Кафенце, клюки... Баба Лалка и дядо Пацо – 77 г. семейна идилия!

Най-възрастната двойка на Балканите живее в Тетевен
13 ное 2018 17:00,
16
Кафенце, клюки... Баба Лалка и дядо Пацо – 77 г. семейна идилия!
Снимка: Кадър "Нова телевизия"

Семейство от Тетевен е най-възрастната двойка на Балканите. Баба Лалка и дядо Пацо живеят в любов и разбирателство вече 77 години.

Още по темата

"Запознахме се преди да отида войник. Влязохме в законен брак на 6 февруари 1944 г., а 2 години преди това беше незаконен, между капките", разказва дядо Пацо пред Нова тв.

Баба Лалка е била работничка на годината в шивашко предприятие, отличена с много ордени, а дядо Пацо - обущар.

Преживели война и смяна на политически режими у нас, те казват, че винаги е имало разбирателство в семейното им гнездо. Общата възраст на двамата е над 190 години.

Баба Лалка сподели, че тайната на дълголетието е много движение и никакви ограничения.

"Много сме обиколили. Навсякъде сме ходили. 24 години ходим от хижа на хижа. Минахме два пъти Пловдив през Балкана, за да отидем на панаир", сподели баба Лалка.

Дълголетниците нямат никакви оплаквания от живота си и сега. Дядо Пачо всяка сутрин пие кафе навън, а след това пазарува. Баба Лалка посещава местния клуб на пенсионера, където обсъждат политическите въпроси в страната. Тя смята, че една жена трябва да се грижи за себе си и за мъжа си. До ден днешен тя лакира ноктите си и слага червило.

Двойката пази любовта си с взаимно търпение и отстъпки. С чувство за хумор и млади души, двамата вечно влюбени правят планове за 100-годишнината от сватбата им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 77г . бабата защо й е да се лакирва ноктите? Това не е трябвало да го споделя, че ще чуят ало измамниците, че имат пари в излишък и може да ги нападнат. Дано има кой да ги пази.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Къде е написано че мъжа трябва да е шут от цирка!? Нещо изкривяваш нещата. Претенциите на мъжете са големи към жените. Дали Лалко е натяква че е надебеляла или че е погледнала мъж. Толкова са дребнави мъжете че от нищо правят големия скандал. Или решават да се скара с жената като я обиди и ядоса. Дребните неща развалят отношенията.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пацо веднъж не е изневерил на Лалка. Лалка никой не и знае кюлотите.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сладури! Човеци!
10
8
 
1
 
! Отговори
естествено преди 5 години
не за 100,ами и за 200 годишнина ще правят планове,цял живот лежане,никакви грижи,така живеят всички българи,няма болест,няма нищо,от какво да умрат,накрая все пак умират от алчност,като разберат,че не могат да заграбят света,както са си мислели
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
правят планове за 100-годишнината от сватбата им.Днешните и 5 години не могат да изкарат. :))
8
1
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Ами вижте се младите бе-тоя де го е писал, пет минути не може едно име да запомни-започнал с дядо Пацо, пък завършил на Пачо.То и риза да му купи файда няма вече...Написал-сбъркал, ама прочети си го и го поправи бе, как може ей тъй да го оставиш да ти се подиграват хората...На туй му се вика липса на отговорност а нея няма ли я-огън да те гори...Ей, младите, оставете присмеха и подигравките настрана, и ръка целувайте на старите и питайте на нещо да ви научат, защото скоро няма да ги има
7
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой от двамата е бабата и кой дядото, че не се разбира от снимката?
6
3
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
Брейййй, ти да видиш! Искала някой да я забавлява с финес. То мъже навремето може и да е имало, но от тях не се е очаквало да са шутове с хумор, които да забавляват!Нормални мъже има и сега, но явно не ги искаш такива. А и не е толкова трудно, човек да се досети, какъв тип мъже харесваш и после се чуди що били такива! Апропо, ако трябва да меря с твоят аршин, то и жени вече няма!
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сравняват днешните мъже с това поколение!? Мъжете днес са нищо друго, освен чувал с неоснователни претенции към жените си и безкрайно арогантни и груби. Чувството им за хумор се е изродил в саркастичен илюзорен изказ. Освен да усмиват собственото си "Аз" в умението си да засегне жената се получава простоват недодялан грую. Едва ли мъж, уважаващ жената ще си позволи да се държи с надсмешка и подигравателен тон.Достатъчно красноречив за да не бъде отразен от достатъчно уважаваща себе си жена!
4
1
 
15
 
! Отговори
додо преди 5 години
Да са живи и здрави , а колкото до измамниците не на всички акъла им е в ***-няма възраст ,който се е родил такъв то е за цял живот.
3
3
 
9
 
! Отговори
Чачо преди 5 години
Последно, дедото Пацо ли е или Пачо?
2
2
 
42
 
! Отговори
1 преди 5 години
Да са живи и здрави хората, поне не ги облъчват с простотии всеки ден!
1
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало измамниците - към Тетевен!