Саниран блок за половин милион – пред разпад!?

Фасадата на сградата се руши, мазетата се пълнят с вода
15 окт 2018 09:20, Петя Славова
115

Две години след саниране – блок във Велико Търново е в плачевно състояние. Въпреки че за ремонта са изразходвани половин милион лева, плочките по фасадата вече се рушат, а при всеки дъжд мазетата на хората се пълнят с вода.

Сградата е една от многото санирани по програма "Енергийна ефективност". Блок №3 на ул. "Райчо Николов" във Велико Търново е една от първите санирани сгради в града, съобщи Bulgaria ON AIR.

За половин милион лева била направена изолация на блока, подменена е дограмата и са освежени общите части.

Днес обаче плочките по фасадата падат. Хората веднага потърсили фирмата изпълнител на проекта, но никой не откликнал на сигналите им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце така самира.Където мине трева не никне.
77
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
запечатването на сградите със стиропор е като поставяне коронка на болен зъб.Даже много опасно ще става
76
1
 
26
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Нищо ново под слънцето. То и управлението на ГЕРБ е така. Пред разпадане. Всичко построено от тях се разпада още след откриването му. Затова има вече и ремонт на ремонта, контрол на контрола. Това са преките резултати от управлението на тиквата и неграмотните слуги около него.
75
0
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
Материалите са очевидно от най-евтините, отново за да се окраде всичко до ушите. И не само, че може да падне на хората на главите, ами и е ужасно запалимо. Да не дава господ да става пожар, това цялото лумва за 10 минути от първия до последния етаж като онзи нещастен блок с хорицата в Лондон.
74
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че Тиквата и бандата му са се щракнали на откриването му, преди да започне да се разпада.
73
1
 
38
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Всичко направено по обществени поръчки през управлението на ГЕРБ се саморазрушава, защото за двойно повече пари са вложени двойно по-ниско качество материали,а работа е свършена от неквалифициран персонал на подизпълнител,на който са му извили ръцете да работи без печалба.ТОВА Е ГЕРБ, БСП И ДПС = ЕДИННА И НЕРУШИМА БКП_ДС!Нито са про европейски, нито са про-демократични, а обикновени бандити, наследници да бандитите, който БКП амнистира от затворите 1944-та за да формира с тях репресивния си апарат!
72
1
 
8
 
! Отговори
Къща преди 5 години
Саниране . нова дограма . без пари . защо не и къщите ???? ..това струва на къща минимум 10 000 лв.
71
0
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Това безплатно саниране излезе ялово.
70
2
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
От саниране без пари за собствениците , какво качество маже да се очаква? А и се оплакват.
69
0
 
12
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Един от първите санирани блокове....Фирмата още не е имала опит.От тогава кой знае още колко блока са съсипали.Така е .
68
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да ти е алчен глутеуса, за да почнеш да "санираш" сгради в края на експлоатационния им срок. Масово са строени около 1960г, в момента са на по 60 години. Скоро ще трябва да започнат да ги събарят, защото ще станат опасни. На една старица и 5 тона грим да и сложиш, млада няма да стане.
67
0
 
36
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Вече земята и гората са в идеални граници в ръцете на олигархията. Едни олигарси обработват всички земи а други секат всички гори. За собствениците я дадат рентна вноска я не. Та така - десните пееха частната собственост е свещенна и неприкосновена. Нито е свещенна нито е неприкосновена. Имотите в градовете се заграбват пак от мафия с имотни измами. Звънне ти телефона телефонни измами. Да живее олигархията ей това трябва да е чл. 1 от Конституция на Олигархична феодална република България.
66
2
 
13
 
! Отговори
Тони Тодоров преди 5 години
Абе вие май искате да сваляте властта. Ще ви изстине столчето май...
65
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 37Народа е срещу гербер.астите, защото програмата беше направена и организирана так, че парите да се откраднат, а не да се направи наистина качествено саниране.гарантирано от гербавите.Освен това за санирането на към 350 сгради ли бяха, май доста по-малко платиха нашите баби и дядовци от село, които никога няма да живеят в града, още по-малко в някой от санираните блокове - пак грабеж "брилянтно" измислен от греб...
64
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запечатването на сградите с изолационни материали е проява на тотално невежество. Във всяка сграда има влага, естествена влага в материалите, дъх от хората, влага от различни видове дейност( готвене, пране, миене на съдове, от цветя...). Нужно е сградата да има възможност да "диша". За да е добре с изкуствени материали, в цялата сграда е нужно да има равномерна температура 16-24 градуса, което е вредно за мазите, а и невъзможно за жилищни сгради у нас (горещо лято). Плюс система за вентилация.
63
1
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
яяяя баш майстора по всичко е минал от там.човека взе парите каза чакай малко...с половин милион дали нов блок няма да може да се вдигне?
62
12
 
1
 
! Отговори
Давайте!!! преди 5 години
Вилнейте т.р.о.л.о.в.е,надпреварвайте се.Личите си вие двамата,колкото и да разнообразявате примитивните си писания. Е ,ще изкарате и днес за типов и шпеков,ами като се смени господаря ,кво праим"
61
15
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
Ами защо този проблем го няма във Дания,Холандия,Австрия,Белгия,все страни от нашата черга ама без НАСИЛСТВЕНО ОКРУПНЯВАНЕ-ТКЗС ,ОТИДОХА ТОЛКОВА НАПРЕД БЕЗ ДА ИМАТ НАШИТЕ ГЕОГРАФСКИ ДАДЕНОСТИ. А селото на бабите със мотиките и забрадките и бригадира с каскета всичките ги помним Още тогава през 70те селото тръгна да загива .Като добавим и допотопната руска техника и липсата на млади хора ,а след това и убийственното АПК и..??А света отдавна отиде напред без магаре и рало.Виж селото на запад ,а ?
60
2
 
30
 
! Отговори
Kradci преди 5 години
3 милиарда за саниране чакай бе как така едни ще плащаме сметката на други как герб го решиха данъците от селяните отидоха за саниране на панелките в София
59
2
 
28
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Същото е положението в община Правец - местните васали на ГЕРБ санират, а качеството елате сами да го видите.