Горанов към кметовете: Не се изкушавайте да сваляте данъци!

Ако го направите, няма да изпълните програмата си, каза министърът
45
Горанов към кметовете: Не се изкушавайте да сваляте данъци!
Архив: Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов предупреди новите кметове да не се изкушават да намаляват местните данъци и такси, защото няма да могат да изпълнят предизборните си обещания.

"Много общински кметове по време на кампанията си са поемали ангажименти за изграждане на едно или друго, а с тези приходи от данък недвижими имоти, като сметнем само тротоарите, едва ли ще можем да сменим и една плочка. Това, което казвам, е новите кметове сега да преценят какви ангажименти са поемали и като се има предвид, че общинската инфраструктура се поддържа от тях, да не се изкушават да намаляват данъците или да дадат обещания, които не могат да изпълняват", коментира министърът.

Той призна, че се надява следващата година да има и допълнителен ресурс от тол системата за частта от републиканската инфраструктура, чиято поддръжка е ангажимент на държавата.

А относно пълната либерализация на енергийния пазар от следващата година Горанов призна, че не е виждал такъв проект.

На фона на протеста на лекарите от Александровска болница заради лошите материални условия в лечебното заведение, той каза, че финансовото министерство не е отпуснало нищо извънредно за ремонта й.

От думите му се разбра, че от централния бюджет пари за тази цел не са предвидени, но има други пера, откъдето да дойдат парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Оооооо преди 4 години
Пак заплахи.
40
0
 
2
 
! Отговори
Даа преди 4 години
Идва видов ден за тарикатите.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми те предизборни те обещания на кметовете от ГЕРБ бяха за по-добър живот ниски данъци и промяна и аз гласувах за тях, Какво става сега, пак са ме измами ли.
38
0
 
13
 
! Отговори
Краде се много преди 4 години
Минимaлнa зaплaтa брутo 560лв чиcтo нeтo 430лв рaзликaтa e 130лв.Тeзи 130лв ca 23% oт 560лв.Вceки чoвeк внacя вceки мeceц 23%дaнък + 20%ддc зa вcкичкo кoeтo плaщa oт тoк дo eднa oбикнoвeнa дъвкa.Дo тукa cтaнaхa 43% OТ ЗAПЛAТAТA НA ВCEКИ БЪЛГAРИН имaш дaнък зa имoтa,дaнък зa мпc дaнък cмeт и тaкa нa тaтaк.Кaтo cлoжиш чeртaтa излизa ,чe 50% oт рaзхoдитe ca дaнъци!!!</body></html>
37
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз бих дигнал някои данъци ! Защото с прадня боя не става
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикви какво стана бе?Нали си гласувате за тиквите?Тиквите като ви агитираха да изборите обещаха ли да ви дигнат данъците?Нито дума нямаше нали!Сега яжте наСужука сужука!
35
0
 
