"Албена" навъртя 50 години, но е все така желана за почивка

В курорта отчитат 15% ръст на българските гости
40
"Албена" навъртя 50 години, но е все така желана за почивка
Снимка: Министерство на туризма

Курортът "Албена" празнува 50-годишнина.

За периода април-юни 2019 г. по данни на НСИ в Албена се отчитат 15% ръст на отседналите българи в местата за настаняване с поне 10 легла спрямо същия период на миналата година. В броя на нощувки им се отбелязват 27 на сто ръст, както и над 31% ръст в приходите от тях, съобщиха от Министерството на туризма.

Само за първия летен месец – юни 2019 г., тук са реализирани общо близо 278 хил. нощувки, като от българи те са с над 29 на сто повече спрямо юни 2018 г. Приходите от тях приближават 15 млн. лв., като от пребиваването на български туристи ръстът е 33 на сто.

Очакваме летният сезон да е в рамките на прогнозите ни, които направихме в началото на годината и се надявам да достигнем нивата от миналата година, коментира министър Николина Ангелкова. Тя подчерта, че развитието на устойчивия туризъм е сред приоритетите на правителството.

Заедно с управителния съвет на "Албена" АД тя постави капсула на времето с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена след  50 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз сьм от Балчик и никога не ходя на Албена там само вьлни и постоянно мрьсно море отврат.
8
5
 
7
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
оуууу там бях с една силконка на ултра-ол-инклузив .... така се натрасяках че не изтрезнях 2 дена и само леко разклатих силикона щото ми беше лошо.от Албена нищо не видях!
7
5
 
43
 
! Отговори
*** преди 4 години
Албена е все още хубаво място за семейна почивка. Остров сред унищоженото ни черноморие.
6
4
 
19
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
Ние пък миналия уикенд трябваше да спим в Сливен, дето не е омразното черноморие и всички ни плюят и т.н. Какво да кажа.., направено с пари, но без вкус и мръсно, мръсно, че чак мен ме дразни. А аз съм бил по бригади и в казарма и съм работил по кораби, с две думи съм виждал мръсотия. Обикновено е по-чисто в малки сем хотелчета и няма никаква връзка дали е в България или в чужбина. Всичко е до хората, затова ходете само където познавате хората или има добри отзиви! Няма връзка мръсно->черномор
5
7
 
18
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Бях 6/7 годишен когато отидохме с родителите ми в Албена. Беше '70/'71 година. Нямаше стол като по другите места, а ресторант в който се плащаше със специални бонове, вероятно за да не правят сервитьорите валутни далавери. Отидох с децата преди 10 г-ни просто за да видя какво се е променило. Положителното е че приличаше донякъде все още на курорт, т.е. място да влезеш в морето, да ядеш, да спиш и абсолютно нищо друго. Все пак е далече от Люлин с плаж каквито станаха другите места. Но е старо.
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом самите българи не стъпват на албена, значи има основателна причина.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена само позитиви, но да види реалността и да реши проблемите в крайна сметка. Тази година решихме да отидем на българското черноморие не в Албена, хотел 4 звезди ултра ол инклузив. В стаята мирише на мухал, мръсничко, пердето до главата ми с дупки и петна от кръв. Не сме претенциозни туристи, но всичко има граница. Говоря с управителката, само за пердето. Отговорът й. Нямат пердета в резерв, почиващите цапали, перат се само след края на сезона и какво искаме ползвали сме промо пакет.
2
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тая Красивата с Малкия Нос виждала ли сее в огледалото. Сигурно ако се погледне ще се самоубие
1
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е там. Широка плажна ивица, спокойно и тиху. За по улегналите е супер място.