Саниран блок за половин милион – пред разпад!?

Фасадата на сградата се руши, мазетата се пълнят с вода
15 окт 2018 09:20, Петя Славова
115

Две години след саниране – блок във Велико Търново е в плачевно състояние. Въпреки че за ремонта са изразходвани половин милион лева, плочките по фасадата вече се рушат, а при всеки дъжд мазетата на хората се пълнят с вода.

Сградата е една от многото санирани по програма "Енергийна ефективност". Блок №3 на ул. "Райчо Николов" във Велико Търново е една от първите санирани сгради в града, съобщи Bulgaria ON AIR.

За половин милион лева била направена изолация на блока, подменена е дограмата и са освежени общите части.

Днес обаче плочките по фасадата падат. Хората веднага потърсили фирмата изпълнител на проекта, но никой не откликнал на сигналите им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
бг работа преди 5 години
продължение..още поне 20 такива като него. Същата работа може да се свърши с молив, метър и най-смотан модел дрелка за 20 лв-безплатно и два анкера от 10-20ст, но тогава няма да е доволен и ще каже, че майсторите не стават. Същото е със "санираните" баби-мърморят, колкото да са на приказка. Ако бяха платили от джоба си-нямаше да разберем за проблема. Да търсят строителя на блока за разпада, а за саниращите си имат гаранция
97
1
 
0
 
! Отговори
бг работа преди 5 години
Сбъркаха с това безплатно за живущите облепване на блокове. Българинът хвали майстора само, ако яко го оскубе с пари. Така се самоуспокоява и хвали за да не изглежда прецакан. Преди време монтирахме един скъп полилей, френски на някакъв новозабогатял и офертата беше 150лв-монтаж с гаранция 10г. Занесохме техника за строеж на цяла къща и лазери, нивели,прахосмукачки и какво ли не още, след 5ч подготовка и две дупки, си стиснахме ръцете и подписахме гар. карта. Толкова бе доволен, че намери още.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прословутото блокче се населява 50%от *** събратя, ако някой има снимка да я побликува да се види каква развалина е бил въпросният блок преди санирането.
95
1
 
1
 
! Отговори
Небостъргач преди 5 години
.....не пише ли че блока /панелката/ се разпада а санирането е здраво...
94
2
 
3
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 5 години
Това, което съм построил, не можете и със стиропор да го облепите!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа,ама българска!
92
1
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Фирмата изпълнител се избира от общината. Ако някой е нарушил закона за обществените поръчки тогава цялата отговорност е на общината и кмета. При обществените поръчки много често се избира най-евтиното което не винаги означава най-качествено. Държавата само финансира проекта и няма как да се меси в работата на общините. Затова живущите във въпросния блок е трябвало да се интересуват коя и каква е наетата фирма изпълнител. Но това не лишава от вина кмета и общинския съвет.
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО МРАЗЯ ТЕ И СЕ СРАМУВАМ ОТ ТЕБ,ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАШ!
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 98И по- добре станало, че не сте се санирали. Аз като "саниран" мога да дам само 1 чисто човешки съвет- не се включвайте! Още не можем да се съвземем и имаме много щети за поправяне след строителите.
89
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как хубаво им изглежда блока. А ние не можахме да се санираме заради няколко зрители на ТВ Алфа живеещи в блока ни.
88
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Чудя се и се питам докога ще продължават да крадат управниците?Кога ще спрете да гласувате за ГЕРБ? И как така се разпада ново ремонтиранс сграда направена с евро пари ? И защи няма управници и институции които да следят какви материали се използват ? Защо всичко се прави от горе от горе ?Просто да замажем очички и да лапнем парички! БОЙКО МРАЗЯ ТЕ И СЕ СРАМУВАМ ОТ ТЕБ,ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАШ!
87
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Живея в Германия в пет етажното блокче което е с изложение север-юг и беше санирано преди 2 години.Южната част бе изолирана с Неопор 12 см., а северната част с каменна вата 12 см.Дограмата е дървена от 1989г двоен стъкло пакет,тя не бе подменена защото е все още в отлично състояние. От както изолираха цялата сграда няма помен от мухъл и е наистина топло през зимата. Външната фасада изглежда като тико що санирана . В мазите ни се намират кофите за отпадъци 5 на брой,плъхове и мухъл няма!
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лепенето на нискокачествен стиропор не означава саниране!Гаранцията е 5 г., тъй като до 15 г. по данни на самите производители този стиропор напълно ще се е е разпаднал.
85
0
 
16
 
! Отговори
Държавата преди 5 години
Тя Държавата се разпада-вй за едно санирано блокче ,че с удивително и въпросително в заглавието.
84
0
 
10
 
! Отговори
Митко Банцера преди 5 години
Чакайти да ви убадя-на чист книжовен - туй санирани *** првят нискупосану, щот цялата им работа е тъй - пари да вземат, *** без работа да свършат. *** мен да знайти.
83
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако БСП се бяха заели със санировката, сламата и калта и ураган от 50та степен да мине, нито капка кал или струк слама нямаше да паднат.
82
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така с лошо бе хора.Герберугите се опитаха да ви помогнат за да повишите енергийната си Фиктивност,а вие все плюете ли плювате! Какво тук значат някакви си 45 млд. лв откраднати в саниране .Тихо! Да не ви чуе JPGroup,че ще ви се смееят За някакви си жълти стотинки оревахте орталъка и голям проблем правите.Я Стандарта на жиовот как скача вече сме на крачка до Швейцария .Неблагодарници такива!
81
0
 
15
 
! Отговори
до 80 ти да видиш преди 5 години
санирането не е ялово за някои които се нагушиха яко. Друго не се и очакваше, ремонт на ремонта е вече ежедневие.
80
0
 
31
 
! Отговори
Иво Георгиев преди 5 години
ТРЕТИ МАНДАТ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ - ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !!!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДанитахтИ ли сЪ?!Въййй, ко стана сия....