Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346

От заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор
Обновена: 29 мар 2020 17:44 | 29 мар 2020 17:09, Анисия Иванова
284
Нови 8 души са заразени от COVID-19 у нас, общият брой на болните е 346
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Броят на болните от коронавирус в България е 346, новите случаи от днес са 8, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Всичките заразени са от София, общият брой на болните от коронавирус в столицата е 214 души.

От общия брой на заразените 125 са в болница, 13 души са в интензивен сектор и са интубирани. Има нови два случая на изписани.  Общо 14 души са излекувани след болнично лечение. От болните 17 души са медицински персонал.

Той припомни, че общият брой на починалите е 8 души. По думите му средната възраст на починалите се е снижила - вече е 66 години.

"Болестта протича тежко при всички възрастови групи. Специално за тези по-млади, които са починали, имаме логично обяснение - те са със странични заболявания -  хипертония или с астма", каза той

Генерал Мутафчийски предупреди, че има и млад мъж на 37 години, който е интубиран в болница "Света Ана", не е известно да е имал придружаващи заболявания и да не се изгражда в обществото мнение, че младите не се разболяват.
Той предупреди, че заразата се разпространява лесно и лекарите трябва да мислят за всеки пациент като потенциално заразен.

"Четох скоро статия, в която се изследва смъртността в Италия и се прокарва идеята, че там си умират по толкова и без коронавируса. Това обаче не е така. Връзка между коронавируса и смъртта е съвсем ясна. COVID-19 създава такива усложнения, които водят до смърт", обясни Мутафчийски.

Допускаме, че броят на заразените е по-голям, в момента действаме по американската методика, хващаме всеки 2 от 12 болни, обясни шефът на ВМА.

Общият брой на направените проби досега е 7000.

Тези, които са преболедували, се предполага, че са изградили имунитет,  въпреки тревожните съобщения в научни списания за презаразени, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Другите държави откриват стотици и дори хиляди новозаразени на ден. По този начин спират разпространението.У нас продължаваме да следваме поведениято на щрауса - заровили сме си здраво главите в пясъка и си самовнушаваме, че се справяме добре и че бурята ще ни отмине.Да откриеш само 8 новозаразени от цяла нация е меко казано несериозно.Вероятно, ако правим по 10 теста на ден може и новозаразените да са 0.Това означава ли, че епидемията е отминала ?Не ! Просто правим малко тестове. Факт !
96
4
 
6
 
! Отговори
Jimmi chong преди 4 години
Бе да не са само гастербаитерите бе Ами тираджиите стоките еврото колко китайски магазини има в бг гурбетчиите ви са виновни като поддържахме икономиката ви бехме хубави вие ко по цял свят да го има па тука не еее
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София под карантина. Там е заразата
94
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненеца е Прав!!!!Доскоро хората се връщаха в Бг без да им се правят тестове и без да се прилага задължителната 14 дневна карантина.Едва като "замириса на изгоряло" започнаха да прилагат по стриктни правила!
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези новите от новозавърналите се гастарбайртери ли са или са хора, с които са се срещали? Апропо, границите уж са затворени, ние сме затворени по домовете си, тия какво ми долитат? Като са им спрели социалните помощи в чужбина сигурно имат начин да се препитават, вместо да се върнат, та да се запишат за помощи от нашите осигуровки.
92
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са ви виновни политиците, кратуни! Вие сами си ги избирате. Вие сте лош материал, затова са ви лоши политиците. Те са реалното ви отражение.
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов световен ред не се прави по друг начин .
90
2
 
3
 
! Отговори
Jimmi chong преди 4 години
О бре ние сме добре ниски показатели браво Едни от най ниските показатели в света
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде при всяка нова бройка пускайте нова статия. Не ви ли писна да дъвчете едно и също?
88
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял Свят е под карантина, но *** Балкански си мисли, че ГЕРБ и Бойко Борисов искат да го прецакат! И иска "доказателства " по форуми,Фейсбук и в днес.бг.
87
2
 
6
 
! Отговори
не пасва ли преди 4 години
До Анонимен 76Пасва,и още как!Националните "елити" пет пари не дават за обикновените хора!Спомни си ядрените опити в САЩ и СССР,КОГАТО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ВОЙНИЧЕТА СА ПОДЛОЖЕНИ НА РАДИОАКТИВНОСТ,и след това са лекувани,или нещо такова!Да не говорим за Хирошима и Нагазаки!Или масовото отравяне във Виетнам!Когато някой се изживява като много специален,той е способен на всичко!
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
У нас преди 9септември1944 детската смъртност е била една достугала от най високите в Европа и е достигала150%. Благодарение на добрата организация на детското здравеопазване и подобряването на социално - битовите условия тя бе намалена 7-8 пъти. Новородените са много податливи към инфекции, затова те трябва да се обслужват от здрави лица. Нямам повече въпроси.
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора проверяйвате си колко теглят банките от заемите и ипотеките!Държавата няма да ви защити, а банките ще ви източат кръвчицата.Закона на джунглата работи в България!!Аз вече съм прецакан и направо съм бесен, две вноски за месец.
84
1
 
8
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
До Анонимен 92За това ли ми изтрихте коментара...хахахах. Ей много сте обидчиви от Днес, поне спряхте да повтаряте *** на всяка статия...хахахах.Все още чакам някой вещ по коронавирус, да ми обясни какво е съотношението между смъртност и заразени за 500 хиляди заразени в целия свят.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от експерти. Преди и вирусите си бяха по-касчествени.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на жена ми в родилно отделение и се полага 1 маска *** ден , господа кратуни вие сте оперирани от срам . ама аз се срамувам от вас утре ще искате да гласувам за вас , купете лекарите , куде са ж0рналистите да крякат лекарска грешка ами и кратуни и ж0рналисти да ви натръшка и вас ,че да видя каква песен ще пеете тогава
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варненец, ВЕЧЕ всички са под карантина идващи от границите ни, ако не си наясно, такъв!
80
4
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
В страните в които се спазва карантина броят е по-голям отколкоте в другите кудето животът си продължава нормално.--------------Защото в такива държави почти не правят тестове.Ръководят се от принципа на джунглата - силните оцеляват, слабите - не!Но, природата има страно чувство на хумор!В дадения случай с Вируса, това се нарича Мутация, тоест, нов Щам, който вече "сваля" и младите и здрави хора с доста тежки последствия за здравето и живота им.
79
1
 
5
 
! Отговори
До варненец преди 4 години
За да те вземем насериозно се научи да пишеш ! Управляващи се пише с У !
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1989г. имаше задължителна имунизация с Гама Глобулин. Инжекционно-мускулно и болеше. През 1990г. нарочиха гама глобулина за социалистическа шарлатания. Сега се оказва,че глобулините са основните антитела, по които се разпознава дали човек се е измъкнал от корона вируса.