Седмокласник пи вино и ракия при баба и дядо... изпадна в кома

Има опасност за живота му
6 фев 2019 15:45,
44
Седмокласник пи вино и ракия при баба и дядо... изпадна в кома
Снимка: архив "Булфото"

Седмокласник от Дупница изпадна в алкохолна кома, след като се напи, докато гостува на баба си и дядо си в рилското село Смочево. Транспортирали са го в болница с опасност за живота, съобщи struma.bg.

Още по темата

13-годишното момче било на гости по време на грипната ваканция. Вчера, в последния й ден, сутринта около 8,30 часа, след като пил вино и ракия, които открил в мазето, излязъл с колелото да се разведри. Решил да отиде до кравеферма в края на селото, в която помагал негов приятел. Когато стигнал дотам, паднал в несвяст.

Приятелят го видял и веднага позвънил на майка си. Жената потърсила помощ на тел. 112 и за броени минути линейката на Спешен център – Рила пристигнала в Смочево. Дежурният лекар установил, че момчето е изпаднало в алкохолна кома, и веднага му дал медицински въглен, за да предизвика повръщане.

Седмокласникът е приет в Спешен център – Дупница, а оттам е транспортиран до токсикологията в кюстендилската болница с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Lan преди 5 години
до Ole-le, да ти кажа, те забранените неща са най-сладки! Това да се насмуче от осем сутринта, не само не му е давано никога, ами сигурно и му е збранявано строго. Ако му бяха давани 1-2 глътки да опита, нямаше да е такъв ентусиаст. Дано се оправи...Иначе българският алкохолизъм е просто мит. Българите пият, ама умерено и с табиет.
25
1
 
8
 
! Отговори
Шоркен зи бите преди 5 години
Ее много късно са го почнали нещата... На 4 винена попара на 6 петдесетка мастика в айрянчето и така.. Та на 11 да носи на 300г рикия со каничка винце.. Иии замезване му е майката!
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всеки се е случвало, нали трябва да се почне от някъде. Дано всичко мине без проблеми!
23
0
 
9
 
! Отговори
От долния преди 5 години
Незабравимо... Опих се, но помня всичко и като че още чувам гласа му и го виждам как ми разказва. Ако даскалката по история в училище използваше същия метод, вероятно щях да имам сега докторат по история ;))) И цироза на черния дроб...
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно в седми клас, първата ми зимна ваканция на село(Странджата). С дядо ми седнахме в мазата. Имаше 2 бъчви с различно вино, солен бут, луканки и странджанско дядо, окачени на прът. Седнахме на трикраки столчета пред ниска масичка, висока около 2 педи. Приличаше на капак на каца, обърнат на обратно и сложен на крачка. Дядо ми сложи по една дъска и един нож пред всеки, напълни по една каничка от всяка бъчва, отряза по едно парче от всички мезета и започна да разказва историята на рода ни.
21
0
 
21
 
! Отговори
Спешен помощник преди 5 години
Отлична идея е на човек в кома да предизвикаш повръщане! Друг е вупроса как ще стане, особено с активен въглен. Дано е журналистически бисер, а не реално поведение на спешния медик.
20
0
 
17
 
! Отговори
Пълнолетен преди 5 години
До 18 г. трябва да бъде възпитаван както трябва, след това да си чупи главата щом иска!
19
11
 
13
 
! Отговори
101г. дедо преди 5 години
Така е като не са му правили попара с вино от валък. Първата ми чаша с вино е била като съм бил само на 4 месеца за преспивателно.
18
4
 
12
 
! Отговори
Смог преди 5 години
Без контрол и без наказание ще растат все ***! То затова държавата е на този хал ! Къде са бабата и дядото ? Къде е "закрила на детето"?
17
2
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Милио!!! Замезвай,чичковото ,замезвай ..
16
1
 
15
 
! Отговори
Бай Пацо преди 5 години
До Анонимен 14Ела ми на гости и ще видиш къде зимува истинско винце и арна ракийка! И днес е като преди 40 години, който си постеле ще легне!
15
2
 
42
 
! Отговори
Малеле преди 5 години
До Ole-leНикой не му е давал, бе! То само си е взело! 13-годишни бащи стават, това да не е двегодишно да прави само това което му "даваш"?!! Ти на 13 не си ли бил, не помниш ли какво е да се правиш на "мъж"?! Аман от безгрешни, безполезници значи!
14
24
 
5
 
! Отговори
Ole-le преди 5 години
Ама как може да даваш алкохол на 13 годишно дете? Неграмотни, елементарни и ограничени хора! За жалост по голяма част от Бг население е такова ! Строго Наказание за този който му позволява! Да видим дали ще има последователи! *** народ ей!
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време и ние пиехме но пиехме истинско вино от бъчвата на дядо и ракия от дамаджаната на дядо. А сега някой може ли да ми покаже къде има бъчва ама пълна с вино от грозде и ракия направена от гроздово жибри. Едва ли има някъде такива истински напитки каквито имаше преди 40 години. Сега всичко Хубаво заминава директно за износ за вътрешният пазар го бъркат в кофата с химията.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не пия има малък процент независими от алкохола. Има надежда.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В цяла България се пие от ранна възраст.Хората дават на децата малко вино, малко ракия и децата свикват.
10
5
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Тея запартъци на демокрацията не могат и да пият като хората ,за нищо не стават ;) !!!
9
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамна история. На 12 повечето ми приятели и аз пиехме и пушехме.
8
3
 
34
 
! Отговори
баш майстора преди 5 години
който на 12 меси ракията с вино той на 16 започва да меси цимента с пясък
7
6
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
първи смели стъпки с времето ще се научи да не ги смесваи да замезва