Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А докато правехте хилядарки на ден, що така не се опваквахте ?
67
3
 
17
 
! Отговори
До 73 преди 4 години
Ти щеше да обмислиш всичко,а ?Мухлювци капризни ! Все някои им длъжен ! Все на обратно ! Поредното грешно решение не е на държавата,а на тези Гань()вци,защото са толкова кухи,за да тръгнат на почивка във време на световна пандемия с непознат вирус !
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова медийна звезда - Гергана.
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми на общежитие ? Кво иска петзвезден хотел и дрехи марка .
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гери, която не харесва карантина е най-важното нещо в България в момента.
63
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното недомислено решение в обявената кризисна ситуация.
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз пък нямала дрехи ....Само с бански ли отиде *** ?
61
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заповедта е повече от ясна, но докато има тарикати като тази женица, трудно ще бъде.
60
11
 
7
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Тролчето от Позитано го дразни факта, че държавата дори по време на подобна епидемия и криза е по-цъфнала и богата от времето на БСП.
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия,Испания,Франция НЕ са под карантина,а само няколко града !Лъжлив пл()ндер !
58
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ШенолЕдинственото хубаво на тази пандемия или масова истерия е че някои хора слезнаха на земята. Много хора си бяха вирнали носовете и тази карантина ги постави на мястото им.
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При такава карантина с извънредно положение с участието на медицинско-санитарни екипи за извършване на предписани действия и мерки за установяване,регистриране,лечение,дезинфекциране на място,местата с още допълнителни мероприятия по организация за безопасност от всякакъв друг характер с обезпечение на места за настаняване с храна за което се споменава са длъжни щаба да им предоставят заради извънредността на ситуацията за периода за който ги задържат с права за безплатно необходимо предоставяне
56
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герганка да става доброволец и да помага! Разбрахме, че е капризна и на общежитие не иска. Банките работят, магазините са отворени, да си плати колкото трябва и все някъде ще я вземат. Заведение имала. Там да спи, да ползва тоалетна и баня.
55
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По стар бг обичай, никаква дисциплина и ред, хората са ти отправили предложение за настаняване, да висиш на блокадата няма смисъл, играта се промени
54
19
 
4
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
Италия, Франция, Испания са под карантина. Банско също. Защо българите от първите три карантинирани територии могат да се приберат по домовете си, а тези в Банско - не? Мерси!
53
1
 
25
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
А тая на улицата ли е ?И как така с едни дрехи е тръгнала ксто бяха натоварили колата с 20 куфара ?No more drama,please !ГЕРГАНА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА !
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като започнат да арестуват вас ще виете на умряло. Само почакайте, защото адът сега започва. В Китай продължи три месеца. Никой не води стистика колко са се самоубили, умрели от инфаркт и инсулт .Но Боко не е толкова жалостив. Той отдавна мори пенсионерите с 200 лв пенсия и 50 лв помощи за лекарства.Не ни трябва китайски вирус. Мутрите ще ни затрият един по един.
51
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подобно е и на Алпите, с малката разлика, че никой не е оставял хората без дрехи и на улицата. Ако иска нещо, може да ти го пратя от дома, да си го купиш или дори ще се намери някой, да ти го дари...Ама ние не сме хора в България ... Миии не знам ко сми
50
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете Гергана да напусне градчето.На нея разчита цяла България,а тя е затворена под карантина.Другите хора нека спазват карантината,защото на тях никой не разчита и те не са важни.Само Гергана е важна в момента.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е те като казах, че го затварят, не казах, че работещите ще спрат да работят ... Мнигоооо подло това. Сега искат да ни осблужват, ама върви един оедал и проверява и още малко ле го изтраме ииии, оди сам и ще му се ... Абеее