Трети ден на карантина в Банско: Нямаме никакви дрехи и вещи!

На хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище
20 мар 2020 11:43, Ния Христова
189

 

Група от българи вече трети ден е блокирана в Банско, след като беше забранено влизането и излизането от града. В зимния курорт е разрешено влизането само на товарни коли, които доставят храни, лекарства и стоки от първа необходимост. 
 
Този вторник Гергана Бричкова пътува до Банско, за да прибере оборудване от собственото си заведение, но остава блокирана там.
 
"Това, което се промени след 34 часа чакане на барикадата, нямаше особен резултат. Беше ни заявено категорично, че няма да бъдем допуснати, нито ескортирани до домовете си. Следобед пристигнаха огромен брой автомобили на жандармерия и полиция, които принудително ни накараха да изместим автомобилите си", разказа пловдивчанката в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Тя разказва, че хората продължават да чакат при липсата на всякакви санитарни условия. 
 
"Всеки здрав разум ни кара да търсим къде да се настаним, разбира се, за собствена сметка. Прекарахме нощта на топло, въпреки че снощи по последна информация имаше за двама човека, които чакаха там. На други хора е било предложено да се настанят в общежитие на училище. Аз лично отказах и хората, които са около мен, също отказаха", каза още Бричкова.
 
Тя сподели, че не разполагат с никакви вещи, освен дрехите на гърбовети им. 
 
"Все пак 14-дневен е доста дълъг период. Не разбирам как да преговаряме. Вчера хора ходиха до общината, но не са намерили никакво съдействие", допълни Гергана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
PPK преди 4 години
Важното е, че се вземат мерки,и всеки доктор, политик или генерал денонощно фабрикува идеи, които търчи да каже по тлевизията, ако не може да ги каже по телевизията, за к'во се е хАбил :)
7
9
 
51
 
! Отговори
стои там преди 4 години
Тази жена май не разбира серозността на проблема. питам я, тя знае ли какво означава карантина?. Знае ли какво означава че правилата важат за всички? Щом така е решено, мисля че е глупаво да пуска клипове, да се жалва по телевизиите, да тормози полицията. ще изкара 14 дни. Не е толково трудно. Сигурно има минуси, но няма как, ще изтърпи неудобствата. Или иска да зарази децата и близките си. Това което тя прави е безотговорно поведение. но паниката води до ирационално поведение.
6
5
 
44
 
! Отговори
Gost преди 4 години
Като отказват общежитието да си спят където намерят! Нахалството! Бяха им дадени срокове за напускане! Къде са спали? Стига ни занимавахте с Банско!
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се получат 850 000 млн Е от ЕС, които Герб да откраднат Вместо да си стоите вкъщи помогнете на шефа си да не си загуби бизнеса.Бойко няма да ви плати вноските по ипотеката и да ви напълни хладилниците.Не бъдете овце.
4
4
 
27
 
! Отговори
Шипков мармалад преди 4 години
Малеее, 14-15 дни със едни и същи гащииии!
3
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъсна държавата! В Италия и Китай като сложиха градове под карантина, имаше организация за кетъринг на храна за хората по домовете им и настаняване на чужденци в хотели (за сметка на държавата). Българите копират каквото се вижда от вън, но не могат да подплатят с онова, което е отвътре. После се тупат по гърдите колко са успешни - политици
2
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво очаквате от държавата на мутрите и милиционерите?
1
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората ще умрат от стрес благодарение на журналистите и скапаните политици, дето призовават да стоим вкъщи.След 29/03 много хора перманентно ще си останат #вкъщи, а други и на #улицата. ЧСИ , топлофикация, чез,евн, тел оператори и Банките не жалят никого.А хората ще започнат да се самоубиват. Ще се хвърлят през терасите. Това е диктаторски терор заради трима пенсионери умрели от хроничните си болести. Убедена съм ,че дори случаите с положителна проба са фалшиви. Целият този цирк е да се получ