Как у нас се прибират хората от Нидерландия...

Само в петък четирима са с положителни тестове
3 май 2020 20:52, Петя Славова
113
Как у нас се прибират хората от Нидерландия...
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови болни от COVID-19 пристигат у нас със самолети от Нидерландия. Само в петък четирима души с положителни тестове са кацнали с два самолета.

Две жени с положителни PCR тестове от Нидерландия са си дошли с таксита в хасковското село Брягово. Така общо пристигналите там за последната седмица от страната на лалетата стават близо 30.

Още по темата

"Там не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там, твърде много се чака, за да бъдат прегледани в болниците и затова са решили да се върнат", разказва пред Нова тв Делчо Митев, кмет на с. Брягово.

Случая коментира и премиерът Бойко Борисов. "Ние не можем да кажем: "Стойте си в Холандия, защото сте били там", каза премиерът. 

 В самолета с двете жени са пътували общо 54 души. Всички те са под карантина и предстои да бъдат тествани. Издирени са и 118 пътници от друг полет от Нидерландия в същия ден. С него в България се е прибрало семейство от димитровградското село Воден. Те са тествани с бързи тестове  на летището, след като личната им лекарка подала сигнал, че се прибират болни.

"Майката на момичето се обади и каза, че тя не се чувства добре, не може да диша, задушава се. Те са уплашени и се прибират, където са родени. Всеки си търси лек, където живее", коментира д-р Татяна Албанова.

Тя за втори път през последните десетина дни предупреждава за нейни пациенти, които се връщат болни от Нидерландия.

В селата всеки ден се прибират работници от Нидерландия. А хората са притеснени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се сърдете на Тиквата!Все пак не може да спре лицата от своя етнос да се връщат.
53
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прибират се хора, които не могат да си кажат и името на съответния език, камо ли да обяснят каква болежка имат, как се чувстват. Те и в България трудно се разбират, ама айде една идея са по-добре на комуникативно ниво
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОМ да се наричам, първа радост е за мене!!!
51
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирайте ги тези самолети. Не ги пускайте.
50
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромите у нас са най-ценни, в Нидерландия не било така.
49
7
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
@56Защото в България въпреки всичко, все още мислим за човека повече отколкото в демократична европа с ценностите. Даже тиквата мисли повече за здравето и живота на матряла от 80% от евроатлантическите си колеги.
48
1
 
36
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Няма такова нещо като "не им се обръщало внимание, нямат нужното доверие на лекарите, които са там...." - бла бла бла...Просто знаят, че в БГ всичко може...
47
1
 
50
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Истината е, че тези, които се връщат са нископлатени и неквалифицирани черноработници, които нямат здравни осигуровки и съответно не може да ползват здравни услуги там. Затова се връщат, щото знаят че в БГ ще бъдат лекувани безплатно, дори и без един лев осигуровки. И като поотминат нещата, айде обратно за Нидерландия.....
46
0
 
50
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
Престъпление е срещу българите,които живеем в България и я крепим с много труд и всеотдайност да ни се внасят всекидневно вирусоносители,които шетат необезпокоявани из цялата страна.Заради тях ние,здравите бяхме затворени като мишки заедно с децата,сложиха ни и КПП,а придошлите минават без проблем през тях,разнасяйки вируса из цялата ни РОДИНА!? Измислиха и солени глоби и затвор за нас,а за тях ще се приложат ли същите санкции???
45
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
До Minuva42Защото сме граждани за европейско развитие, затова ще лижeм зaдницитe на eвропа.
44
1
 
40
 
! Отговори
престъпление!!! преди 4 години
да мисля, че Гешев трябва да се самосезира. Знаеш, че носиш смъртоносна болест, но заразяваш още 100 човека и не вършиш престъпление ли? Това е като да се качиш с бомба на борда! Да се обадят на холандците и да им кажат да ги лекуват!
43
0
 
21
 
! Отговори
да се прибират преди 4 години
В самолета да се допускат хора, които са изследвани и имат документ от предния ден. Иначе самолета да се връща. Това може да се договори с компанията. Като се заразят стюардесите и екипажа, кой ще лети?
42
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е възможно хора, които не плащат и стотинка осигуровки в Нидерландия, да бъдат отсвирени като стой та гледай....и същите тези хора, прибиращи се в България, без да са платили и стотинка осигуровки, да бъдат лекувани и обгрижвани за сметка на българските данъкоплатци, само защото са българи и ние сме басиготинитепичове...Да не говорим, че не са съобщили за заболяването и са застрашили всички пътници в самолета... Гешев!?
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се прибирали заразените в България? Ами много лесно се прибират. Качват се на някой от многото полети за България, кацат на летището и започват да разнасят заразата.Това е така защото правителството не затвори границите, а трябваше да ги затвори през януари-февруари. През март около милион човека са дошли от чужбина в България, от които 312,8 хиляди чужденци. Сами сметнете колко са заразените.
40
1
 
0
 
! Отговори
Гага преди 4 години
До Кадиров В това изказване прозира злоба, ама много злоба.....
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Е нали бяха от Холандия... Винаги съм се чудел защо в страни като Холандия и Нидерландия говорят на датски."--------------------------Малей, имало и мъжки Златки... Не се чуди толкоз, пич, в Холандия И Нидерландия говорят на датски, защо така е заповядал датският принц, а както е известно, има нещо гнило в Дания.
38
3
 
50
 
! Отговори
Бб преди 4 години
Бат Бойко време е Захариева да подава оставка и ти след нея! Показвате голяма любов към етнос които няма никаква полза за бг икономиката, но в разходи са ненадминати!
37
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако щаба не е разформирован все още пак нула логика.Самолети от най рисковите държави. Нула контрол. Пътуват си си. Кпп има. Кпп на летищата няма. 2 месеца летищата докарват вируса. Иначе 2 месеца в панелките останалите.
36
2
 
57
 
! Отговори
Гоко преди 4 години
Нямат явно здравни застраховки за Холандия и ги отсвирват! Въпросът е имат ли в България здравни застраховки и какви глоби ще платят за застрашаване на живота на другите пътници при ясно съзнание че са тествани и заразени! Това си е умишлено заразяване и са за затвора! Също така всеки пътник и екипаж от въпросния полет трябва да ги съди!
35
4
 
43
 
! Отговори
мак преди 4 години
Защо не им обръщат внимание в Холандия? Искат специално отношение ли? Или пък са неосигурени? Хората, когато заминават, недолюбват родината по много причини, казват "територия", срамуват се че са българи и нещата от този род, но когато стане лошо за тях, веднага се сещат за нея и искат да ги обгрижва. Ще се окаже, че е твърде рано за отпадане на мерки и извънредното въобще.