Във Видин 3000 домакинства ще подменят уреди за отопление

Проектът е на общината и ще приключи през май 2024 година
27 сеп 2019 04:30, Анисия Иванова
17
Във Видин 3000 домакинства ще подменят уреди за отопление
Архив: Булфото

В община Видин близо 3000 домакинства ще могат да подменят старите си уреди за отопление на твърдо гориво с алтернативни според направените разчети от предварително проучване. Това съобщи зам.-кметът на Видин - Цветан Асенов днес при представяне на проекта "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин", изпълняван от общината по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020.

Безвъзмездното финансиране е в размер на 12 453 598 лева, като проектът е започнал да се изпълнява от 15 август. С реализирането на заложените мерки ще се намали количеството емисии на фини прахови частици и ще се подобри качеството на атмосферния въздух за жителите на община Видин.

Проектът ще се изпълнява на два етапа. Първият, в рамките на две години, включва анализ на средата и изготвяне на визия за подхода при подмяна на горивните инсталации.

Във втория етап е предвидено изпълнението на същинските инвестиционни мерки за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни източници на топлинна енергия.

Проектът е с продължителност 52 месеца, като дейностите трябва да приключат на 15 май 2024 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: видинотоплениепроект
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах къде се подават документи
12
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
На това не му ли се казва дискриминация? Сега искам по този проект, да ми се покрият разходите за климатик и конвектори. Или си вземам и аз три кюмбета и ми дреме на шапката!
11
1
 
13
 
! Отговори
Дунав мост 2 преди 4 години
Не ми се вярва във Видин да са останали 3000 домакинства.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия 12 и половина милиона от къде бе... от данъци и такси от другите. Това е социалната държава - комунизъмът = електрификация + съветска власт.
9
0
 
2
 
! Отговори
БТК преди 4 години
Отворих ви (нарочно с малка буква) сайта за първи път от месеци и пак правописни грешки!!!!! Тези статии НЕ са чат между приятели!
8
3
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До шматка 7 Отоплението с газ е възможно най скъпото.По скъпо е от централно парно и по скъпо ще става.
7
2
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Две години за анализ на средата и подготвяна на визия......За две години Фолксваген ще построят завода в Турция , а във Видин ще построят "визия ".
6
8
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Какво му е виновна централната власт на Видин? Когато хората ги мързи нищо не може да се направи. Северозапада е един от най богатите в природно отношение райони на България, пък и на Европа. Бедността там се дължи на огромния мързел на населението там и на нищо друго. Аз съм имал работа в района и на никой не му се работи. Вкарвал съм работници от други градове там. Просто ги мързи местните.
5
0
 
16
 
! Отговори
Отново преди 4 години
Отново проект за милиони за ци...те, а посре нямало дискриминация към българите. Това май е предизборна агитация, насочена към някой. Ако се купят и се раздадат климатици, кой ще плаща тока, ние -лоялните към бюджета.
4
0
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Пълна глупост.Ще им дадат пелетни печки за да не горят ***.Пелетите са скъпи и цената им постоянно се вдига.Изхода е газ.Какво стана с газифицирането
3
0
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Чиста глупост, ако някой няма пари да си купи пелетна печка или климатик как ще плаща после за разходите по тях, всичко е пари.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички ни е ясно , че като ги вземат - просто ще ги пуснат в някой сайт за продажба и след 1 месец пак на печка и горене на всякакви материали . Лош е матриала във Видин .
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва е полезен проект от който хората ще имат полза и наистина ще повиши качеството на въздуха. Не като подземни бункери за *** в Габрово за 1/4 от сумата с който ще се фука администрацията, че била много "еко" а ползата отново клони към 0