Сняг и студ ги не спират: Фирма асфалтира в Гложене... върху снега

От фирмата признават: Форсмажорна ситуация беше!
17 дек 2018 10:45,
99
 

Ето ви ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА - "прочутата" фирма Трейс, полага асфалт при минусови температури и снежна покривка край Гложене! Ама нали едни пари трябва да се гепят...

Posted by Цветан Стойков on Sunday, 16 December 2018

Във вчерашния обилен снеговалеж жителите на тетевенското село Гложене станаха свидетели на гледка, която едва ли са очаквали да видят, а именно - асфалтиране върху сняг.

На видео, качено във Facebook, се вижда, че граждани вдигат скандал на служители на фирма "Трейс", като спорът почти прераства във физическа саморазправа.

"Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор?", попита пред bTV Данчо Славков. По думите му строителите се държали "малко нагло".

Още по темата

"Ситуацията беше много форсмажорна", призна отговорният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков.

По думите му вчера сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента… след което завалял сняг.

Дилков подчерта, че напълно разбира, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят "с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме".

Инженерът беше категоричен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че "Трейс" са разчитали на липса на контрол в неделния ден.

"Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
28
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Къде са инвеститорът и строителният надзор. Ще приемат ли обекта ? ? ? ? Или правилото е - има пари за "трОшене" , но са до края на годината.
70
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега беж всички стрители пак да протестират че били неправилно обвинявани за некачествена работа!Бързо всички камиони на Цариградско, това асфалтиране изисква още спешно милиард лева да им се отпуснат.
69
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската психология е такава че всеки си мисли ! - леле ако аз съм у властта направо че се разцепим да гепим.Никой още не е извадил документи че Бойко краде ! - всичките глупости са приказки за наивници от 1001 нощ.И не може Бойко да е навсякъде където разни ненормалници си правят квото си искат.
68
22
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ще има пари и за магистрала Хемус!ГЕРБ събират пари в бюджета и ги инвестират много мъдро в инфраструктура!От сега виждам как некадърните депутати в групата на БСП господата Иво Христов и Тома Томов виждат дългата ръка на НАТО и Пентагона, да се строят точно тези магистрали, които свързвали Южния фланг на НАТО и средиземноморската дъга с черноморската военна база!Дъги,полоси,флангове,щрангове,бази,камази,ракети,самолети им се въртят по 24 часа в главичките на некадърните селяни!Колимор!ЦРУ!
67
5
 
5
 
! Отговори
до 1 – 67 преди 5 години
Първо научи Девиза и тогава цитирай. Г. Димитров е казал : Дружбата със С С С Р е както слънцето и въздуха за всяко живо същество. Стига измишльотини . ХАУ !!!
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледаи как се прави срам берем с тия
65
1
 
26
 
! Отговори
Боко Тиквуня преди 5 години
Герберасти грабете докато още можете.Догодина я сте на власт я не.Оставка мутро !
64
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Василев,гражданино *** от селски произход,по света,в зимните курорти,се строи,преди настъпването на зимата.
63
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Василев,сякаш партията майка на герб-комунисти,има същите слова включени в девиза им,по точно другаря им г.димитров беше ги казал,"бкп за българския народ е това въздуха,водата и слънцето за всеки комунист".
62
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
Това полагане на асфалт,върху сняг,е по герберо-комунистическа технология,според която,в края на месец март,ще се ремонтира,пътя,и нови пари ще се влеят,по джобовете на герберите-комунисти.
61
0
 
23
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Строителните фирми станах се надуха като кърлежи от тия лесните пари, сега ще трябва да ги носим на гърба си тия ***. И ще си генерират инфлация и после дългова криза след криза, Всички политици обвързани със строителния бранш са за бесило !!!
60
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Всички знаем какво прави "Трейс", как "асфалтират" , какъв "качествен" асфалт се използва, както и колко "дълготрайна" е настилката им. За загиналите хора по тези калпави пътища нищо не се споменава. Бягайте докато можете, тези пътища ги строят за каручките на един етнос, не за нас.
59
16
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Който иска да строи и да модернизира България има възможност да го прави по 24 часа на ден!Вийте некадърни селяни прости, искате или не искате, ние ще изградим и ще направим една нова демократична България за идните поколения!ГЕРБ за българският народ е това, което е въздуха, водата и слънцето за всяко живо мислещо същество!На бюлетината пише ГЕРБ!!!Агент Кортни Джейкъбс!ЦРУ!!!
58
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако в студ не се асфалтираше Аляска щеше да си стои неасфалтирана.Това да не е Путинова Русия с нейното бездарожие, 50 % само са пътища в Русия, всичко друго е бездорожие, което ще рече,че просто път няма, изсичат в горите една лента да минават превозни средтва, и правят един калищак, където всеки се оправя както може.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ютуб има клипове, че така правят и в РФ. Явно тея са решили, че и тук е РФ, ама не са познали.
56
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейсбукарите от всичко разбират. Преди асфалтиране се издухва праха, а с него и снега. Вестникарите фалираха и вече разчитаме на всекидневни сензационни новини от фейсбукарите. Шок, Мор, Лед, Пек, човек ухапа куче, май.
55
13
 
3
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Слагат се добавки против замръзване в асфалта и няма никакъв проблем!!!Как мислете са се построили планинските пътища по света и в зимните курорти!!!Селяни прости не ги разбирате тези работи, вижте си некадърната работа и не се бъркайте в на майсторите работата!!!Всеки се прави на велик и дава акъл, а в същност е един посредствен селянин ***!!!Агент Питър Финигън!ЦРУ!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
52,Отговарям му на човека. А ти май не можеш да спиш, без да мислиш за ***. Явно имаш някакви фиксации, помисли върху това.
53
4
 
2
 
! Отговори
антиджендар преди 5 години
Азмразявибезплатно а ако ми платят бедна ви е фантазията какво ще съане с вас
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са малум ни!!! Къде е държавата, къде е контролът... А да чакай млако... Аз живея в България, а тук и двете са блян!