Домашните любимци на плажа: За и Против

Защо на места е забранено за четириноги...
8 сеп 2019 12:15, Петя Славова
109
Домашните любимци на плажа: За и Против
Снимка: БТА

Домашни любимци не се допускат на част от плажната ивица на българското Черноморие, алармираха собственици на четириноги.

Един от тях е Ивелин, който от години не е летувал в родината си, но тази година избрал да почива на Слънчев бряг. С него бил и домашния му любимец - 10-килограмовият Марли, който обаче не бил допуснат на плажа.

"В началото,когато дойдохме господа от охраната на самия плаж ни помолиха да напуснем плажа, тъй като било забранено разхождането на домашни любимци, въпреки това, че не нарушават по какъвто и да било начин обществения ред и това, че са на каишка,както всъщност гласи и Закона за ветеринарно-медицинската дейност", каза Ивелин Младенов пред Нова тв.

Той бил спрян от физическата охрана на плажа. "На всяка табела, че е забранено. Това не го решавам аз", каза още охраната на плаж "Слънчев бряг"-Централен Илиян Тонев

Този отговор не удовлетворил Ивелин. Tой потърсил отговор на какво основание Марли трябва да остане извън пясъка.

Управата на плажа обясни недопускането на кучета така: "Това е решение на всички концесионери по цялата плажна ивица.Има табели,на които е обозначено,че е забранено за домашни любимци и за превозни средства. Решението предполагам е взето от някаква сигурност,защото има кучета ,които големи.Няма значение дали са големи или малки,но има туристи,които са с малки деца  и просто това се прави за тяхна безопасност", заяви управителят на плаж "Слънчев бряг"-Централен Михаил Ковачев.

От Министерството на туризма обясниха, че "Условието дали могат да се допускат домашни любимци на територията на морските плажове по българското Черноморие не е регламентирано в договорите за концесия или наем, които Министерството сключва с концесионерите и наемателите на плажовете".

Допускането на домашни любимци на плажа или забрана за това можело да бъде посочено чрез Наредбите за опазване на обществения ред на съответната община. Това зависело и от организацията на работа, направена от стопанина на плажа.

Много от летовниците подкрепят ограничението. Ивелин с разбиране приема позицията и на управата на плажа и на летовниците, но за себе си има решение. "От 12 години насам може би за първи път решихме  да дойдем на българското Черноморие.Изживяванията и така стеклите се обстоятелства ме отказват вече да идвам като турист на нашето Черноморие", добави той.

Затова пък Ивелин е сигурен. Повече няма да почива на родното Черноморие и туристическия бизнес у нас загуби пореден клиент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Ivan преди 3 години
You will loose a lot of turist because of selenduryte...
84
0
 
2
 
! Отговори
Пейо Яворов до Лора преди 4 години
До Лора 91,Ех Лора, капризна като венецианка. И в чужбина НЕ на всяко публично място се допускат кучета или котки.В Германия в ресторант или пицария ще те изгонят,ако си с домашен любимец. В България, също хората си качват кучета в градския транспорт,просто не им плащат билет.Билетът за тях в Германия е наполовина от този на възрастен човек.И Лора,кучето не го е страх да стои само на двора, в гените му е заложено да пази имота(дори да е с малки размери) и се радва да тича свободно,ако има двор
83
2
 
2
 
! Отговори
Елена Михайлова преди 4 години
Моето куче получи инсулт и епилептични пристъпи точно на плажа. Кучетата не бива да се водят там, защото им е много горещо,а те не могат да говорят. През горещите дни трябва да стоят на сянка и прохладно място. Друг е въпросът с плажуващите. Не на всеки човек му е приятно някое куче да му се мотае в краката.
82
3
 
