"Разклатено" доверие в парламент, правителство... Какво следва?

Депутат от ДПС и журналист с коментар пред Bulgaria ON AIR
21 ное 2018 09:52,
31

Проучване на "Тренд" от последните дни показа спад в общественото доверие спрямо правителството. Регистрирани са повече отрицателни, отколкото положителни оценки, а всичко това се случва на фона на вълна от протести, оставки и политически пререкания между управляващи и опозиция.

Още по темата

"При БСП няма отлив към настоящия момент. Ние трябва да търсим как да разширим своето влияние. Разбира се, че искаме предсрочни избори. Всяка опозиция, която казва, че трябва те да са в неидващото бъдеще, не е опозиция. Факт е, че това е единственият възможен начин да се придобие нова политическа легитимност", заяви депутатът от БСП Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му доверието към момента е напълно изчерпано, а единственият начин то да се върне отново е чрез избори.

Според него думата "разклатено" не описва сегашната ситуация, в която се намира правителството. По негови думи от лятото властта преминава от скандал в скандал и коментира, че всяко важно решение на кабинета се превръща в криза.

Журналистът Кристина Кръстева смята, че през последните дни се случва "наместване" около премиера Бойко Борисов.

"Предсрочно прекратяване на мандата не е изключено. Мисля, че е нормално да има протести, този марш на протестиращите не е обезпокоителен. По-обезпокоителен е маршът на малките хора в политиката, които искат винаги да се показват като някакви колоси", коментира Кръстева.

По думите й след оставката си Валери Симеонов ще остане косвено в политиката – чрез човека, когото посочва да заеме поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яловите протести стихват правителството остава на власт,още по стабилно,всичко беше буря в чаша вода.
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМА, ИМА- ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ- КОЯТО ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА, НАТРУПА МИЛИОНИ И ДЕСТАБИЛИЗИРА, РАЗКОСТВА, НАСЪСКВА НАРОДА СИ- ТОВА Е БАНДИТИЗЪМ.
25
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
аз затова не гласувам
24
1
 
2
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
23
0
 
1
 
! Отговори
Sura преди 5 години
Hahahaha....bulgarite tarpelivo i stastlivo si natiskali poturite 500 godini, hem imali prava da nosiat orajia, da proizvejdat barut, pushki, poturi, carvuli, kunduri, panteloni, carkvi, uchilista, monastiraki, a sega ne mogat da tarpiat 4 godishen zakonno izbran ot tiah mandat na bulgarski grajdani i lideri....tova oznachava che samo pri turskite sultani, veziri i pashi sa bili mnogo stastliv narod....a ne pod shapkata na bg korumpiran komunisticheski pensioner pilot..... hahahahhahaaa..
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нещастие следва Борисов 4. Въпроса е, дали ще е коалиция с БСП, ДПС или ОП.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябват ни не само нови управници, а и нов народ.Този тук е напълно амортизиран.Новият народ са младите в чужбина, и то интелигентните, а не миячите на тоалетна
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следва панихида. Наш е изборът чия - за нас или за властта!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябвали нови млади хора... Един който по неразбираеми причини наричаше себе си "цар", доведе едни млади хора, нарочени за юпита. И какво се оказа? Всичко било заради имотите!
18
0
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
За пореден път някои целенасочено пропускат да споменат, че хората са загубили доверие във всички политици. Сърбали сме попарата на всички!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E как какво? Нов заем, намаляване на заплатите и още по-голям излишък! Хората просто не могат да осъзнаят цялото това шастие. Дано да им пуснат китайски гак.оши с големи грайфери, че от толкова мед и масло дето тече от чешмите, хората взеха да се лизгат и падат.
16
1
 
16
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Не се ли усещаш какви безмислици пишеш?ГЕРБ не били проблем,а олигархията,която се е сраснала с властта?!С изпълнителната,законодателната и съдебната власт.Е,нали ГЕРБ са властта?Нещо много си се объркал.Но е вярно,че ГЕРБ са се сраснали с другите власти и олигархията.По това две мнения няма.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определение за българина !Всички са криви само аз винаги съм прав.Мога да мисля но не искам.Мога да работя но не ща.Не обичам да умувам най - обичам да псувам.Не ме интересува дали аз съм добре важното е комшията да е зле.И всеки ден си мисля че никога няма да се оправим.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следва млади и образовани хора да създадат нова партия и да вземат нещата в свои ръце.Старите муцуни са вече изчерпани,безидейни,корумпирани и бездушни.Трябват ни хора със свежи идеи,родолюбци,а не фалшиви патриоти да вдигнат държавата на крака,да върнат избягалите и да мотивират останалите.
13
7
 
6
 
! Отговори
Трагедия преди 5 години
Успешните хора, са благодарни с това, което имат, а ако искат повече полагат усилия да развият потенциала си. Но като се заговори за предсрочни избори от *** като БСП и ДПС и във въображението ми държавата се връща в средата на 90-те. Не е проблемът в ГЕРБ. Проблемът е в олигархията която се срастнала със законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Ако дойдат БСП и ДПС, пак ще управлява олигархията, но след 1 год тяхно управление, ще има второ КТБ, ще спрат всички инфраструктурни проекти
12
4
 
15
 
! Отговори
Каво следва ? преди 5 години
Следва оставка на това некадърно правителство, следва разследване на всички управлявали досега, следва промяна, следва да станем народ и да потърсим сметка на безродниците от ГЕРБ, БСП, ОП, ДПС,.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следват нови избори и тогава ще видим кой-кого.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво следва? Нищо не следва.Народът недоволен, протестира, управляващите си карат както си искат. На тях така им е добре.Да не би да сте очаквали някаква промяна?!
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев и Нинова чии пионки са? Целта е да се свали проевропейското правителство на Борисов и Кремъл да управлява България чрез Радев и Нинова
8
4
 
4
 
! Отговори
Ех живот...:-) преди 5 години
Вижте щастливи хора, защо да протестирате, защо да има дестабилизация? Вие сте на държавна работа, семейни, имате си хора за туй онуй да преживявате, системата работи, проектите вървят. Майка ви и баща ви са пенсионери, с хубави пенсии, здрави са. Единият ви приятел е лекар, другият ИТ специалист. Заплатата ви е около 2000 лв, връзвате доходи ок.4000 лв с корупцията която върлува около вас. По една екзотична екскурзия, всяка година сте на море. Нали животът е движение? Имате щастие тук и сега.