Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!

Най-добрите криминалисти сме пратили там, обяви премиерът
Обновена: 7 окт 2018 21:42 | 7 окт 2018 17:36, Красимир Ангелов
317
Борисов за убиеца от Русе: Въпрос на време е да го хванат!
Снимка: БТА

Убеден съм, че колегите от криминална полиция и прокурорите в Русе ще разкрият това убийство, обяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с жестокото убийство на 30-годишната жена от Русе.

Още по темата
"От това, което знам, от многото ДНК материал, който има съм убеден, че е въпрос на време да го разкрият. Моля ви да не ги пресирате, най-добрите криминалисти сме пратили там", посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му ДНК-то от убийството в Русе е дадено сутринта, но още се чака.

Вътрешният министър Младен Маринов също коментира случая, като подчерта, че всички действия продължават.

"Надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя", посочи МВР шефът и определи случилото се като изключително брутално престъпление.

"Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия", каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал.

Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия.

В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Както е известно, жестокото убийство, което потресе града, е станало вчера през деня на кея в Русе. Тялото на телевизионната водеща е открито в труднодостъпен район, в храсти, близо до Дунав. Тя е станала жертва на изнасилване и тежък побой, вследствие на който е обезобразена с удари по главата и задушена.

Колата на убитата Виктория е открита в близост, но първоначалните данни сочат, че е оставена там от самата жертва.

Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата й, както и част от дрехите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си влезе в ролята на Премиер и да даде реално обяснение на хората защо ще вдига данък таван на осигуровките на 3к при положение, че има милиарди излишък финансите цъвтят, пазар сме и готови за еврото! За да ги раздаде в пенсии на малцината червени богоизбрани и бразилския му електорат не ме устройва, и ние имаме родители пенсионери, що тия 60-70лв на месец да ги давам на други...
194
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милен Цветков е заменен от Биг Брадър. Няма място за всички. Отвори се едно място при "Господари на сеира" за репортерче. При гала не иска, може да поиска при арменците да поработи. Няма срамен труд, дори при тях...
193
27
 
5
 
! Отговори
Az преди 5 години
Всичко е инсценирано от някой млад и ревнив младеж, това не е политическо убийство,изнасилването го оборва, това е битово такова и това личи по всичко , случило се...Прекалено явно би било....В основата е много ревнив мъж, наранен и комплексиран от това момиче!!!
192
0
 
24
 
! Отговори
бб преди 5 години
всичко е преработено вече.някой бездомник ще изгори,както стана с докторската мафия за което обвиниха ЧИСТАЧКАТА.или като тази застреляната 30годишна от община пазарджик,неизвестен/за обществото/ извиршител!!!!лошо за детето че остава сирак.
191
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боже, до какво ни дукараха герб, обиват но по улицит хора спретесе
190
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичко е виновен борисУФ!!!Държавата е РАЗГРАДЕН ДВОР.Лудите са по улиците.Престъпниците вместо в затвора се разхождат на свобода.Точат се кинти от обществени поръчки като за последно от ГРОБ активистите а останалият народ тъне в мизерия до полудяване.Ето това е България днес.А Тиквата Оправлява вече 10 години и НИКОЙ ДРУГ освен Него не е виновен за положени4то включително и смъртта на това невинно момиче.
189
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че хванаха суданеца дето жената на Лидеров му чупи огледалото.
188
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно ще е някой клошар с психичеаки проблеми.
187
5
 
23
 
! Отговори
МОЛЯ? преди 5 години
Това трябва да е първото за България сутрешно изнасилване с убийство. .. винаги съм смятал, че изнасилванията стават вечер/нощем.Нещо не се връзва.
186
2
 
48
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тикво, не е въпросът дали убиеца ще бъде разкрит или не.Въпросът е защо в тази държава може да бъде извършено такова зверско убийство, посред бял ден, на обществено място ?!
185
1
 
54
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Значи когато вербално е заплашвана държанката на Болен Лидеров е политически проблем, а когато е убита журналистка, дала трибуна на сериозно разследване срещу ужасяващите далавери на гробарите е случайно убийство, извършено от психопат. Смърт за ГРОБ!
184
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
убиецът е приятел от социалните и мрежикогото много време е мотала с цел да и вдига самочувствиеточовекът е затънал в любов и лудосття се е подиграла с негоунижила го еи така нататъктака са умните, красивите и успелитеподиграват се на грозните,глупави и неуспели
183
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе, положението е за ревплюция!
182
4
 
13
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Пак ще е клоашаря или любовна драма
181
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджуците май не са само в Добрич или София, оплели са мервата из цялата държава.
180
37
 
4
 
! Отговори
!? преди 5 години
не искам да подценявам работата на местните кабеларки, но надали се занимават с някакви важни разследвания , за да станат мишена на някого. Така че този вариант със служебните задължения издиша
179
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Репортаж за огромни злоупотреби с евро средства от фирми близки до властта, активистка на движението на майките на деца с увреждания системата ни убива, но това даже и не се споменава, като вероятен мотив.
178
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и други трябва да хванат, ама....нали са заети да управляват...
177
8
 
17
 
! Отговори
Инспектор Форд преди 5 години
Това е самоубийство.
176
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кат гледам член 1 от старата конституция е отпаднал само на хартия, всичко в държавата се определя от партията и вожда!