Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?

Това е голям чадър с четири шезлонга във VIP зона
241
Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?
Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж сега шефче.Ако си смените плата на чадърите от италиански ,на колумбийски ,.веднага си запазвам два три чадъра. За целия сезон.
166
3
 
16
 
! Отговори
Йончо Попов преди 4 години
До Тонката: не съм пил фрапе за 6 Е, ако, че съм фен на тази напитка, 2,3 евра, това е.Иначе по основната тема- като млдеж няколко пъти съм ходил на Каваците - на палатка, страхотно беше, чудесно море, ама то икато е млад човек, всичко му е хубаво...70 лева за чадър, пък и бил той с италиански плат - дрън дрън, негодници и крадци, това е основната популация на съдържатели, концесионери и прочее негодници.Догодина като няма кой да отиде изобщо на този къмпинг, ще пита де *** гладните.
165
5
 
19
 
! Отговори
До Тонката преди 4 години
Обяд за двама насред гр.Кавала, в уличката срещу централния кей с "еФтините" лодки - кана леденостудена вода, два таратора, огромна порция пържена риба със картофи, огромна порция от 5 пет! кюфтета с гарнитура/кръстили са ги руло "Стефани" :) /, два десерта - ВСИЧКО 15 петнадесет! евро С бакшиша!!!!! 13 юни 2019г.
164
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 124А къде има закон да ограничаваш данъкоплатците да посещават този плаж?Да не е на баща ти?Да си сложи 10 шатри и останалото е на всички.Закон търсиш? Заради вашата лакомия много хора гледат морето на снимка а за теб е нормално?
163
7
 
0
 
! Отговори
Теляк в оставка преди 4 години
С билетче за 20стинки се влизаше на градска баня. Ама за теляк се доплаща.Мажем с лечебна кал унисекс.
162
2
 
3
 
! Отговори
Бохема с корема преди 4 години
Ааа наринах хилка за климатик с гьол. Пък за 70 лева мисля да пълня с бира корема.
161
6
 
22
 
! Отговори
Георги преди 4 години
За 35 евро в Гърция получавате кафета и обяд за двама + чадър и 2 шезлонга :). Паркинга на плажа също е безплатен. А.. и във водата няма фекалии. В бГ безплатно получаваш само дезинтерия
160
3
 
13
 
! Отговори
Бохем с корем преди 4 години
Ще дам 70 лв.ама искам да ми прави вятър знойна негърка с палмови свежи листа от остров бали Ако няма може лично концесионера или жена му. Докато се изтягам.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре проверявам на място. И само да няма място за килимчето ми че има и кадри у тефтерсората и гавра.
158
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не чуваш, защото вероятно не можеш да четеш особено успешно. Спокойно, нормално е за деветдесетарските борци. Искам адекватно обслужване и да не се къпя в отходни води, а ти предлагаш некадърно псевдо обслужване от посредствен, нископлатен персонал и канала ти се лее вътре в морето. Няма значение какво казвам аз, но пазарната икономика казва, че ти трябва да умреш от глад. Снижи цените на 5 лв. и ще имаш наплив от семколюпещи, повече не заслужаваш така или иначе.
157
13
 
5
 
! Отговори
слаб Иван преди 4 години
Аз плач на концесионери,на хотелиери не чувам! Има вой в този сай,една определена телевизия и сураттефтера. Колкото да ви отклоняват вниманието.Каква мутри ви гонят по морето,че да фалират?Много ви е старо инфото,като вас самите.Чакайте да фалират ,тия като Виктория груп.И долара го чакате да се срине,и капитализма, и апартаментите да поевтинеят...сега и хотелиерите...Чакайте ,люпете семки на пейката пред панелката и чакайте.
156
3
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
70лв ми е нощувката с оллинклузив в Турция + басейн, шезлонг, чадър и кърпи на плажа... на първа линия, на 5м. от градината на хотела. И обслужване на ниво. Отиваме за две седмици с фамилията... Може да е дълъг пътя, но компромисът си струва.
155
2
 
20
 
! Отговори
иван преди 4 години
аз и моето семейство никога повече няма да стъпим на черно море-болно ми е -но кракът ми няма да стъпи там-в целия свят е пълно с курорти на същите цени -само че без азис и фики
154
7
 
30
 
! Отговори
хахаххахахаха преди 4 години
Когато "хотелиерите" по Кафяво море са нагли и прости, гърците в Северна Гърция са доволни и богати. Фалитът е близо. Не се шашкайте. Отивате на дъното. Преди години, *** по морето имаха избор... и изгониха българите, за да приемат немски пенсионери и английски алкохолици. Сега ще плачат за левчетата и ще се псуват, но е късно. Багерите идват. Варддааааа!
153
3
 
21
 
! Отговори
Хитро преди 4 години
са го измислили гърците с консумацията. То човек така и така си яде, пие бира и харчи като е на почивка. Толкова е добре, че наблюдавам - като има плаж без концесионер и такъв с концесионер с чадърчета и шезлонги всички ходят при концесионера. Тук таме има само свободно плажуващи. Понякога на шезлонгите наистина няма място. А цените на напитките и храната на плажа са си както в града, няма някаква надценка и обслужването е с усмивка.
152
7
 
7
 
! Отговори
Чух преди 4 години
че и във Виетнам нашенци ходили на един такъв ВИП плаж. Плащаш си на входа и вътре райско - чадъри, шезлонги, цветя, пясъка почистен, морето и то. Струва 80 стотинки на човек.
151
3
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Ще пробвам да съм обективен. Да, скъпо е 70лв. Може би неоправдано. Не вярвам да се съберат 4 под чадъра комфортно. Бях на Каваците в другия край уикенда, пак голям чадър с масивни шезлонги е 30лв. Голямо разстояние между чадърите и спокойствие. Този е прекалил. Но това е пазар. Който иска, плаща. В Гърция има шатри по 50-100?, НО това е консумация, не само такса за ползване! Само такса не съм виждал.
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лудииии... никога
149
3
 
20
 
! Отговори
айде цъкни преди 4 години
сега и виж как двама се настаняваме в хотел с 4 звезди на 70 метра на плажа до Венеция, със собствен плаж, три басейна, закуска на шведска маса и т.н. за 170 лв на вечер - по 85 лв. на човек За какъв туризъм говорим в България. По света където развиват туризъм истински се трудят. Тук с това презастрояване и лоша храна най-многото което може да се търси като цена е 20-30 лв на човек спане със закуска и с включено място на плажа.
148
4
 
20
 
! Отговори
айде преди 4 години
цъкни в букинг и виж колко ти струва нощувка в четиризвезден на Бали. Този алитерат дето си мисли да прави ВИП зона по *** да вземе да види за какво иде реч по света. Хората наистина се трудят да ти направят рай и да ти наслагат хиляди безплатни услуги и екстри за едни 120 лева.