Обрат по делото за взрива на гара Хитрино

Експлозията не е предизвикана от печка
Обновена: 10 яну 2020 14:20 | 10 яну 2020 14:03, Петя Славова
33
Обрат по делото за взрива на гара Хитрино
Снимка: БГНЕС

Обрат по делото за взрива на гара Хитрино. Той не е предизвикан от печка на твърдо гориво, гласи окончателното заключение на пожаро-техническата експертиза, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Тя беше представена на днешното съдебно заседание в Шумен. Според писмените заключения на експертите, върху печката има повреди, но те са възникнали преди експлозията. Стъклото е запазено цяло, тоест не е имало взрив вътре в нея.

Досегашната версия за експлозията беше, че тя е възникнала от печката, която се е намирала на 280 метра от дерайлиралата цистерна.

На 10 декември 2016 година влакова композиция с пропан бутан дерайлира и се взриви. 7 души загинаха, 29 бяха ранени, а десетки къщи - разрушени. Подсъдими са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То че ни мислят за прости е ясно но ме е яд че си мислят че им вярваме.
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и да е бил от печка кво променя факта за случката може да е и някой който си пали цигарата или искра от стаично елетричество.!!!
9
2
 
27
 
! Отговори
Д-р Исня преди 4 години
Е какво излиза сега, че бай Цене, който се е греел на печката не е виновен за тази трагедия ли? Е може ли такова нещо. Значи жената в пекарната е злосторницата. Но ако пенсионерката от най-близката сграда е пръднала точно в този момент има голяма вероятност тя да е причинила експлозията! Не спирайте с разследването!
8
19
 
12
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До АнонименВиновни са машинистите преминали с над 70 km/h през стрелка с конструктивна скорост 50 и ограничение 40 от съображения за безопасност. Ако бяха спазили ограничението нямаше да се стигне до инцидента. БУлмаркет са известни с чести превишения на скоростта.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заловен ли е клошарят, който незаконно се е топлил на тази печка и е станал причина за експлозията?
6
0
 
29
 
! Отговори
извънземния преди 4 години
сигурно този дето е рязал дървата в гората за печката или по скоро дето ги е засъдил е виновния...
5
1
 
50
 
! Отговори
Защо трябва печката преди 4 години
да се напълни с газ, че тогава да се запали въпросната газ!? Егати ***, достатъчно е малка част от газа да достигне го горящата печка и да стане запалване на огромната маса. Ако не от тази печка, все от топлина се е запалила газта, до гарата е имало фурна, там не пекат ли хляб? А и какво значение има от какво се е запалил газа, по важно е, че България е в ръцете на *** и затова се получават такива изцепки. Най виновен е народа, защото спи и простаци си играят със живота ни!
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво значение има от къде е дошла искрата? Печката си е горяла и ако не е имало изтичане на газ в следствие катастрофата да не е станало нищо. Кой е виновен за самата катастрофа с товарния влак?
3
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според експертизата след няколко години, НЛО ще са предизвикали аварията!
2
0
 
53
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Къде е обрата ? Няма значение от какво се е запали газта. Причината е дерайлиралия влак.
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде ве ,сериозно ли!