Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?

Това е голям чадър с четири шезлонга във VIP зона
241
Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?
Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
3
 
! Отговори
а след това, преди 4 години
До 1можеш да си го извадиш пак,ама разгънат,а на това му казват ужас
126
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ни плашите, че изтичал БВП като почиваме навън? Баси наглите мутри. Разбира се, че ще почивам навън, а не в ужасните клоаки, създадени от вас. Дреме ми на шмайзера за голата безпредметна статистика, която е БВП. С борчески техники като принуда и заплахи бизнес няма да направите. Айде бързо продавайте мерджаните и пращайте жените на магистралата да изкарат некой лев, че баламите се свършиха. Много ми е кеф как сте се разревали, ама много!
125
2
 
19
 
! Отговори
Сгрешена преди 4 години
е държавната политика. Концесиите да ги бяха направили като в Гърция или Италия - да разделят плажа на ивици от по 20 метра и договора само за една година и така да ги пуснат на концесия. Ама някак да има контрол не само една мутра да се яви с 20 фирми и да вземе Северния плаж, ами наистина да ги дадат на хора дето да сложат по едно малко подвижно барче и да работят за хляба си.
124
2
 
16
 
! Отговори
$ преди 4 години
А колко струва да правиш мехурчета във водата ??
123
3
 
26
 
! Отговори
nqkoi преди 4 години
Има и клиентела за 70 лева за 4 шезлонга и чадър, но щом стоят масово празни, изглежда тази прослойка от обществото не е голямата част от него. Всеки избира къде да почива и колко да заплати и естествено какво получава насреща за тези пари. Концесионера да му мисли с приказки по телевизията колко е нормална цената или не, няма да му се случат нещата. Всеки много добре знае с какво разполага в джоба и преценява къде да ги даде и дали предложената му цена го устройва.
122
4
 
37
 
! Отговори
1 преди 4 години
Най ме кефи да видя празния плаж и тъжния поглед на концесионера му. Един съвет към него - сгъваш чадъра с италианския плат и си го слагаш на подходящото място (знаеш къде)
121
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това че ходите на вън отново се връща на вас. Парите изтичат от нашия БВП, което рано или късно засяга всеки. Такаче повече мислете, по малко говорете.
120
4
 
31
 
! Отговори
Селски тарикат преди 4 години
Който иска да плаща 70 лв за сянка.Аз ще почивам в Анталия далеч от мат'ряла и ще се наслаждавам на живота.
119
4
 
39
 
! Отговори
70 тояги преди 4 години
На почивка само в чужбина.Нашите мутри по Черноморието заслужават да чоплят семки и да гонят мухи.Нормален човек няма да даде 70 лв за сянка.
118
4
 
19
 
! Отговори
Не виждам преди 4 години
с какво празните шезлонги ще подобрят икономическия резултат на концесионера. Ако има по-скромни очаквания и повече доволни клиенти, които посещават плажа му за него ще е по-добре, освен ако целта му не е да отчита загуба или да пере пари.
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 135Готов си за другото Лято. Знаеш му работата давай :) Ние ще дойдем ама за нас без пари чадъра и леглото. Ти ще се справиш с концесията по друг начин хахаххаМного акъл... Малко дела.
116
7
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До ВИП зонаА услуга без ръце не искаш ли, ***?
115
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почиващите не ви искат ни чадъра, ни шезлонга, ни тиковото дърво, ни нищо! Освободете плажа от тоя инвентар и пуснете хората да си плажуват където искат- кеф им отпред до водата, кеф им отзад, кеф им по средата. Още малко и такса "глътка въздух" ще им сложите.От техните чадъри и празни шезлонзи хората няма къде да си опънат хавлиите.
114
5
 
34
 
! Отговори
ВИП зона преди 4 години
може на някой самотен плаж далеч от хотелите с кристално чиста вода и пясък, с достъп единствено с яхта от морето . Тогава сложи и 170 лв за чадър с шезлонги, ама включи и бонус някакъв - ледена бира с качествена храна и хубав ресторант с качествено меню и талантлив готвач и транспорт с яхтата от близкото пристанище. Сключи договори с хотелите да ти пращат клиенти. Ето това е ВИП. А не да се зъбиш на хората и да се обърнеш на пъдарин.
113
2
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
*** в Гърция
112
5
 
16
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Докато българските парвеню-бедняци... Ги е страх да викнат, че "царят е гол"... Други селяни ще им смъкват и последната кожа.България - страната на неограничените невъзможности!
111
3
 
24
 
! Отговори
Изглежда преди 4 години
държавата ги раздава тези концесии на хора без грам мозък и икономическа логика. Не може да вземеш плаж ширпотреба морето да ти бъка от фекалии, медузи и водорасли, да нямаш осигурен досъп, паркинг със сянка, ресторант със световно известен готвач и да правиш ВИП зона. Да теб петзвездния предлага ол инклузива с басейни, шезлонги, детски занимални и храна на корем за 70 лв. Пусни си плажа директно тук таме чадърче и шезлонг за многодетните някое барче достъпно и си карай кефа-хората доволни и ти.
110
5
 
31
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Ами те и в Гърция има много големи сенки със шатри с дивани, но единственото условие за специалните им шатри с легла, което съм виждал е 20 евро КОНСУМАЦИЯ към заведението. Тук нещо куца...
109
16
 
8
 
! Отговори
малък Сашко преди 4 години
Уиски за 120 лева в магазина. Оправдава ли цената си? Ферари за 250 000 долара Оправдава ли цената си?Самолети за 3 милиарда. Оправдава ли цената си? АЕЦ за 20 милиарда. Оправдава ли цената си?
108
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чадърът и шезлонгът служат за маркиране на територията. Както животните си маркират територията и я опикават, за да знаят другите животни, че това е мутренска територия. Никакви сенки под чадъри не продават. Чадъри всеки си има, но трябва място да го бучне и това място е опикано от концесионера.