Токсични отпадъци тровят рибата в река Марица

Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид
26 яну 2020 13:29,
34

Токсично е замърсяването на водите на река Марица между Пазарджик и Пловдив, където вчера изплува мъртва риба. Това сочат първите резултати на взетите проби. Бързите тестове са отхвърлили наличието на цианид.

До момента са извършени огледи на три места по поречието на река Марица и в четири фирми в района на Пазарджик, пише Bulgaria ON AIR. Вредните вещества са стигнали по течението от Пазарджик до Пловдив и Първомай, има опасност да стигнат и Хасково.

Още по темата

Течът на вредни вещества е от фирма, която се занимава с преработка на отпадъци и събиране на вторични суровини. Все още властите уточняват какво е опасното вещество във водата.

Районната прокуратура в Пазарджик издаде заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата.

Няма опасност за качеството на питейната вода в Пловдив, но превантивно се ограничава ползването на две от четирите помпени станции в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
7
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До След 10г. ГЕРБ 3 Е и ? Какво предлагаш ? Нинова ли ?
6
5
 
20
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМА , ВИЕ НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НЕКОЙ ШЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ДА ВИ ЧИСТИ Б***КЛУЦИТЕ , И ДА ВИ ПАЗИ ОТ СОБСТВЕНАТА ВИ ПРОСТОТИЯ, МЪРЗЕЛ И НЕХАЙСТВО В ЖИВОТА??!!ЗАБРАВЕТЕ !В ЖИВОТА ОЦЕЛЯВАТ САМО ТЕЗИ ---КОИТО РАЗЧИТАТ НА СЕБЕ СИ!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааГербавия еРекторат няма да чака до Никулден. Хле барките са плъзнали и пълнят чували като за последно нищо чудно после да я продават покрай пътя на минаващи шарани с лъскави возила като пресен улов.
4
1
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тече Марица - отровена...
3
2
 
33
 
! Отговори
След 10г. ГЕРБ преди 4 години
Цялата държава е зарината от токсични опрадъци!Внасяме най евтините и отровни стоки от Турция и Китай.Ядем фалшиви храни пълни с гмо, и химия.Караме бракуваните коли на западно европейците и мърсим въздуха.Топлим се на твърдо гориво и горим в тецовете италиански и др. отпадъци.Пълно е с незаконни сметища из цялата страна! Реките ни са пълни с пластмаса и отпадъци.Черно море е замърсено. Водите в цялата страна са замърсени, негодни за пиене и затова ги тъпчат със хлор.Сега предстои и суша.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А отхвърлят ли присъствието на менделеевата таблица? Питам за един кефал!
1
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
У р.МАРИЦА РИБАТА Е ЕВТИНА ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААА...ЩО ДА НЕ Я ТРОВЯТ!??!!!ДО НИКУЛДЕН ИМА ВРЕМЕ!