Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?

Това е голям чадър с четири шезлонга във VIP зона
241
Сянка за 70 лв. на Каваците. Оправдава ли цената си?
Кадър: bTV

Цената на сянката под чадърите на морето се превърна в основна тема в началото на летния сезон. Касови бележки и празни плажове се превърнаха в хит в социалните мрежи, мнозина предрекоха истински туристически крах през тази година.

Сред най-обсъжданите е и плажът "Каваци – Юг" в Созопол, който предлага сянката срещу 70 лв.

Стопаните на плажа обаче контрираха - това е не просто голям чадър на първа линия, а голям чадър и 4 шезлонга за 70 лв. на луксозния плаж.

"Говорим за голям чадър с 4 дървени шезлонга от тиково дърво, с 4 броя кожени шалтета, дървена масичка и платът, който е на големия чадър, е специален, италиански, който предпазва от UV лъчите", коментира управителят и касиер на плажа Гаврил Казанджиев пред bTV.

Тези чадъри се ползвали от големи групи, които си разпределят сумата. Друго предимство било, че срещу тази цена летуващите си плащат комфорт и пространство – който желае, да си гони сянката, който желае – слънцето.

От Министерството на туризма са се самосезирали и са направили проверка на плажа. Единственото констатирано нарушение е недостатъчно голямата табела, указваща цените на плажните принадлежности.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова свиква спешна среща с концесионери и наематели на плажове, която ще се състои в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
32
 
! Отговори
qwe преди 4 години
Хората си перат парите. Даже като няма никой им е по добре, спокойствие.На документи всичко е пълно.
146
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад Бали в Добрич
145
3
 
14
 
! Отговори
Не виждам преди 4 години
защо да плащам по 70 лв на ден за чадър и шезлонги, като за 121 лв на ден се настанявам на Бали в отличен хотел с частен плаж,басейн, паркинг, климатик, на брега на морето.
144
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви 70 лв? В Гърция за тези пари покрай шезлонга и чадъра получаваш 8 бири и 4-5 сладоледа. Нашите бизнесмени ще задавят от лакомия, а на края на сезона ще се питат един друг Ква стана тая
143
4
 
30
 
! Отговори
Далече, далече преди 4 години
Ха, ха.... италиански плат, тиково дърво... ще кажеш че си в Монте Карло. Абе пишман търговци я си стойте празни до края на сезона... друго не заслужавате.
142
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да махнат и скъпото уиски , защото имаш ракия правена на село :) Добра логика имаш , като маалаатаа
141
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези плажове са оцелели дълги години без да се "грижат" мутри за тях. Точно с техните грижи започна съсипването им. Стотинка не давам, за да бъда на плажа, който е държавна собственост. Колкото повече вият мутрите, толкова повече се кефя.
140
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70 лв не е скъпо, а напълно излишно. Не получаваш нищо срещу тях. Нещо като благотворителна акция за мутри и местни гларуси.
139
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкот на бетона, мутрите, лошото обслужнате, отровната храна. Бойкот на ЖК-тата, наречени курорти. Бойкот на експлоататорите. Бойкот до дупка.
138
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има частни. Платена концесия от която една част е фрии , другата си решава собственика. Ако не те кефи ти остава плажа и седи празен цяло лято. Щото ти няма да отидеш данго изчистиш, или да сложиш *** ...искаш само без пари да ходиш , а някой да чисти. Такъв филм няма. Няма и да има.
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От другата седмица купувам България заедно с плажовете ... и правя твърди цени за всички по 50 лева. На който не му харесва ... вън! А сега де!
136
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това е някой частен плаж."--В България частни плажове няма, изключителна държавна собственост са
135
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
70 лв са много бири и сладоледи в Гръцко, защо да се дават грешни пари на мутри? Византийците ти ги взимат лекичко, с памуче, хем даваш пари хем ти е кеф.
134
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На каваците не е 70лв шезлонга. Ходил съм. Това е някой частен плаж. Човека сам си решава. Вложил е пари сам си прави сметките. Не е нужно някъв пингвин като тебе, който ходи в гръцкия пущенак да му дава акъл.Вземи един плаж и давай, без пари :) Живота е пред тебе. Ама такива като тебе нищо не правят.. Само реват реват и реват _- безполезни
133
3
 
20
 
! Отговори
Циник до 153 преди 4 години
Той човека ти го е написал ясно... Ама вие аxмаците - трудно събирате 2 + 2...Ходи на Каваците и плащай 70лв. на наглия *** окупирал плажа
132
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво голям успех отишъл в Турското село забравено от господ за 300лв. Ами дебен си, не че си открил топлата вода. Ако имаш 1 мил в джоба там ще е последното място :)
131
5
 
9
 
! Отговори
слънчаса ли вече преди 4 години
До малък СашкоМалки Сашко, оправдават си цената тези продукти, които изброяваш.И който може и иска си плаща за тях . Но малкото мозъче на малък Сашко не може да оцени какво се влага, как се правят тези продукти. Обикновено те се доставят по заявка, или ако се предлагат в магазин има по една до няколко бройки. За VIP-клиенти, ама истински "випове". А тук дъвчем една ширпотреба, 200-300 седалки и чадъри у песОкО. По 200-300 "випове" само при баба Бети Английска се срещат на куп. Ха докарай ги!
130
9
 
31
 
! Отговори
комшия преди 4 години
за 310 лева бях в Айвалък - Турция - в тези пари влизаше - транспорта с хубав автобус от София до Айвалък и обратно, 7 нощувки със закуска и вечеря/изключително качествена и разнообразна храна и в неограничено количество/, фитнес зала, ежедневно сменяне на чаршафите и кърпите, безплатен шезлонг, широк и незастроен плаж - е, как няма да повторя догодина !? а тези тук ще ми искат 35 евро само за шезлонг !?!?!?
129
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плашаа.. Най малко съм тръгнал да плаща *** с 10лв в джоба. Това си е ваш избор.На ваш гръб е.
128
3
 
33
 
! Отговори
алоо Ангелкова... преди 4 години
...70 лв са 35 евро. В Гърция с тези пари има доволна порция октопод, 2 бири,една мастика с минерална вода и зеленчук,а чадъра и сянката са без пари.Така,маи законно превърнахте плажовете в частни.