Как изглеждат градовете ни - прах, мръсотия, сметища...

Helpbook сигнали за пролетната мръсотия в страната
Обновена: 11 мар 2020 07:11 | 11 мар 2020 07:00, Анисия Иванова
74
Как изглеждат градовете ни - прах, мръсотия, сметища...
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

Пролетно лъсна мизерия в различни части на страната след топенето на снега и вдигането на мъглите, според сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info.

Всякаква липса на почистване се забелязва в район Лозенец - видно от изпратените снимки е, че още от есента купчини с листа са натрупани по тротоари и градинки в междублоковото пространство.

Молбата е да се обърне внимание на проблема, защото освен че е грозно и придава западнал вид на района, е и опасно за здравето. Според сигнала прах и мръсотия са наслоени в продължение на месеци по улиците. Нашият потребител пита не се ли прави последващ качествен контрол на служителите от почистващите фирми?

В същия район зелените площи около и след спирка на "Оковръстен път" са силно замърсени и има образувани сметища. Районът очевидно не се чисти с месеци. Около спирките е пълно с боклуци, найлони, торбички, пластмасови бутилки. Отново възниква въпросът прави ли се контрол на качеството на почистването в столицата, за да се поддържа държавата чиста и подредена.

Не по-различно е положението в квартал Филиповци - до автобусна спирка пътят е замърсен и непочистен, което създава предпоставки за ПТП и влошава качеството на въздуха.

На друга спирка "Разклон за квартал Драгалевци" на автобус 111 е забелязан ограден имот с телена мрежа, която е ръждясала и паднала, като представлява опасност за ползващите градския транспорт. Нужно е спешно взимане на мерки, тъй като освен че е опасно е и много грозно.

Подобен сигнал получихме от Русе: "Защо улиците не се метат качествено? Защо "малката Виена" изглежда като град от Третия свят? По подобен начин изглеждат улиците в кварталите на целия град.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
1
 
! Отговори
Чеверме социалист преди 4 години
Като чета сигналите май там кметът не е от ГЕРБ
22
1
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Ами това е резултат: - от 45г управление на партия, която учи че прави всичко и никой да не се грижи за нищо; - 30 г. управление на калинки и крадци - 30 г. без ценности - 80% *** - 15% ***
21
4
 
7
 
! Отговори
АЛов преди 4 години
ТОва от 20 години е така. зарежете тез новини кажате за короната
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И павирани булеварди, а по тях каруци....А потомствени софиянци си хвърлят фасовете през терасите.Абе европейци сме,ама не чак до там -както е писал господин Константинов.Матриала на барбата с който той се разбира.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Лозенец наистина е голяма мизерия.
18
4
 
22
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Повечето коментари са в стил--хората сме виновни....Да, ама не....управляващите са виновни за: 1. Кражбите от приближените фирми , които единствено те и само те могат да чистят. 2. Липса на глоби за замърсителите и безхаберието и ненаказуемостта на кметовете. В тази връзка някой да е чул за санкциониран кмет, че напр. в селото / или в кварталите на София/ се разхождат всякакви домашни животни..крави, коне,кучета 3. Така ще бъде ,докато българина казва--не ме интересува кой ще ме управлява.
17
1
 
20
 
! Отговори
Почистен преди 4 години
Всички разбираме, че мръсотията не е само около нас, но и вътре в нас. Ама някой прави ли нещо? Както не чистим около нас така не чистим и в нас. Защо се чудим тогава на мръсотията?
16
3
 
24
 
! Отговори
Метач преди 4 години
Проблема е в хората не в метачите.С това безхаберно хвърляне на отпадъци където се сетите и бездомни кучета които разнасят торбички с *** ,а и граждани които си изхвърлят пепелта от печката по паланки и градини.Как да стане?
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не търсим проблема е нас?! Как да е чисто като сме пълни мизерници и на никой не му пука къде си изхвърля ***? Покрай спирките е свинщина! Мислете малко бе "граждани"! От нас зависи дали ще живеем в коптор или в райска градина!
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Градовете ни са такива, каквито сме и ние. Жалки мизерни същества, мислещи само какво да си купят и на каква екскурзия да отидат.
13
2
 
13
 
! Отговори
Капучино преди 4 години
Съгласен съм, че долу е повдигнат въпросът защо е затворена цялата болница Пирогов за два случая на корона. Ами много просто защо. Защото не са два, няма да са два, а и накрая капацитетът на Пирогов няма да стигне, за да побере всички заразени. За медици да не споменавам. Пазете се, граждани. Настават времена на смут.
12
1
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Пролетно лъсна мизерия в различни части на страната"Това съобщение е тотално невярно.Мизерията и разрухата е целогодишна и всеобхватна,а не на отделни части в страната.Няма човек на където и да погледне,и да не види разруха,мръсотия и нехайство,както от институциите така и от съществата наречени граждани.Специално София нямя нищо общо с чистотата,която беше в детските ми години.Алеите в комплекс Ленин/Яворов/ биваха измивани ежеседмично,тревните площи напоявани,дърветата подкастряни,
11
2
 
27
 
! Отговори
10год.ГРОБ преди 4 години
Все по-голяма мръсотия и мизерия, и все по високи данъци.
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е братя никой не ви е виновенизбрали сте си мошеници *** за управници искате хубава държава който не му харесва да си купи къщичка в барселона
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами по възрастните помнятче едно време със събирането на *** и почистването на улиците се приключваше до 7 часа сутринтасега се започва в 8 сутринтаи то като цялата ни държава е за.ср.ано
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държавата в която ceлckите варненски мyтpи са "бизнесмени" е така
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да, пък после не коронавирус, ами и чума трябва да очакваме в близкото бъдеще!Като в средните векове!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе стига с тая мръсотия бре тя започва още от министерски съветдайте някое матриабче за руски агенти за това как живеят ватницитеза путин дето джентерите е наакват като го споменатвижте там извадете нещо от дойче веле или друго матриалче
5
4
 
29
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
Обаче Фандъкова счупи рекорда за най-дълго управлявал кмет на София. Това, което показвате на снимките обикновено се получава, когато човек работи нещо, което не му е работа.
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберите и седесарите пари правят от *** и мърсотия. Как да изглеждат градовете ни?