0
 
! Отговори
Лора преди 4 години
Ние отдавна не почиваме на българското черноморие. Освен наглите хотелиери и концесионери, почиващите са основно селски елементи, които смятат, че кучето може да седи само на двора, за да пази. В цивилизованите държави домашните любимци се допускат в транспорта (има билет сепциално за кучета), и на всички публични места, включително на плажната ивица.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е хигиенично, нито пък е полезно кучета да има на плажа. Нормалните хора са отишли на почивка със семействата си, с отдих, почивка, отмора от работата и развлечение, а НЕ да гледаят как поредните тъ.паци, които ненавиждат хората, да им развалят почивката. За такива кучкари само солени глоби и взимане на кучето/тата им. Самите кучкари са психично болни хора и човекомразци, които прекаляват с привързаноста си към кучетата. И тази болна тяхна привързаност пречи и вреди и на самите кучета.
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куче на плажа? Това вече е ПРЕКАЛЕНО! В София има вече изградени места само за кучкарите и техните п.с,е.та, но МАЛКО са кучкарите, които водят кучетата си там. Другите УМИШЛЕНО и НАРОЧНО НЕ ги водят, а ги разхождат околко градските градинки, където има хора, майки с деца. Кучкарите НАРОЧНО водят кучетата без надморници си при детските площадки, градските градини. И пак НАРОЧНО от кучкарите има оставени и непочистени от тях ку.чешки ***. Това НЕ са нормални хора! Тия са болни човекомразци.
79
2
 
10
 
! Отговори
K преди 4 години
Веггани,кучкари и тем подобни трябва да посещават отделни плажове
78
1
 
11
 
! Отговори
СС преди 4 години
В Испания има обособени плажове за кучета. На всички останали плажове са забранени всякакви животни. Просто е.
77
6
 
21
 
! Отговори
до 68 преди 4 години
Кучетата не оставят фасове, празни бири, хартии, и още хиляди други *** като ходят на плажа.***Да ама ***,пикаят и хапят,а ако се падне мъжко и женско куче да се подушат на плажа ще решат и да се размножават пред всички. Кучешка им работа,как да им обясниш да са дискретни???
76
1
 
12
 
! Отговори
Боне Крайненеца преди 4 години
Моята крава Сивушка,също заслужава малко слънце,че е много сива. Що да не се попече на плажа? Ще черпя децата с прясно мляко като я издоя там.
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И във Франция са забранени кучета на плажа. Факт.
74
5
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо пита преди 4 години
А аз що не мога да си замъкна на плажа любимото ми розово пра*Сенце? Обещавам да го изкъпя от *** да не мирише,за да не се излагаме пред чужденците. Ваксинирано е против свинска чума,обича да грухти като го галят по муцунката. Ще взема и козела,че ще му е самотно без грухчо. Е, Няма да има млада върба да лющи,ама може да забие рог у чадъра като иска толкоз.
73
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Някой чете ли изобщо драсканиците преди да ги публикува?
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха три напомпани батки с татуси и със златни ланци, дето си паркират джипа за 200 000 лева в пясъка, с голям ротвайлер, дали щяха да им кажат нещо ... Питам. Че знаеме, че в страната има двойни и тройни стандарти.
71
6
 
26
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Много се радвам, че охраната е помогнала на господина да спази правилата. Писна ми от хора, които много обичат да има правила, но да не се отнасят за тях. Не сме длъжни да ви търпим *** и на плажа, нагли сте, но ще се научите.
70
6
 
26
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Някой хора са нагли по рождение.Въпреки всички табели и предупреждения той решил че трябва да е с кучето си.От такива бягайте далече
69
1
 
9
 
! Отговори
До 72 преди 4 години
Ами то няма да останат туристи в случай, че пияните британци се откажат от България като дестинация. Бизнесът ще заквичи. Иначе и аз не харесвам пияни на плажа дето могат да повърнат върху човек докато си лежи под чадъра. Някои са пияни нон стоп.
68
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който си има дом. "любимец" да му бере гайлето. Моите любими са семейството ми и няма да позволя там където си играят децата ми да има животни.Просто и ясно.
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КрайМного комунистически настроено колега. Аз, като съм на 20 години, да не съм ли нормален човек. Или да направя 2 деца, на някоя 17 годишна, да се оженим и да го гледаме морето на картинка... чудейки се, как да си нахраним на децата. Да си на 30, да, бива да, ама и тогава не е задължително. Братовчедка ми, след като роди едно дете, вече не може да има други. Ненормална ли е? Човек ли е изобщо?
66
5
 
7
 
! Отговори
Мишу Шамара от Варна преди 4 години
Плажа, требва да е честен. Само газари, сутеньори и шефчета!