Сняг и студ ги не спират: Фирма асфалтира в Гложене... върху снега

От фирмата признават: Форсмажорна ситуация беше!
17 дек 2018 10:45,
99
 

Ето ви ПРОСТОТИЯТА БЪЛГАРСКА - "прочутата" фирма Трейс, полага асфалт при минусови температури и снежна покривка край Гложене! Ама нали едни пари трябва да се гепят...

Posted by Цветан Стойков on Sunday, 16 December 2018

Във вчерашния обилен снеговалеж жителите на тетевенското село Гложене станаха свидетели на гледка, която едва ли са очаквали да видят, а именно - асфалтиране върху сняг.

На видео, качено във Facebook, се вижда, че граждани вдигат скандал на служители на фирма "Трейс", като спорът почти прераства във физическа саморазправа.

"Това е втори случай в рамките на 10 дни – да се полага асфалт върху сняг. Не разбирам какъв е тоя зор?", попита пред bTV Данчо Славков. По думите му строителите се държали "малко нагло".

Още по темата

"Ситуацията беше много форсмажорна", призна отговорният за неделното снежно асфалтиране инж. Венцислав Дилков.

По думите му вчера сутринта метеорологичните условия били добри, а прогнозата била, че в Тетевенско ще вали следобед. Така работниците асфалтирали едната лента… след което завалял сняг.

Дилков подчерта, че напълно разбира, че е недопустимо да се асфалтира върху сняг, но преценил, че ръбът, който се образува на вече завършената лента може да причини катастрофи. Затова и машините продължили да работят "с ясното съзнание, че когато времето се подобри, този допълнително положен пласт, който нулира ръба, ще го изфрезоваме и ще го коригираме".

Инженерът беше категоричен, че нещо такова се случва за първи път и не може да се твърди, че "Трейс" са разчитали на липса на контрол в неделния ден.

"Тези пари няма да са за сметка на данъкоплатеца, а за сметка на фирмата", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите трябва да се усвоят до Нова година, така че и камъни да валят пак ще се асфалтира.
50
2
 
10
 
! Отговори
Ди 50 преди 5 години
Еййй ! Джендара си е баш гейндар ! Ако не намеси и Русия няма да може да спи .
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усвояване на евросредства майка ! Пролетта пак , нали ? Нема такава държава с 80% д еб и л и !
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, и в русия така работят.Принципно си прав, само дето се "усвоява" още повече. Ако и тук не ги биеха през ръцете от Брюксел от време на време, щеше да е същото, де. То тия нашите наяждане нямат.
47
0
 
18
 
! Отговори
Малей преди 5 години
Трябвало е да сложи стар асфалт. От този, който се реже преди асфалтиране и да го натъпка, като временна мярка. Въобще с какъв акъл се асфалтира зимата - при валежи, студ, сняг и лед??? Само временни неотложни мерки могат да се вземата, а не да се асфалтира, защото е скъпо.
46
1
 
18
 
! Отговори
The Crow преди 5 години
Мълчанието на агнетата...
45
3
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Нацистка Германия е строяла пътища и магистрали, преди 70 години, които са в пъти по-качествени от сегашните български прехвалени магистрали и пътища!!!Това е някаква магия, селяни прости, с по остаряла техника и технологии, да строиш по-качествено!!!Това се нарича магия , а немците са магьосници!!!Агент Бенджи Галахар!ЦРУ!!!
44
3
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Това е нов вид асфалт, с добавки и не замръзва!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
43
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Казах ви да работите качествено и ефективно селяни прости, защото после всички ще плачете с крокодилски сълзи!Агент Трейси Адамс!ЦРУ!!!
42
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
ама иначе изкарват камионите да протестират срещу опозицията
41
0
 
27
 
! Отговори
Веле преди 5 години
Подобни катаклизми се правят постоянно и то по много.Това се нарича узаконен обир на народа . Колко неща остават не видяни си нямате на представа. Дори и много по-груби и безморално неща се случват особенно в медицината с частните клиники.българския народ е безпардонно ограбвам ежесекундно, но той обича да си мълчи.Не се безпокойте.
40
6
 
3
 
! Отговори
Еврогеец преди 5 години
Бойко прави милки,а команизите реват!!
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, и в русия така работят.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
знае че бойко няма да изкара мандата и затова бързат със ремонта да усвои паричките фирмата
37
1
 
23
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ситуацията е форсмажарна, трябва да се усвоят едни пари, защото другата година я камилата , я камилара!!!Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарение на г-н Борисов, България отчита невиждан прогрес. Инфраструктурните успехи са без аналог. Но няма как да бъде иначе, след като трима Папи са го галили по главата и е ходил на Божи Гроб. Всички политици видят ли Бойко и се затичват да го прегръщат и целуват. Това се нарича уважение. Голям държавник и ръководител. Путин не иска да се вижда с Радев, а с Бойко Методиев. Тръмп за България знае, че Бойко я управлява и че Премиера се радва на огромно уважение - безброй пъти преизбиран!
35
1
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
"Борисов 3" е паднал. Но, обещаното на обръчите от фирми, ще се даде, затова са спешени с усвояването, защото подаде ли Бойо, официално оставка, сега, след това, тия същите ще го изоставят за следващите избори. Отглеждай си електорат с държавни пари. Затова ГЕРБ винаги има сигурен електорат, който е твърд: "Не се огъвай, Борисов, ние сме зад теб" или "Понеже няма алтернатива, пак за Бойко".
34
1
 
18
 
! Отговори
Един преди 5 години
Годината приключва и плащанията към асфалтиращите фирми трябва да се направят, преди да е изтекла, за да могат да се заделят съответните проценти ;). Ако не се направят тези плащания, то парите се губят и съответните проценти ;) също се губят, което е истински проблем. Кое не ви е ясно?
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте клатили стабилността!Нашенските строители са иноватори в световен мащаб, за това и протестираха да не им се петни името.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смятайте как се е крало.Тройната не бяха цвете, но такова крадене като сега аз не помня да е било. И тая пуста магистрала за Бургас все има по някой тотално разнебитен участък с наплякани табели "ограничение до 90 км/ч", а Хемус е магистрала само на хартия. И все ремонти, и все от нашия джоб или европари, докато някои хора станаха милиардери на наш гръб. Вече нещата са леш още по време на ремонта, даже не издържат 2-3 години.