Безобразие: Забравиха жена 6 часа в скенера в болницата в Павликени

Близките й я търсили дори на гробищата, лекарите уведомили МВР
18 окт 2019 08:58,
95
Безобразие: Забравиха жена 6 часа в скенера в болницата в Павликени
Снимка: архив Reuters

70-годишна жена беше забравена 6 часа в скенера в болницата в Павликени. Инцидентът е от края на септември.

Асенка Христова била приета в лечебното заведение заради белодробно заболяване. Постъпила в болницата за изследвания.

"В 13:30 тя отива на скенер и от тогава до 19 вечерта никой не я вижда и търси", обяснява пред Нова тв дъщерята на Асенка.

Тя случайно разбира, че в продължение на часове никой не е виждал и потърсил майка й.

Лекарите също недоумявали къде би могла да бъде жената. Според медиците жената се е уплашила от поставената й диагноза и затова е избягала от болницата.

Тогава и роднините, и лекарите, подават сигнал в МВР. Започва акция по издирването на Асенка.

Дъщеря й и съпругът й тръгнали да търсят Асенка при приятели, роднини и близки. Стигнали дори до гробището.

След няколко часа тя била открита - вързана за скенера и заключена в стаята за изследвания.

Асенка вече се лекува в София. Близките й са настояли в епикризата да бъде записано, че тя напуска болницата, именно защото е била забравена в продължение на часове в скенера.

В болницата все още се разследва какво се е случило.

Проверката показала, че дежурният лаборант била Камелия Кръстева. Тя щяла да бъде наказана, а Асенка Христова в момента се лекува в столична болница.

Близките на Асенка ще съдят болницата в Павликени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зло да ги забрави!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо на леглото си в стаята си е полежалана друго легло.----------Била е затворена в скенера 6 часа, казаха го и по тв! В тъмна стая! Ако вие считате това за нормално "легло"..........!!!!?? И лекарката която е отворила стаята, е чула воплите на жената и виковете за помощ! Веднага бързате да омаловажавате фактите и престъпното безхаберие на бълг. медици и докато не го усетите лично вие, мислите че всичко е една превземка на пациента .
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТРЯБВА ДА СЕ ОСЪДИ ЗА УМИШЛЕНО ЗАБРАВЕНО. ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ПОСТОЯННО СГРЕШИХ БЯХ ИЗМОРЕНА АМА ТУЙ АМА ОНУЙ!!!! ЗА ТОВА НЕМОЖЕ ДА ИМА ОПРАВДАНИЕ.
76
0
 
7
 
! Отговори
Павлина Миланова преди 4 години
Обиколихме целия град и болницата от мазетата до тавана няколко пъти и никъде не я открихме. Оказа се, че са я прибрали в Неврологично отделение в същият номер стая на същото легло и никой не е разбрал, че тя не е за това отделение цели четири часа. Бабата беше щастлива, че са и дали две праскови и си е поговорила със другите пациентки, но ние бяхме съкрушени. Никой не ни се извини за станалото.
75
0
 
6
 
! Отговори
Павлина Миланова преди 4 години
Съчувствам на семейството, защото подобно събитие се случи с нашето семейство преди повече от три години в Пернишката болница "Рахила Ангелова". Това съкрати живота ни с поне с пет години, защото повече от четири часа не знаехме къде е нашата майка и свекърва Божика Гюрова. Оставихме я за лечение във Вътрешно отделение и тъкмо се прибрахме, ни се обади лекуващия и лекар, който ни информира, че пациентката е изчезнала и трябва да я намерим.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде не се казва, че скенера е бил изключен. Не дай си Боже да е бил включен, горката жена е погълнала огромно количество радиация. В друга медия се казваше, че лаборантката е наказана със забележка и 50лв.глоба.
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе аз ги знам близките на болните кво представляват , една баба чакаше да дойдат близките да им се оплаче , че глава я боли . Да си казва , като не казва кой да разбере , че я боли нещо . Отгоре на това агресивни .
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А жената ходила ли е сама , би трябвало да има придружител , дори някоя санитарка щом е лекувана в болницата . Сигурно просто правят скенера и после трябва някой да си я прибере тази жена .
71
5
 
12
 
! Отговори
мишо преди 4 години
Жената не могли да извадят от медицинския апарат а пък камо ли да я лекуват или излекуват. А иначе реват-пари искали. Да ги удрусат сега роднините както трябва, че да започнат да имат повече отговорност.Мафиоти в бели престилки.
70
1
 
3
 
! Отговори
Баба Гинка преди 4 години
"Активист на БКП", хубаво са те оправили в онази болница, но е време да научиш правописа в българския език. Очевидно си го изучавал в благодатните времена след Бай Тошо.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнато от друг зрителен ъгъл този случай е измислен ,за да е шокиращ.iНо по голямо безобразие от политическата апатия и социалната пасивност няма.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хм, в друга статия пишеше, че са 2 часа. Ако наистина са 6 часа тия са за съд и затвор. В помещенията на тия уреди обикновено се държи студено, смятайте горката жена колко се е измъчила през тия 6 часа. Между другото лаборантката и шефката на болницата имат една фамилия, не знам дали са роднини. Ако са, надявам се да ги осъдят и двете.
67
4
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Каквото здравеопзването,такова и заплащането ! Преди 7 години попаднах в чуждестрана Цпешна помощ. Прегледа ме едно момич в приемната и ми определи жълт код -средноспешен случай. След 15 минути бях вътре ,поставиха ми система и ми направиха изследвания. Следваше ехограф. Това беше през ноща. На другия ден още един ,по-мощен ехограф, половин час ме преглежда лекар,биха ми инжекция и ми назначиха лечение. А сега ми кажете възможно у нас ?!
66
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам какво е отношението на лекари и сестри в болниците, не се учудвам за този случай !С мен специално в болницата в моя роден град се отнасяха като с парче безчувствено месо, а ми удържат осигуровки от фиша за заплата всеки месец !
65
2
 
17
 
! Отговори
Някой преди 4 години
До ХмЛекарят си е получил резултатите в отделението. Имайте предвид, че като се казва "скенер", това може да е просто томограф, а не МРТ (ЯМР). Изобщо как си представяте да има ЯМР в Павликени, бе, хора?
64
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка паланка с болница! Във всичко сме най-много на глава от населението, само с качеството и ефективността сме на последно. Пак обръщам внимание. Първия здравен министър на ББ бе изгонен с камъни. Сега болницата в която е шеф е изплатила наследените от предшествениците му дългове.Оборудвана е и сестрите там нямат проблеми със заплатите.Тогава лидера на БСП Миков се зарече,че няма да позволи болницата в родното му Брегово да бъде закрита!А не знам за какво има болници във Видин,Враца и Монтана?
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българска работа!
62
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А най-жалкото в нашето "здраве опазване" е, че никога не се намира виновен и никога никой не е наказан. Мафиотите в бели престилки са недосегаеми и затова правят каквото си искат.Не ме учудва търговския подход към проблемите на хората, нали сложиха счетоводител да управлява здравеопазването.
61
3
 
13
 
! Отговори
4554 преди 4 години
А някой знае ли на колко ли години е тази рентгенова лаборантка? При това застаряващо съсловие не е за учудване, че така е станало! Ето ниското заплащане на мед. специалисти какво ни предлага отсреща_склери! Затова трябва да се сърдим на господа МИНИСТРИТЕ, а не на лаборантката.
60
2
 
16
 
! Отговори
Понеже знаят, преди 4 години
че са вече незаменими.....отговорността и усърдието на тоя персонал отиде на кино. Те не са виновни, а некадърниците управляващи тая система !