14
 
! Отговори
маверик преди 4 години
Пак гласувайте за герб
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес стана ясно, че Стоян Мавродиев сам се е назначил за директор на дъщерни дружества на Българската банка за развитие и получава 36 000 лв. на месец. Честито!Това написа във Фейсбук доц. Петър Чолаков. Той уточнява в профила си:Финансовият министър Горанов днес каза, че местните данъци в България били твърде ниски. Разбира се, г-н Горанов живее в чуждо жилище, за което не плаща наем.Хубав ден!
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това НЕЩО което прилича на хомосапиенс е станало толкова нагло и крадливо, че за него народът вече е като престъпник осъден на доживотна каторга или смърт ! Това НЕЩО е нагъл крадец, но на никой не му пука, нали е от имитиращата "народна" шайка ГЕРБ трябва да му се кланяте и да лазите в краката му ! Кога ще ЖИВЕЕТЕ бе ба'лъци с такива мек'ерета който се пос'раха от власт ? Мен не ме мислете аз напуснах ко'чината когато разбрах, че СДС и Костов са червени ме'керета !
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският парламент и Министерският съвет са сборища където най-крадливите червени измамници се събират за да имитират спорове между уж демократи и комунисти опозиционери, а те всичките са от едно измамно червено котило, които БКП управлява и назначава ! Като се запитам колко е пр'ост българският народ все си отговарям, че по-пр'ост от него няма на земята ! Раздели ви червената вещица с партии и ви умъртвява бавно и мъчително !
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте всеки път за измамници и бандити които ви промиват гладките мозъци пък после вийте като чакали из медиите ! ГЕРБ са най-големите комунисти, те са наследили управлението чрез данъци и такси от роднините си шумкари-измамници и най-вече промиването на мозъци и манипулирането...ще минат стотици години докато българската овца разбере, че БКП създава партии чрез които държи властта и управлява простото овче стадо...жалко за България, не за народа, защото няма такъв...
30
2
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Еми намалете осигуровките, махнете ДОД или ДДС и няма да има нужда от намаляне на местни данъци и такси!!! Аааа, ама вие освен сегашните готвите и нови, нали бе гербераст? То няма да е само паспорт за кола и жилище, още простотии ще измислите защото няма как 1 мил. данъкоплатци да изхранват 6 мил. души в тая държава!!! Ама от де ти толкова мозък в простата гърбава кратуна!!! Че имате 2 мил. мързела в маалите дето ако ги впрегнете да плащат данъци, пари ще има за всичко!!!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не направите и заплатите и пенсиите както са в ЕС и тогава вдигайте всички , принудихте младите хора да напуснат страната ! БЕЗСРАМНИК ,НЕ СЕ СРАМУВАШ И ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ! *** !
28
1
 
9
 
! Отговори
Нели преди 4 години
Ела да видиш в Несебър колко са ниски данъците(750лв за малка къща),а за заплатите да не говорим....
27
1
 
13
 
! Отговори
Lili преди 4 години
Живея в центъра- данък около 500 лв. плащам...но май не стига, за да събират падналите листа навреме и да оправят кривите полчки, а не както днес ми се случи да се подхлъзна на тях и си изкълчих крака... Нямам думи просто каква наглост!
26
1
 
16
 
! Отговори
Цанка Колева преди 4 години
Той живее под наем и не знае колко струва такса смет в малките общини,и в сравнение с неговата заплата пенсионери те да му мислят!
25
1
 
9
 
! Отговори
Георги Живков преди 4 години
То и за тези местни данъци(които въобще не са ниски впрочем, 350 лв за панелка?!) не получаваме нищо, че и по-високи на какво основание???
24
2
 
5
 
! Отговори
Йоанна преди 4 години
Много се ниски..... за офис от 250 кв.м. плащах 10 400 лв. И няма шанс да се намали по никакъв начин. Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/11/08/bylgarinyt-ne-se-otkazva-ot-svatbata-no-zashto-e-nestabilen-brakyt.428967#comment-newest
23
1
 
23
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Ниски, ама друг път! Баба ми плаща 240лв за панелка, с пенсия 280лв!! А трябва и ток, вода и лекарства да плаща, да не говорим, че трябва и да яде нещо. На Горанката му е лесно нали живее при кръстника без да плаща нито наем, нито данъци! Просто назначава роднините си из министерството и получава супер лукс апартамент.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Горанов към кметовете: Не се изкушавайте да сваляте данъци!Ако го направите, няма да изпълните програмата си, каза министърът"Ххахахахах КАКВА ПРОГРАМА???КЪМ ХИПЕРИНФЛАЦИЯ ЛИ!!!! МНОГО ПЪТИ СЕ ПРОЖЕКТИРА ТОЗИ ФИЛММАЙ МУ ИДВА КРАЯ В СВЕТОВЕН МАЩАБ САМО ДА ГЛЕДАМЕ ПАРИ И ИКОНОМИКАТА!!!