Дупки и лош асфалт изкараха хората в Гърмен на протест

Кметът на общината също подкрепи недоволните хора
13 апр 2019 13:46, Александър Попов
18
Дупки и лош асфалт изкараха хората в Гърмен на протест
Снимка: bTV

Жители на част от селата в Община Гърмен се събраха на протест край древния град Никополис ад Нестум, с който настояват за спешен ремонт на пътищата в района.

Кметът на общината Минка Капитанова заяви, че абсолютно подкрепя недоволството на хората срещу лошото състояние на пътната инфраструктура в Гърмен и селата, попадащи в обхвата на общината.

"Не знам дали има протест, тъй като не съм уведомена официално, но по темата имаме отговор от Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като многократно съм правила запитвания към тях, както и към Областно пътно управление – Благоевград по отношение пътната мрежа. В официалния им отговор се посочва, че в техните планове е включен ремонт на основния път в Община Гърмен. Това трябва да се случи през месец май. Аз подкрепям хората, защото пътят наистина е в окаяно състояние и наистина имаме нужда той да бъде ремонтиран", каза още Капитанова пред "Фокус".

Пътят към Гърмен и курортното село Огняново е осеян с огромни дупки. Той се изкърпва веднъж в годината, но до следващата година отново изглежда по същия начин. Хората настояват за цялостно преасфалтиране на отсечката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Има много по важни неща, за които народа трябва да се вдига на протести, а ние се вдигаме за някви си дупки.... Евала!
9
0
 
0
 
! Отговори
Радо преди 5 години
Нищо чудно това да са платени предизборни протести!
8
0
 
0
 
! Отговори
Иван Колев преди 5 години
Стиога с тези протести бе хора, не ви ли писна?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ликвидиране на данъци и винетки за кмета и хората сами ще си събират пари за асфалт и ВИК. Кмета не е нужен и само харчат пари за избори и рушвети за ГЕРБ.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам държавата да ни разреши да плащаме "частично" винетки, след като частично ни оправят дупките. Годишна може да я плащам след август например... За тогава съм си заложил пари просто. Не е ли справедливо?
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте кърпили бе. Вижте Хаджидемово какви пътища има из целия град, Гърмен и Огняново дупки и кръпки. Кърпят една главна и друото е като след бомби. И така е от много години. За какъв туризъм говорите като сте напудрили при хотелите , а наоколо мизерия.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пътят се кърпи по два пъти годишно - пролетно и есенно! после всичко се разпада! и така е от десетилетия! една фирма си е осигурила редовна работа с тия дупки, а никой не и търси гаранция!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проядоха асфалт.
2
0
 
8
 
! Отговори
м дааа преди 5 години
И аз ги подкрепям. Защото ако излезеш от Варна-София и София-Пловдив-Бургас, всичко е лунен пейзаш.Да не говорим че много участъци изискват ново проектиране , отводняване , уширяване , изсичане на горите тилилейски в които се е превърнал пътния банкет и всичко това не става с кръпки-еднодневки.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
арменскипоп.dot