Семейство от Варна е загиналото при катастрофата край Камбурово

Жителите на селото настояват за поставяне на допълнителни знаци
21 окт 2019 12:50, Красимир Ангелов
22
Семейство от Варна е загиналото при катастрофата край Камбурово
Снимка: Булфото, архив

Изяснена е самоличността на петимата загинали в тежката катастрофа в неделя следобед край село Камбурово. Това са семейство от Варна и мъж от София, съобщиха от Областната дирекция  на МВР в Търговище.

Още по темата
Пътният инцидент, при който загинаха и две деца, стана на главния път София - Варна в късния следобяд вчера.

От полицията уточняват, че правоспособен 60-годишен водач от София, управлявайки в посока Варна-София "Рено Каджар" на прав пътен участък е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал правомерно движещ се лек автомобил "Ситроен Ксара", управляван от 35-годишна жена от Варна, също правоспособен водач.

След тежкия удар шофьорите на двете коли, както и пътуващите в "Ситроен"-а 45-годишен мъж и две деца - 10-годишно момче и 3-годишно момиче, и тримата от Варна, са загинали на място.
Взети са кръвни проби за химическо изследване.

Образувано е досъдебно производство. Разследването се извършва под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище.

Същевременно след тежкия пътен инцидент жителите на село Камбурово се обявиха отново за поставяне на допълнителни пътни знаци. Участъкът от главния път София - Варна в района на селото е сред най-опасните. Две са проблемните места, където са най-честите пътни инциденти.

"Участъкът е прав, има видимост, но проблемът е, че шофьорите карат изключително бързо", уточни пред БТА кметът на Камбурово Юбейдет Исмаилов. По думите му през последните 16 години тук са станали много катастрофи, при които има сериозно пострадали хора и жертви.

Той посочи, че шофьорите от селото трудно се включват в главния път. Кметът на Камбурово е категоричен, че компетентните органи трябва да поставят знак "Внимание! Участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия", както и знак за ограничение на скоростта - 70 км./час.

След всеки инцидент хората от селото се разстройват. Притеснение има и сред родителите на децата, които учат в Камбурово и пристигат тук от няколко села в околността. За здраве и за да няма катастрофи, всяка година в населеното място се дава курбан, припомни още Юбейдет Исмаилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
Държавен хрантутник преди 4 години
Важното е че сме стабилни. Фаровете да блещят по икиндия. Риванола да е в срок на годност. Курбан за здраве да се прави. И да се ръси със захар против уроки.
21
0
 
1
 
! Отговори
Смядово преди 4 години
От Смядово казаха по БТВ
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тоя КАТ и тая държава! Не са виновни те! Пътищата също! На простия никой не му е виновен! Освен той! Нагледал със ме се на какво ли не, вече ме е страх да пътувам. Разминавам се със страхПиснало ми е от дремещи, не знаещи какво да правят, каращи в средата, ровещи си в телефона и тн
19
3
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Бъркаш. Наистина са две основните причини за катастрофите и за голямата смъртност по пътищата.Най-съществената е пълната липса на контрол за спазването на правилата от страна на КАТ и на това се дължат 80% от катастрофите и загиналите.Втората причина са лошите пътища, вкл. знаци и маркировки несъобразени с пътните условия, на което се дължат 19% от катастрофите и загиналите. даже при отличен път, знак за ограничаване на скоростта много под безопасната за пътя, увеличава катастрофите и загинали
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две основни причини има у нас за това, че оглавяваме класацията за смъртност и телесни повреди по брой на населението:1.Скапани пътища, на които човек не може с десетки километри да изпревари тир, който се движи с 40 км/ч на междуградски път;2.Материалът - много лош остана, все без търпение, все батки, все бързат и все без акъл.
17
11
 
4
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Излишните ограничения на скоростта на практика увеличават катастрофите по лесно обясними причини, недостъпни за разбиране от КАТ и останалите от онези 80%.Ако сложат ограничение от 70 км/час, вместо стандартното 90 км/час, катастрофите ще се увеличат, както става навсякъде по света в такива ситуации.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14И двамата най-вероятно не сме присъствали на инцидента,за себе си съм сигурен.Казвам само,какви са вероятностите.
15
5
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Във Франция бях в Прованс,пътищата страхотни ,като огледало-дори по -добри и от немските,прав път -идеално лежи колата на пътя,няма подскоци,няма..... ограничение 50-60 км на прав път ....след 2-3 км кръгово ,след 2-3 км кръгово ....ето решението за нас.Ние всички много ли или малко нарушаваме правилата,дори и да не искаш да ги нарушаваш -някои водачи те принуждават да нарушаваш правилата.Това е решението,тъй мисля аз,само кръгови на всеки 3-5 км,щом полицията е неспособна да си върши работата.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13:Били са само двете коли ... няма камиони в този случай ... просто единия много е бързал и е стигнал.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минавал съм много пъти по този път и проблема,е че това е от малкото места, където може да се направи изпреварване.От посока Варна няма възможност преди това и хората са доста изнервени, ако някой камион ги "влачи"няколко километра при първа възможност се юрват.Всичко опира до това кой,колко опит има в такива ситуации,най-вече тоя, който изпреварва!
12
5
 
6
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Аз съм на 50 години и ще споделя,че веднъж както шофирах без причина,защото нито съм бил уморен,нито обилно нахранен по някаква причина заспивам или губя съзнание и отварям очи движейки се вече в насрещното в края на съседната лента.Слава богу,че нямаше никой иначе не ми се мисли какви биха били последствията макар това да ми се случи с малка скорост в градски условия.Изминаха оттогава няколко години,но като тръгна нанякъде все това ми е в главата...дали е сънна апнея или не няма как да знам!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шерлок открихме проблема в България: Участъкът е прав, има видимост, но проблемът е, че шофьорите карат изключително бързо" ..Така е Уотсън като няма КАТ и наказания. БГ загуби повече хора по пътищата отколкото воюващите в Сирия, Ирак, и т.н
10
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Лъжеш! Няма нищо вярно в това, гербави лъжецо!
9
4
 
20
 
! Отговори
ЗзЗ преди 4 години
До Елемагмен светлините посред бял ден са ми спасявали живота. Дори да отменят закона пак ще карам на светлини. За мен живота ми струва повече от това колко ще ми изгорят крушките. Ако ти не оценяваш толкова "скъпо" своя собствен живот, то какво се оплакваш, че на държавата не й дремело за теб?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като сложат знак "70", че като почнат да карат със 70 или по-ниска...
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 15 км камери дето да засичат в колко часа си минал от там и после софтуер да засича средна скорост и като светнеш със средна скорост 120км/ч и ти набият по една глоба да всяка камера дето те е засякла с тази скорост и ще видим друг път как ще караш
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагКакво ще кажеш за Япония дето не може да си купиш кола ако нямаш свободно место за паркиране пред дома си Или че ако не си платят глобата за една седмица им вземат книжките за една година
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е оня перко дето пише във всяка тема че пак били роми дето вземали книжки без да карат курсовете / но забравя че тия дето ги уреждат са ''чисти българи ''/
4
17
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Детско е да изпълняваш и да се подчиняваш без да мислиш!!!Това се нарича робство!!!
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагГлупави , детски разсъждения