Разследване за 20 тона италиански боклук в Бургас

Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември
18 яну 2020 12:37, Петя Славова
52
Разследване за 20 тона италиански боклук в Бургас
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Бургас започна разследване за нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци  на пристанище, стопанисвано от "БМФ Порт – Бургас" ЕАД. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи,  стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук, предава БНР.

Още по темата

Изпращач на контейнерите е италианското дружество "Дентиче панталеоне" със седалище Авелино, Италия.

Получател на товара е българското търговско дружество "Блацион" ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е  Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

Получателят - „Блацион“ ООД, е същият, заради който районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за 25 контейнера със съмнителни отпадъци от Италия, открити на пристанище „Варна-запад“.

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването в Бургас е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък. 

Действията по разследването и процесуалните такива продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Бургасбоклук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
20
 
! Отговори
Италия преди 4 години
Сега ли чак се сетиха , като се вдигна шум , кой знае преди това колко *** е влязъл деклариран като друг вид стока докато няма управляващи който не са корумпирани и да милеят за България ще пропадаме още надолу .
5
2
 
17
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Тези *** нямат ли товарителниц!? Кой ги е пуснал през граница и кой е разрешил импорта на тях? Само аз ли се сещам за тези въпроси , или удобно всички по схемата мълчат? Иначе баба ми на село с печката замърсява България.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианската и БГ-мафия....................работят в пълен синхрон!!!!!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после намериха кокошкар като за измиване на руцете.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От септември досега се е умирисал!
1
2
 
20
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хаха, 20 тона, някой се е опитал да се бърка в далаверата на Ковачки и сега ще излезе виновен за всичкия ***, който сме изгорили.