Във Ветово открили експлозиви, достатъчни да заличат града

11 кг тротил и 8 кг амонит е имало в дома на пострадалия мъж
14 яну 2020 16:52, Анисия Иванова
15

Прокуратурата в Русе разследва случая във Ветово, при който мъж пострада след взрив на тротилова шашка. В дома му бяха намерени големи количества експлозиви, които според кмета са достатъчно, за да заличат целия град.

51-годишният минен инженер все още е в болница без опасност за живота.

Атанаска Иванова живее в непосредствена близост до къщата, в която е станал взривът. Новината, че в дома на съседа ѝ са намерени големи количества експлозиви, истински я шокира.

"Той е с висше образование, работил е долу на рудника, но че ще има такова количество... Просто не ми е минало през ума, че може да има такива боеприпаси и какво може да стане", обясни Атанаска пред Bulgaria ON AIR.

Разследващите са открили в къщата 11 кг тротил и 8 кг амонит, както и детонационни шнурове. Красимир Стойков, който пръв се е притекъл на помощ при инцидента, не е изненадан от находките.

"Сериозни са количествата до такава степен, че ако бяха взривени всички Ветово днес нямаше да го има", заяви кметът на града д-р Мехмед Мехмед.

Все още не е ясно защо мъжът е държал в дома си взривните вещества и дали експлозията вчера е случаен инцидент. Местните споделят, че той е имал лични проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
турчина преди 4 години
яко е търмъчел тоя в мината явно
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много народ го хапе щъркела
13
0
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
И да гръмне толкова тротил и амонит,ще направи една дупка удърната вълна ще бутне къщата,може и съседната или да я повреди сериозно,зависи от конструкцията ще се чуе един голям тътен на километри чуваем и толкоз.Ама на страха очите са големи.
12
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Мехмед Мехмед е имал късмет, като кмет, а Атанаска като съсед. Този Мехмет Мехмед приказва като поет, този кмет, макар и малко превзет. Всеки Мехмед се шашка от тротилова шашка, да не говорим за съседката Атанашка. Всеки с лични проблеми чешит ги решава с едно-две кила амонит. Ако живота му беше мил, нямаше да складира в къщи 11 кила тротил.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тос кмет-г0лям разбирко бе :D
10
0
 
3
 
! Отговори
Лафове преди 4 години
на журналята -десетки хиляди за един или 20човека и 11кг.цяло село от две къщи.
9
1
 
2
 
! Отговори
Тъй тъй преди 4 години
Иначе не е терорист,дам. Ще се прибере у дома (лабораторията) по живо по здраво. Башъбозуци оод
8
1
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 4 години
Никои няма нищо против тях но въпроса е когато си а други не се намесват не се намесваи дори когато не ти се говори не се знае защо е не е етично но морала на някои нее така тогава ще попитам кои си ти длъжник из целия град ходи да се криеш на бре стово цяло от какво живееш през тия години работа нямаш е какво искаш а кои си ти та тровиш нервите на хората а лъчезаре никои и Милен никои не сте срам за град ловеч
7
1
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 4 години
Като тия двамата баща и син оня ден съм зел да говоря с приятели по работа изведнъж големия бащата Зе да мрънка 20 лева.Оставих си приятелите и на връщане им казвам как я мислите това някои да ви се меси в вашата работа н е не ме интересува честно казано.Минаха се два дена малки я пак Зе да се лепи е питам аз живееики в нормален град Ловеч трябва ли това да е поне признаци вината си която носиш наи мразя д а ми се лепнат всеки си има работа проблеми нито се меси нито нищо ама тоя модел не са
6
5
 
5
 
! Отговори
Живко преди 4 години
С тия изтрещели отвсякъде комунисти не ни трябват външни врагове!
5
0
 
11
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Е, колко град е то Ветово?
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахах верно тоя да не са го вербували от БСП да стяга партизански отряди
3
0
 
11
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ами готвил се е за преврат.
2
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Някой ден може и с такава новина, - че някой е взривил целия град от крадене и трупане на експлозиви вкъщи, да се същисаме...
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък да го няма селото от 20 кила тротил...аре стига. Верно, че от къщата нищо няма да остане и може и да напука съседните но не повече. Иначе автомобили к хора ще изтрепе в радиус 150-200 метра.