Екшън в планината: Туристи срещнаха вълци, паднаха в пропаст...

Двамата мъже са оцелели като по чудо в Балкана над Калофер
65
Екшън в планината: Туристи срещнаха вълци, паднаха в пропаст...
Снимка: Pixabay

Млади мъже оцеляха по чудо след като близо денонощие бедстваха в Стара планина над Калофер. Те са преживели истински кошмар – срещнали са вълци, паднали са в пропаст и са зъзнели часове наред в река.

Екшънът като на кино се е разиграл в нощта срещу вторник.

Още по темата

Няколко планински спасители са участвали в акцията по издирването им.

Мъжете, на 25 и на 26 години, са потеглили от град Калофер към връх Ботев в неделя около обяд в мъгла, влага и вятър.

Те са се движили по зимната пътека към върха.

"Тръгнали са към връх Ботев. По пътя, в посока заслон Маринка, до един изоставен трафопост се натъкват на вълци. Панически започват да бягат назад. Така те попадат в улей, който минава през много пресечена местност", каза  кметът на Калофер Румен Стоянов, който е научил за случилото се от спасителите.

"Единият от тях успява някак да се задържи. Връща се по маркировката и се качва до връх Ботев. Другият полита надолу. За радост, той успява да падне до реката. Тръгва по нея и стига до хижа Рай. Обадил се е оттам и е казал къде точно се намира и нашите спасители са го открили", каза още той пред Нова тв.

"Другото момче, което е било на Ботев връх, след подаването на сигнала, на другия ден тръгва за хижа Рай.
Минавайки оттам съобщава на хижаря за случилото се. Той информира мен. Аз се свързах със спасителите и тогава той е слязъл при колата си и е разбрал какво се е случило с приятеля му", разказа Георги Князов от туристическо дружество "Калофер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
50
 
! Отговори
аа преди 4 години
това е за отдел научна фантастика. Първо бегали от въци, после единия паднал в реката , а на другия оооооооо чудо , дошъл му куража и изкачил върха. Ама моля ви се преди да пишете глупости , изтрезнейте, па сетне
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия в казарма нали не са били? Е те ще бранят Родината ни а са напикаха от страх от две дръгливи кучета.
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък аз на това място видях пеперудено коте еднорог.
14
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Памперси носели ли са. Тия са само за войници. Да ги качим на Еледжик където две години и три месеца пазех погреби в казармата където имаше не само вълци но и мечки. Добре че вълците не са ги хапнали за мезе.
13
2
 
19
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Виждал си ти вълци колкото аз съм виждал еднорог
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха видели мечка, щяха мощно да наторят балкана.
11
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, мале, мале... От дете ходя по планините. Зимата- редовно на ски, лятото- походи. Както из нашите планини, така и из Алпите. Вълци съм виждал много пъти, дори зимата... Вълкът умира от страх, когато види човек. Дори да са в група, трябва да са изключително изгладнели, за да нападнат. Дори и тогава не е ясно дали ще посмеят. Относно групичката от "новината"- доста тъжно за тях къде са стигнали и колко им е умственият багаж. Колкото тъжно, толкова и смешно- не знаят неща, които знаят децата.
10
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълците навярно са избягали преди тях, ама пишман байр де да знае
9
1
 
51
 
! Отговори
ИТ преди 4 години
Вълците дали са разбрали,че онези "герои" бягат от тях?
8
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вълците добре ли са?
7
0
 
67
 
! Отговори
Сайга 12 преди 4 години
Вълците нямаше да им създават проблеми. Почти винаги избягват близък контакт с хора. Освен такива, които са болни от бяс. Те нямат страх от нищо. Кучетата на пастирите вече са друга работа. Те са на свободен режим и обикалят. Ако хората нямат оръжие направо ще ги разпарчетосат. После местния скотовъд ще каже ми те не са мои, не знам на кой са и до там.
6
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята е доста странна, но най-вероятно "журналистчето" което я е надраскало незнае на кой свят се намира...по-безсмислена история не бях чел!
5
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Клофер, през късна есен, по обяд тръгват към връх Ботев??!! Оставям настрана атмосферните условия. Пишман туристи с две думи. Вълци? Хаха!
4
1
 
50
 
! Отговори
Олд трапер преди 4 години
Пишман туристите, дето нямат оръжие, да си носят барем по няколко яки пиратки. И дълъг нож.Освен вуци, у балкана има свободно пасящи полудиви ***, че и бици. И съответните недружелюбни кучета около тях.
3
9
 
46
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
А ако е военно време и тия трябва да се разставят по баира и да стрелят по противника какво правим? Те вълци видели и онемели от ужас! Боже пази я тая държава, защото друг няма кой да го прави! Запасняците одъртяхме вече!
2
1
 
54
 
! Отговори
шматка преди 4 години
:)))Тези попресолиха манджата.Как точно са избягали от вълците.Май си написаха сценарии за филм
1
3
 
25
 
! Отговори
селянин преди 4 години
*** тия ора не знаят ли че у гората има вуци дека им е джепането лани една меца сакаше да ми украдне манджата та си размениме кожусите тя в буркани а я се греем