200 туристи на улицата в Банско, освободени служители също

Хората са блокирани - не могат да намерят място в града, не могат и да излязат
19 мар 2020 08:27,
67
200 туристи на улицата в Банско, освободени служители също
Снимка: БГНЕС

200 туристи  бяха  настанени спешно в един от хотелите на Банско, след като се оказаха на улицата. Почти всички са чужденци.

Много българи, освободени  от работа в курорта, не успяха да излязат от града, който трети ден е под карантина.

Към момента не е ясно защо туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране.

Още по темата

Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал настаняването им.

Второ денонощие без подслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени.

Те настояват да им бъде направен преглед на контролно-пропускателния пункт от медицинско лице и да се приберат в къщи.

“Няма къде да се върнем – нито напред, нито назад“.

“Искаме да се приберем в Бургас и ако трябва да седим там под карантина, ние нямаме нищо против да ни затворят и да си седим вкъщи. Просто тук няма къде да останем. Защо нашата държава ни изолира в някакво пътно пространство, вечер става минус пет градуса“, коментираха те.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Забранителните мерки в града станаха още по-драстични. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Засилено е присъствието на полицията и жандармерията около града заради опити да се пробие карантината през зелена граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иванов "Провинциалистите ли са виновни за положението в страната? Ако трябва да забраним достъпа на провинциалисти в София."До кое коляно ще гледаме и тебе къде ще те пратим?
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те да не са прокажени че така ги изолирахте пусните хората да си карат карантината вкъщи
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, които са пренебрегнали нардбата да напуснат града в определен срок, са просто нарушители на закона.Дали такива хора ще спазят наредбата за 14 дневна карантина, ако се приберат по родните си места? Съмнявам се, тава са хора които се мислят за вездесъщи,по форумите наричат дригите овце, *** и ни уверяват, че нямало нищо страшно.Е сега ти да видиш.
27
7
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Провинциалистите ли са виновни за положението в страната? Ако трябва да забраним достъпа на провинциалисти в София.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От ГЕРБ не очаквайте мисловни функции и планиране на кризисни операции. Първо действат и после мислят."Не преувеличавай. Калинките не могат да мислят.
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видими резултати от герберския геноцид. Но така е когато начело на държавата има една Тиква.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прехода взе повече от 2 милиона жертви и не видях на някой политик да му пука, а сега изведнъж много са се "загрижили" за населението. Който иска да им вярва, аз не мога! Всичко е за да си запазят собственото здраве и бизнес, нищо повече.
23
6
 
19
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Срокът за влизане и напускане беше ЯСНО ОБЯВЕН.За да изкароат една надница повече, или един ден "ол инклюзив" повече,решиха че могат да си правят каквото искат.Да седят там и да мируват.
22
1
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Те по цял ден само ще ядат и ще правят секс.
21
1
 
29
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Тоя хотелиер дето е държал хотела си отворен да бъде задължен да те приеме обратно за негова сметка. Щом е преценил, че може да работи при наличие на опасност от зараза, значи е преценил че може настанените в хотела да останат по стаите си за неопределен период. Да бъдат задължени да приемат същите хора отново! Да им дойде акъла и на едните, и на другите.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ГЕРБ не очаквайте мисловни функции и планиране на кризисни операции. Първо действат и после мислят. Затварят града без да осигурят подслон на гостите в града. Колкото помислиха за медиците, толкова и за останалите хора които са обслужващ персонал.
19
3
 
4
 
! Отговори
Немец преди 4 години
Последния път бях турист в бегето през далечната 2001 г.Поздрави от хомеофиса.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нет челавек - нет праблем.Внасяйте още бежанци от Афганистан и туристи от Танганайка, после като осъмнете по болниците със една тръба в *** със тез пари свещи ще си купувате. Ми да си седат на улицата какво майната си търсят тука имат ли виза или Меркел е заповядала да ги пускаме без визи, отде се управлява таз държава.
17
3
 
8
 
! Отговори
Немец преди 4 години
От българин - услуга,От мечка - ремичка.
16
4
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ПЪЛЕН ХАОС И ТОВА Е САМО ЗАРАДИ ЕДИН ГРИП НЕ СИ ПРЕСТАВАМ АКО СТАНЕ ВОЙНА
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГлупости, Испания затваря всички хотели другата седмица!
14
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще попитам само - банскалии знаеха ли че има опасен вирус? Знаеха ли, че Англия, Франция, Германия и Израел имат болни? Виждаха ли, че по света затварят хотели? Позволиха ли на хората да си анулират резервациите? Прецениха ли кое ще е по-изгодно- да спрат работа за месец или да ги изолират от света? Ако някой е виновен за това какво се случва в Банско, то това е алчността на бансклии.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания ги оставиха в хотела, просто написаха че преустановяват хотелската дейност и никой да не излиза от стаите. Полицията се грижеше за ред и храна, лекарства..
12
5
 
7
 
! Отговори
Джимкнопф преди 4 години
Нали ви казах за хаоса.Поздрави от Германия
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В панделата все ще се намери място за 200 вирусоразпространители. Тия ако ги отърват ще пламне цялата държава. Да им се намели подслон в банско, при нужда принудително, това, че някой кмет не иска да си разваля рахата с избирателите си е негов проблем.