В XXI в. в Павликени: Дават звънец на пациенти при ползване на скенер

След случая със забравената жена, проверяват болницата
18 окт 2019 14:53, Петя Славова
62
В XXI в. в Павликени: Дават звънец на пациенти при ползване на скенер
Снимка: архив, Булфото

След ужасяващия случай със забравената 6 часа в скенера жена в болницата в Павликени, Районната здравна каса във Велико Търново влиза на проверка в болничното заведение.

70-годишната пациентка била завързана и зарязана на 7 октомври, разказа дъщеря й пред Нова телевизия.
Жената е била приета с белодробно заболяване. Състоянието й не се подобрявало и я изпратили на скенер. Именно там жената била забравена от лаборантката на повдигнатото легло на томограва, от което не можела да слезе.

Персоналът на отделението си тръгнал към 15 часа и заключил помещението.

Още по темата

Дежурната сестра установила, че пациентката липсва и започнали да я търсят. Проверили районът около болницата, питали и в близките магазини, но от жената нямало и следа, пише "24 часа".

От болницата се свързали с близките й, за да ги питат да не се е прибрала у дома. Обадили се и на органите на реда.

Дъщерята на жената я търсили в домовете на приятели, стигнали дори до гробищата. След 18 часа дежурната рентгенова лаборантка, повикана по спешност, я открила в апарата. Той не е бил включен и затова жената не била подложена на опасно облъчване, обясни управителката д-р Ренета Кръстева.

"На следващата сутрин поисках писмени обяснения от всички, които са били по график на работа. Виновната рентгенова лаборантка Камелия Кръстева ще бъде наказана със забележка и ще бъде лишена от допълнително материално стимулиране за няколко месеца. Консултирах се с адвокат, ако я уволня, ще ме осъди за обезщетение", обясни още д-р Кръстева.

Разсеяната лаборантка е изпратена принудително в отпуск. За да няма подобни инциденти, изследваните на скенер в Павликени ще получават вече звънец, с който да сигнализират при проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
5
 
! Отговори
Сасаров преди 4 години
До: Съдия МaдypковАма преди това да и дадат да изпие пет големи бири с порция цаца и пържени картофи със сирене и една люта чyшка!
16
3
 
13
 
! Отговори
Съдия Мъдурков преди 4 години
Може и да и се приеб***ло на жената и да е ходила на " кафе" с райбер!Човешко е.А бабата да се впише в книгата на Гинес.Такъв случай няма да има в световен мащаб!
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил съм в скенер и имаш чувството , че си напъхан в канална тръба , без възможност за излизане. Разстоянията около теб са по 10см и не можеш да мърдаш защото си вързан преди да те напъхат .Невероятно е че е оживяла след този стрес и ужас.
14
5
 
30
 
! Отговори
Съдия Мъдурков преди 4 години
Рендгеноложката да се накаже 12 часа затворена в скенера,за да се прецени въздействието върху психиката и пикучният и мехур!
13
1
 
13
 
! Отговори
предложение преди 4 години
Може отсега нататък на всеки пациент да дават по един Валтер 22-ри калибър със зареден пълнител!Може да е пластмасов, отпечатан на 3D принтер, да не го лови скенера и да не пречи.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Taja e sa diszlinarno uvolnenie *** dr sestri laboanti iskat pari samo ru6veti 100 200 lv kak e lejala dischala tasi jena v skenera ako eOt gerb deputata miinisterka rodnia na boiko i dr namasche. Da e sabranena posor sa bolnizata
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че на пациентката не и се е приакало.
10
1
 
27
 
! Отговори
човек преди 4 години
Виновната лаборантка била мъмрена???Сигурно са и издърпали ушите?Добре че е изключила апарата. Ако и него беше забравила включен, щяха да извадят горката жена изпържена!!!А лаборантката сигурно щяха да наградят за убийството с екскурзия на Малдивите?
9
2
 
50
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Този звънец е в комплект със скенера и Винаги се дава и е задължителен дори и за производителите на ЯМР-та и CAT скенери. Демек казвате, че досега са работили в нарушение на практиката и сега чак започват да я спазват, че и го изтъкват?
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли по добре по един пищоф,тогава гарантирам че няма да има забравени и унижени пациенти!
7
2
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
То не може да уволниш някого. Колкото и да е некадърен, все ще го оправдаят и ще го върнат.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е как се забравя пациент там, и защо е била завързана. Ходих на такова изследване преди 2 седмици, единственото е, че трябва да ти е вързан абокада към контраста. И лаборантът трябва да е там за самото изследване. Доста съмнително ми звучи всичко.
5
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Запад, за подобна "издънка" болницата ще трябваше да заплати солидно обезщетение на пациентката, а лаборантката щеше да бъде уволнена и едва ли щеше да може да си намери работа по специалноста в друга болница, където и да е било!!!!!Но, в Бг може...
4
2
 
28
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Бабата може и да си е подремала тихичко, но по интересното е че в Павликени имат томограф, а това вече наистина е новина, и шок.
3
0
 
29
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Добре, че изобщо имат скенер... Иначе тази лаборантка просто трябва да бъде уволнена и осъдена.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пише се "томограф" :)
1
0
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Друго си е да има обществена поръчка и да се изгради система за изветяване.