Саниран блок за половин милион – пред разпад!?

Фасадата на сградата се руши, мазетата се пълнят с вода
15 окт 2018 09:20, Петя Славова
115

Две години след саниране – блок във Велико Търново е в плачевно състояние. Въпреки че за ремонта са изразходвани половин милион лева, плочките по фасадата вече се рушат, а при всеки дъжд мазетата на хората се пълнят с вода.

Сградата е една от многото санирани по програма "Енергийна ефективност". Блок №3 на ул. "Райчо Николов" във Велико Търново е една от първите санирани сгради в града, съобщи Bulgaria ON AIR.

За половин милион лева била направена изолация на блока, подменена е дограмата и са освежени общите части.

Днес обаче плочките по фасадата падат. Хората веднага потърсили фирмата изпълнител на проекта, но никой не откликнал на сигналите им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
11
 
6
 
! Отговори
До 56-GOST преди 5 години
Абсолютно си прав.Както пише по долу над 2 милиона живеят в панелките завещани от бай Тошо.Те не могат да се ремонтират,а просто се разчита на дълготрайноста на металните сглобки.Зависи от качеството им .В началото беше-за 25 години,след това-50,а сега 80!А,,санирането"е само за топлината-желязото е на честна дума.А виновни за рушенето ще бъдат управляващите след 20 години.И тогавашните пубери и млади хора ще обвиняват тях.Както сега обвиняват ГЕРБ-за строителство,за пенсии ,за заплати.!?!?!?
57
0
 
24
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
До БатманАбе не се пъни да мислиш не ти се отдава! Ти ше кажеш, че нямало как да се пълнят мазетата само от ремонт на външните части! Ай сиктир от разбирачи и като тебе и като 43! Само да те попитам покрива външна част ли е!? Кажи ми сега като я поправиш може ли след ремонта да почна да тече въпреки, че преди това не е текло? А като почнеш да чоплиш и по водоотводната система то не само мазеата ми и апартаментите могат да почнат да се пълнят! *** ти нал ги "разбираш" нещата!!
56
3
 
27
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 5 години
Че нали я връщаха в реални граници през 90те. Само че именно това доразсипа земеделието. Бай Пешо с 5 декара тук, други 5 на друго място се върна 1 век назад с магарето и ръчното рало.Щото Бай Пешо пари за трактор нямаше Бъдещето е и беше на окрупняването на земята. А пък децата на бай Пешо и внуците вече бяха по градовете и хич не им се връщаше във все по-скапващата се селска действителност.
55
15
 
5
 
! Отговори
Батман преди 5 години
Аз съм съгласен 43 че мазетата са се пълнили и преди. Няма как от сега да се пълнят като се прави само ремонт по външната част. Ама нали трябва да се преувеличи че и да искат и теракота в тях да сменят...... Като гледам от улуците липсват и части.
54
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българите сега е проведената през 1950-1955 година варварска национализация на земята от червените интернационалисти. България трябва да се изчисти от червените интернационалисти и комунистите от ДС а зeмята да се върна в реални граници, само тогава можем да имаме качествена санировка на блоковете!
53
7
 
7
 
! Отговори
Както казва преди 5 години
на село един дядо-"НА ХАРИЗАН КОН ЗЪБИТЕ НЕ СЕ ГЛЕДАТ". Кой разбра, разбра. Аз къщата сам си я потдържам, не рева за пари от д-та......тези в панелките с к'во са по различни ? Да си купят лепило,не е скъпо и да си лепнат 3-те разлепени плочки.....,а оная с терасата има едно нещо,нарича се метла, с нея да си обере паяжините по ъглите.
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата глупост на тази програма беше, че не се финансира 50 на 50, и от държавата, и от собствениците. Така, дай на едни без пари, а сега други с доплащане.Подхода трябва да е еднакъв за всички. Като не може за всички "безплатно", държавата изчислява до колко може да даде на обект и това е. Това е безпринципност. А за качеството това е съвсем отделна тема.
51
19
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 5 години
Скапани са панелките ви другарю невръстен .И два милиона и половина живеят в тях. Точно те ще ви поискат сметка ,точно когато си порастнал и почнеш да проумяваш.До тогава може ида си сменил господаря си ,който ти плаща.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова много хора няма дс се санират от простотията на други
49
1
 
31
 
! Отговори
Gost преди 5 години
Навсякъде чета че това саниране е само по външната фасада и общите части... Ами заварките на панелите, не са ли те най-важната част която трябва да се обнови, защото иначе сградите ще рухнат?
48
14
 
1
 
! Отговори
До СПИРО КИРОВ преди 5 години
Спиро,,ай стига" от името на народа.Такива платени пропагандатори сте на изчезване.Същия този народ колко пъти да ви го каже бе ,другарю"?Не ви щем ,,недоносчето" и поредният фалит.Колко пъти ,,да ручаме жабетата"?ДА !Народът не е ***,а недораслият народ не го е преживял за да направи нормална преценка.Такива критици като теб ,в онова време щяха да се намират в мазето на Московска 5 ,със натрошени кокали. А сега,ех СЛОБОДИЯ,плюй на воля БЕЗНАКАЗАНО когото и каквото си щеш.И даже ти плащат !!!
47
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе я си подлепети плочките ,3 защо ви мързи , камерата дава как терасите виса в пайжини , пак сънирането ли вие виновно , ако нямаше съниране и тава нямаше да имати
46
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Не бойте се деца,за утрешния ден,а много са от вас,гладни и на студено.Не бойте се деца,за утрешния ден,бездомници да станете,план Ран-Ът е отреден.Не бойте се деца,за утрешния ден.Вашите родители,на кредити са в плен !Не бойте се деца,за утрешния ден,в остров на спокойствие сме,все по-обезлюден.Не бойте се деца !Не бойте се деца !Първи сме по бедност,но Тиквата е цар.
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб правят безплатно саниране после живущите дават 1млн.за ремонт на ремонта... дядо ми казваше от гербер безплатно не чакай
44
1
 
23
 
! Отговори
Тече всичко тече преди 5 години
Властелина Пръстените и задругата на герберугата -30та част ''Саниране'Тече всичко тече ,времето няма бряг и ни влече няма как затуй всяка Герберуга е всъщност бъдещ крадец ,санировач или готов да ви окъпе без ***
43
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите източиха бюджета с 4млд за стериопор и разруха.. а за тия пари колко солари можеха да слложат...
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ - видими резултати!
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им е честит и новият данък сгради в енергийно ефективната вече сграда. Когато юристи разправяха за новата схема за рушене на блокове и кражби на апартаменти от мафията през енергийна ефективни програми това бяха най хитрите способни и умни санириращи ,а останалите бяха *** .Хак да им е сега и да им тече вечно така по вода за да се опомнят кога Гербавите са ги оправяли безплатно.
40
13
 
3
 
! Отговори
Бойко е виновен преди 5 години
Не е турил достатъчно хоросан и плочките падат,нормално. Ако Корнелия беше на негово място щеше да ползва Ц200 и плочките нямаше да мръднат.
39
24
 
3
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Народа /в блока/ е срещу тази ФИРМА ,т.р.о.л.че,а не срещу ГЕРБ. Не може един да отговаря за всички безхаберници.И ти види се не си качествен ,но обществото те търпи.Бай Тошо не разрешаваше такива недоволства/арестуваше и биеше/ ,а панелките се множаха.След десетина говини ще почнат да се саморазрушават,пак ли от тогавашните управляващи ще дирим сметка.