200 туристи на улицата в Банско, освободени служители също

Хората са блокирани - не могат да намерят място в града, не могат и да излязат
19 мар 2020 08:27,
67
200 туристи на улицата в Банско, освободени служители също
Снимка: БГНЕС

200 туристи  бяха  настанени спешно в един от хотелите на Банско, след като се оказаха на улицата. Почти всички са чужденци.

Много българи, освободени  от работа в курорта, не успяха да излязат от града, който трети ден е под карантина.

Към момента не е ясно защо туристите са напуснали хотелите, в които са били и имало ли е организация за тяхното ескортиране.

Още по темата

Съюзът на туристическия бизнес в града е организирал настаняването им.

Второ денонощие без подслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени.

Те настояват да им бъде направен преглед на контролно-пропускателния пункт от медицинско лице и да се приберат в къщи.

“Няма къде да се върнем – нито напред, нито назад“.

“Искаме да се приберем в Бургас и ако трябва да седим там под карантина, ние нямаме нищо против да ни затворят и да си седим вкъщи. Просто тук няма къде да останем. Защо нашата държава ни изолира в някакво пътно пространство, вечер става минус пет градуса“, коментираха те.

Община Банско обяви горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи нужда от медицинска и хуманитарна помощ.

Забранителните мерки в града станаха още по-драстични. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Засилено е присъствието на полицията и жандармерията около града заради опити да се пробие карантината през зелена граница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това са българите. Правилата никога не важат за тях. Поне в България де. В другите държави са по-ниски от тревата.
9
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаоса се създава от ***, които си правят каквото знаят. Каза им се, че ще седят под карантина целия град! ЦЕЛИЯ! Хотелиерите да отворят хотелите и да ги настанят. Банско има огромна легова база. Никой да не мърда от там. Аман от лигавщини.
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
......Второ денонощие без подслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа заради стресовото приключване на зимния сезон.....И ся кво правим? Нали ви писах тук, че бюрата по труда ще пукат по шевовете. после кой ще внася осигуровки и ДДС? Айде слагайте си минусите!
7
17
 
8
 
! Отговори
Бат Жоро преди 4 години
Я, стига критикувате хората..Няма и седмица откакто обявиха ИП, никой не очакваше нищо...Хората са имали планувана почивка, не са виновни само те. В момента трябва да им се помогне да се върнат по домовете се
6
0
 
34
 
! Отговори
2, преди 4 години
какви фургони, пълно е с хотели, чиито фризери са натъпкани с храна. Цеко от Алеко да отвори Кемпински за тях и да ги настани - то не може само да взимаш, трябва и да си Човек в такива моменти.
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луди ще са ако ги пуснат да се прибират. *** хотелиер да не се хвали как има условия да настани хиляди туристи, ми да си отвори празния хотел и да настани хората, защото Банско се очертава огнището на заразата в България. Колко станаха случаите на открити болни в различни части на страната, които са имали нещо общо с Банско
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез думата карантина разбират ли? Ще седят там! За много хора това е все още някаква шега и игра! Толкова ли пък да са лекоумни всички!
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да им се чуди на човек тези хора с какъв акъл са тръгнали ? Има карантина ще седиш в хотела или където си настанен от какъв зор си тръгнал.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И колко време така ще стоят хората на пътя, закарайте им поне фургони или и аз не знам вече... храна и вода поне им осигурете.
1
8
 
23
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
Пълен хаос, ще изтормрзят хората