Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус

Общият брой на болните е 1387
Обновена: 28 апр 2020 08:25 | 28 апр 2020 08:04, Анисия Иванова
202
Още двама са починали, 39 са новите заразени с коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има двама нови починали от коронавирус през изминалото денонощие, те са от видинската болница. 58 души е общият брой на починалите досега.

39 са новите заразени с COVID-19 за изминалото денонощие, общият брой на болните е 1387, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

14 от новите заболели са настанени в болница.

"11 са активните области. 1107 са активните случаи в страната. От новите случаи в София има 11 нови случая, от които четирима са в болница, а амбулаторните са 7. Във Видин има 11, Пловдив - 4, Кюстендил - 4, Сливен - 2, Пазарджик - 2, Плевен - 1, Благоевград - 1, Габрово - 1, Хасково - 1 , Ямбол - 1. От децата до 18 години има два нови случая - момиче на 16 години от Благоевград и момче на 15 години от Хасково“, каза още той.

Двамата починали - 77-годишна жена и 72-годишен мъж, са от Неврологичната клиника във Видин. Те са имали инсулт, диабет и други придружаващи заболявания, обясни Мутафчийски

Сред медицинския персонал има 3 нови случая. Това са лекар, тестван в болница "Софиямед“, и двама санитари от „Пирогов“, посочи той.

301 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени в болница, 39 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники.

София остава най-голямото огнище на болестта - има 691 случая, от които 152 са в болница, а 21 в интензивни отделения.

"Направени са общо 5312 направени теста за миналата седмица. За денонощието 1128 са изследваните“, допълни Мутафчийски.

Общо 222 случая са излекувани, новите са 16 души.

По думите на генерала тенденцията у нас все още е възходяща, затова разхлабването на мерките трябва да е много внимателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
2
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
До .... Българи ще има заведени дела в България срещу алчните бизнесмени и срещу майките с тъмен цвят на кожата за предумишлено убийство заразяване с коварната болест коронавирус от роднините на починалите Българи това е самата истина колкото и да не им се харесва на ...... Българи
149
10
 
2
 
! Отговори
Щаба преди 4 години
Остават 2-3 дена до ада - заради юрването по Великден.
148
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** е бай *** защото е бай ***!Агнешко, ракия, чесън, лук, ляп и бяла роза!!!!!
147
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Слушам въпросите в Парламента към Премиера Борисов и се чудя на следното... - пелтекът Стойнев и колегата му Гьоков и цялата им партия продължава да си присвояват правото да говорят от името на Н.В. НАРОДА... - на какво основание бе дрогаре - на тия 10 процента подкрепа ли... - говорете какво мисли вашата партия, а не българите, защото вие не сте българи...
146
13
 
6
 
! Отговори
Да бай Ганьо сме преди 4 години
Вчера видях по улиците поне стотина бай *** без маски! Тези бай *** се мислят за безсмъртни!А най-лошото е че бай *** не мисли, че може да носи вируса а да докара смърт на някой или на неговото семейство!Затова българина е класически бай *** описан умело от Алеко Константинов!
145
2
 
8
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
Три зарази има сега в България - този коронавирус, вирусът ГЕРБ и вирусът на нихилизма, оплюващ България, българите и българското, най-често с презрителното бaй ***. Трябва са се справим и с трите зарази, но за да го направим трябва да започнем от нихилизма и да завършил с коронавирусът.
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моше пак пише *** в безсилна злоба, Моше е един народ с чандала, а българите са Боогоизбрания народ..
143
4
 
5
 
! Отговори
до 131 преди 4 години
...В Пловдив тая сутрин е пълно с трупове по улиците, няма чували, няма камиониникога не е късно да има, при наличие на девбвили ксто теб.
142
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-опасни от коронавирусът са индивидите презрително наричащи останалите Бaй ***. Отървем ли се от тях, ще спрем и коронавирусът.
141
1
 
3
 
! Отговори
до 144 преди 4 години
дано не стигне до месечна, че и до годишна база, че ша отече милениума
140
13
 
3
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 4 години
Мерките в България са ненужни.Тоя вирус у нас не взема повече жертви от обикновения сезонен грип. Тая зима от грипа и неговите усложнения умряха стотици, ако не и хиляди, но Щабът упорито не казва бройката им. Аз лично знам за поне две деца, починали от грип тая зима в моя регион.
139
11
 
18
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
*** е тъпоъгълник. В момента се стъстезава с мериканците за кой е най-тъпоъгълен. *** не се вслушва в института Кох, той е немски! Какво му разбират тези немци!? *** не вярва във вируса... докато не се зарази негов роднина. Тогава ще каже, че мерките са недостатъчни. Заслужава си съдбата!
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорител на правителството е единственото, което този щаб прави. На неудобни въпроси не отговарят, а отговарят само на удобни въпроси предварително спуснати на някои журналисти.
137
3
 
9
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 4 години
Случайте намаляват всеки ден - от 90 преди 5 дни до 39 днес, а Женералът продължава да ми говори за някаква си възходяща тенденция. Той ги бил изчислявал на седмична база.После, като му стане изгодно, ще ги изчислява на месечна база, а когато и това вече не помага - на годишна база. Все пак миналата година сме нямали нито един открит с ковид19 и няма как да сбърка.Какво ли ще измисли догодина? Навярно ще изчислява тенденцията на петилетна база.
136
8
 
5
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 4 години
Не обиждайте бай ***! Питаш ли бай *** има ли вирус, бай *** ще ти каже, че няма вирус, всичко е лъжа и маските не трябвало да се носят!Бай *** ще те пита: - " Къде го видя вируса бре, айде огледай се, къде е вируса"Така че мнението на бай *** е миродавно!
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всеки коментар пише Бай ***. Моше пак се е активизирал.
134
4
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Мерките в България са полвинчати и не вършат никаква работа, но достатъчни, колкото да объркат живота на хората.В България няма пик и няма бум. Няма и да има !Очевидно у нас вирусът не може да се разрази така, както в някой други държави Въпрос на генетика на населението, на гъстота на населението, на традиции и навици ...Възможно е и затоплящото се време също да ограничава коронавируса, както всички останали вируси.До тук единствената "заслуга" на властта е за обедняването на българите.
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една мисъл ме човърка, дали тези *** не затвориха страната твърде рано, а иначе че икономисват от тестове е ясно и на съседското куче, по принцип откак е Баце на власт, от всичко си икономисва за да може ТОЙ да "ДАЛ СЪМ"
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28 април 2020 година, град Пловдив, булевард България - няма минаване 136 камиона пълни с трупове, адско задръстване! Добре дошли в ада
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коронавирусът ще се отървем, но как да се отървем от тези, които използват бaй *** като определение за българите? Заради тях сме най-зле в Европа.