би да защитава българския интерес
19
7
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Този юнак колко може да е полезен на болното ни общество. Толкова крадлива *** има за разчистване.....Но най много да заработи за КОЙ.
18
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съкращение на генералите и полковниците с 90 % и с парите ще се вдигнат заплатите на войниците.
17
31
 
10
 
! Отговори
Herr Otto Schmidt преди 5 години
Този хасковски *** не може да е направил такъв изстрел...Първо ---това е невъзможно - аеродинамически..1500 метра Е ДОКАЗАНО НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ УЛУЧИ ЦЕЛЛ, СЪС СТАНДАРТНА МАЛОКАЛИБРЕНА ПУШКА ДОРИ И СЪС СИЛНА ОПТИКА .МОЖЕ БИ ЕДИНСТРВЕНО СЪС СПЕЦИАЛНИ КУРШУМИ ТИП ''Малка Ракета'' , забравих им официалното име на тези куршуми...НО със малък калибер - Е ДОКАЗАНО НЕВЪЗМОЖНО.850 м , максимум 900 метра, със такъв куршум и калибър .
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Останаха само пенсионери в армията, а младите дезертират от военната служба за повече пари на запад,
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаТо си има статистика за тази работа : сержант Владимир Илин държи рекорда на СССР за най-дълго попадение - 1350 метра по време на афганистанската война 1985, използвал е драгунов, това го поставя на 15то място в света. Мистификациите дето ги правиш за едни руски пушки дето са по-по-най си остават само това.
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този снайперист реално пренаписва балистиката. Постига нещо което противоречи на теориите й и според тях е невъзможно. А именно, нанизва три куршума един в друг, през един отвор в целта, при разстояние от над километър (ако си спомням добре). Че то в този сайт докато се появят новините и току виж снайпериста почнал да трепери от старост.
13
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надухте ни главите три дена с тоз "точен мерник"!Като папагали ..навсякъде "точен мерник"..точен мерник!Голям праз!
12
7
 
18
 
! Отговори
Българска Гордост преди 5 години
Българския войн е най добрия на Света
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае какво станало толкоз пет години за снайпериста ще говорим сега
10
5
 
8
 
! Отговори
Неук преди 5 години
До Един от СеверозападаСнайперът на Лобаев е в единични бройки и е преди всичко за спорт. Няма аналози в масовото производство , а и може да се свържете със самият майстор, да видите какво ще Ви отговори ако искате да закупите.Чейтак и Барет са върхът, а Хеклер и Кох, с каквато стреля, също бива.