Коронавирусът по света: Близо милиард души са затворени в домовете

Пандемията парализира живота ни
21 мар 2020 21:15, Петя Славова
29
Коронавирусът по света: Близо милиард души са затворени в домовете
Снимка: БГНЕС

Близо 1 милиард души по света са затворени в домовете, докато в световен мащаб броят на жертвите от коронавируса надхвърля 11 хиляди, а САЩ предприеха мерки за блокиране, които вече са наложени в част от Европа, предава AFP.

Пандемията напълно парализира живота на цялата планета, ограничи движението, затвори училищата и принуди милиони да работят от вкъщи.

Още по темата

Докато президентът Доналд Тръмп настояваше, че САЩ "печелят" войната срещу вируса, отделните щати засилиха ограниченията, като Ню Йорк и Илинойс се присъединиха към Калифорния, за да наредят на жителите си да останат у дома, съобщава "Фокус".

Броят на починалите нарасна над 11 хиляди в световен мащаб, като четеири хиляди от тях са от най-тежко засегнатата Италия, където броят на смъртните случаи се увеличи значително през последната седмица.

Според изчисленията над 900 милиона души са затворени в домовете си в 35 страни по света - включително 600 милиона са под пълна блокада според AFP.

Докато възрастните хора и хората с придружаващи заболявания са най-тежко засегнати от вируса, Световната здравна организация предупреди, че младите хора също са уязвими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата е само шанс да се вземат още кредити и да се финансират затънали фирми в ЕС и УСА в търговскатасвойна с Китай. Няма лошо.
2
6
 
15
 
! Отговори
Кифладжията преди 4 години
Овце сте и овце ще си останете! Беее-еее-еее!
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов световен ред.