Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът НЕ е диктатура,а дисциплина,самоконтрол,гражданска съвест,уважително съзнание ! Не знам тая каква е,ако е турист изобщо никаква милостиня,дори и жишище не е трябвало да й предлагат ! От началото на месеца се тръби и апелира да се избягват подобни мероприятия и почивки.Ситуацията е твърде динамична,за да се правят трайни прогнози.Какво дири там ? Жизненоважно ли й беше да си почива в Банско точно сега ?! Супер кух@ п ! Там до края Ония французи на поляната как не се оплакаха бе....
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така наречения журналист защо не зададе най-важния въпрос в случая: къде си тръгнала на забавления *** по време на световна пандемия?! Ние си седим кротко у дома и спазваме правилата, но дайте на п*рцалестата да прави каквото си иска, защото не е на кеф. Я си седи там в карантината както всички останалите седим!
46
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветвам жената, ако чете да се успокои и слд карантината да заведе дело .Гроб ще побъркат народа от психоза и глад!!!!!!!
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bulgaria ON AIR, мислих ви за по-сериозни. Престанете да ни занимавате с тази....В следващите дни няма да става по-добре! Банско е блокиран!!! Още ли не осъзнаваш, какво става?
44
4
 
34
 
! Отговори
аман преди 4 години
Правилно прави държавата. Да е мислила преди да отиде. Дадоха им 24 часа , да се е изнесла преди това. Сега ще седи 2 седмици. Никакви компромиси. Другият път да мисли преди да прави каквото и да е било.
43
2
 
24
 
! Отговори
Мечо преди 4 години
Тази Ко ми я вратите от 3 дена по телевизии и сайтове. Писва вече. Да си седи там в колата кат иска. Да не е ходила да си прибира техниката. Уродска работа ей
42
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма дрехи - купува, плаща. Няма храна - купува, плаща. Щом иска на топло - плаща. Щом иска на почивка, докато *** се крият по домовете си - плаща повечко от обикновено, и си я има почивката в град под карантина.
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При карантина е така. Пуснат ли един трябва да пуснат целия град. Тези родни туристи къде изобщо са тръгнали по време на една безпрецедентна криза в Европа? Те да си правят каквото си искат, а останалите да си седим у дома. Ами не става така. Да си седят кротко в карантина. Банките си работят, та ако се наложи някой роднина от друг град да им прати финанси. Храна има в магазините. Всичко е отново балкански манталитет. Има си забрана, но дайте да "искаме'' и да тропаме с крак като мутреса.
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази още ли не се е успокоила? Доброволци се опитват да помагат на нуждаещи се, а тази не спря да врещи! Страхотен егоист!!!
39
1
 
23
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Глупости. Дадоха им 24 часа да се изнесат от Банско. Тая залухавата въпреки забраната отишла да си оправя бизнеса и на връщане не я пуснали. Сега да постои там още 10 дена заедно със скиорчетата дето решили да си изкарат цялата почивка вместо да се приберат.
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се знае в Банско дали са само 3 случая,но там сега е по-безопасно заради карантината. Няма струпване на хора и се излиза само по необходимост за храна,до аптеката и работа за тези които е наложително.Така че Гергана да си нналяга парцалите в Банско и да се радва на относителната безопастност.
37
1
 
25
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Ам тя Гергана не искал да седи. Я сопата, да яде трева, сега избива. Като не иска да се настани в осигуреното от общината общежитие. Дамата навярно се мисли за ВИП. Така и се пада
36
1
 
18
 
! Отговори
? преди 4 години
Някой да ги е принудил тези същите да тръгнат на почивки и забавления по време на световна пандемия ? Много добре са знаели рисковете, но разчитали че отново по български ще им се размине. Не и тоя път както би казал генерала. Та сега да рискуваме живота на останалите граждани (които спазват карантина) за да ги "спасим".
35
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 39Не е нужно, да имаш деца, за да разчита някой на теб, но едва ли си направил нещо за някого в живота си, че да знаеш.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Карантината, не значи "да оставим тея под нея, да умират и да гледаме, да им е гадно"
33
2
 
28
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Толкова усилия от страна на медиите да помогнот на някого да заобиколи закона...Каква страшна трагедия!Тази млада жена няма лично семейство и деца, но видите ли, толкова много хора разчитали на нея.Търсят се доброволци в болниците!Да кандидатства и ще я приемат, като едновременно с това, да е полезна, ще уплътни и времето си.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На българин в криза гръб не обръщам ... Защото не знам, далеч няма да тръгне с нож!
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При карантина е така. Никой не те предупреждава. Иначе, ако кажат, че се въвежда карантина от следващия ден например, всички ще тръгнат на някъде и ще разнасят заразата. Карантината е за всички и тази жена няма как да е изключение. Лош късмет, че е била там. Там ще си стои докато не вдигнат карантината.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28Аз имам брашанце, защото за разлика от съвременните граждани, не съм предал традициите ни! Гледна си земя, даже и магаренце си имам.
29
4
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Паниката е МНОООГО,по страшна от ВИРУСА!!!Глада,който ще настане,след вируса е МНОООГО,по страшен от самия вирус!!!