Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро

Имали сме дефицит на облекла и маски само в началото на март
Обновена: 3 май 2020 10:52 | 3 май 2020 10:52, Ния Христова
62
Кирил Ананиев: КПП-тата ще паднат скоро
Снимка: БГНЕС
Независимо от предпазните мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхраним. Не е уточнено разпространението на коронавируса по всички варианти - как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока. Това коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в ефира на bTV. 
 
Трябва да се вземат допълнителни мерки за медицинския персонал, каза още той. 
 
Тази сутрин стана ясно, че е починала лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ на Александровска болница. За няколко дни това е втори смъртен случай на медик. Преди това медик от инфекциозното отделение в болницата в Сливен почина. 
 
"Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса", уточни министърът. "Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец", допълни той. 
 
"Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването, за да помогнем на близките на починалите лекари", обяви Ананиев.
 
"Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата. Няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", добави още министърът. 
 
Той допълни, че с ген. Мутафчийски работят заедно от години. "Имаме професионални и коректни отношения", коментира Ананиев.  
Още по темата
 
"Ген. Мутафчийски и неговият Щаб ще продължат да работят. Заедн ос правителството и Щаба работим и вземаме решения с консенсус", зояви Ананиев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
12
 
! Отговори
Колкото по-скоро, преди 3 години
толкова по-добре!Омръзна ми,като пътувам служебно,на всеки вход и изход на областен град,независимо от служебна бележка,неотложна нужда и декларация,да обяснявам на *** и пульо къде отивам или защо отивам,след като съм сам в колата и е повече от видно и ясно,че не пътувам за собствен кеф да посетя 100 туристически обекта в страната!!!А някой от милиционерите там си позволяват лукса да ми говорят на "ти",все едно сме отраснали от деца в квартала и пили заедно жълта или червена лимонада!!!
51
2
 
7
 
! Отговори
gogo преди 3 години
***,махай ги още от утре .Живея в София ,но кпп е на триста метра от нас и не мога да отида на пазар, лекар или където и да било без декларация.Пуснах две жалби към мвр и още нямам отговор.при многобройните скандали с капепейците , те ми отговарят-"тук са ни сложили, за да ползваме wc на бензиностанцията".
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да аре верно махнете тия *** кпп та защото хората вече не издържат
49
13
 
4
 
! Отговори
80% преди 3 години
са май наистина де...лите в Бг. Щом е таз масова истерия че са ви ограничили нещо в интерес на живота Ви. Маьохисти ли сте, на пук на свършеното искате скок на зарсзата за да ви убедят че я има.
48
14
 
3
 
! Отговори
за КПП преди 3 години
добре че има КПП ,че си запазиха шопите заразата инсче с цялата си наглост щяха да вършеят из страната и да ръсят зараза.
47
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
......жалко, че няма как да ви съдя заради загубите от тези КПП-та, които са най-голямата пр0стотиq на света....*** ще съдиш дедовия. Тук в Бг си мн ербап ама в чужбина ще лазиш като червей само до магазина на 300 м от вас. Даже ще им пляскаш че са те затворили. Щом имсме около 70 починали от вируса значи мерките да били навременни и адекватни.Не разбирам какво искахте, да пламне като в Европа ли че да да ревнете що нвма мерки. Сърбите турците с 10 дни закусняха и ефекта е видим там.
46
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При безпрепятствено идваща от чужбина зараза от вече няколко месеца, КПП-тата са гавра с хората. Май на правителството му доставя удоволствие да се гаври с нас.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
почва да става изличен този министър
44
1
 
16
 
! Отговори
Съгласен преди 3 години
Не разбирам защо всеки ден стотици работещи от провинцията идват в София и вечер пътуват обратно а аз не мога събота и неделя да изляза и да вляза в града !!! Аз по-голям вирусоносител ли съм и докога ще търпим това поредно малоумие !!Ако ще има забрана то нека е за всички т.е. никой не излиза от София и не влиза ! Само камиони с лекарства , храни , трупове да имат разрешение!
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това е вторият починал медик". Вече водим паралелна статистика на всички починали и ги споменаваме мимоходом покрай коронката, за по-голяма тежест. Няма значение кой и от какво е починал, важното е мерки да има.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Кой имаш предвид? "Евророма" или Бат'Сали? Кой затвори двата квартала в София и кой проплака, че така се изправят българи срещу роми? Май ББ ги затвори, а *** се разплака? Та... пробвай пак.
41
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До срамЕ, какво му е било лошото на онзи закон за защита на държавата? Срещу индивиди дето разстрелват по улиците български офицери и политици! Дето ограбват мандри. Убиват беззащитни ранени войници и изнасилват малолетни! Жабокрек, ако не се сещаш. Срещу масови убийци взривяващи църкви с мирни граждани и цвета на нацията! А концлагерите в Скравена, Ловеч, Белене и т.н.? Те са много хубаво нещо.
40
5
 
13
 
! Отговори
срам преди 3 години
неуспешен опит да се въведе наново от борисов, стария закон отпреди 1944г. за защита на държавата но под друга форма
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много лъжеш Ананиев много си долен
38
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма особен смиъсл, кафевият електорат на ЕООД "ГЕРБ-Буда" безприпяствено продължава да прийжда на талази от чужбина с ДОКАЗАНИ зарази от вируса.
37
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На ген Мутафчийски му казвайте проф. Мутафчийски! И жалко, че няма как да ви съдя заради загубите от тези КПП-та, които са най-голямата пр0стотиq на света!
36
1
 
32
 
! Отговори
бай х преди 3 години
Ще намеря източник за финансиране, ще организирам и доброволно дарение в Министерството на здравеопазването... щото са малко 4 милиарда от здравни вноски+ 3 милиарда от бюджета .... мизерници крадливи
35
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев защо излъга лекарите с парите
34
5
 
24
 
! Отговори
реджо преди 3 години
когато през 1943 са разтреляли ястребинчетата също е имало блокада и полицейски часове градове и села са били под блокада ако е трябвало да пътуваш пак е трябвало документ!!!.....казват че историята винаги се повтаря ама винаги!!!...само времената и хората са различни!!!.....та след няколко години който доживее и не бъде умъртвен от "грижите"за здравето на тези управляващи сега...дали след няколко години ще има пак народен съд и лагерите ще бъдат отворени...историята се повтаря!!!
33
1
 
33
 
! Отговори
Питам преди 3 години
КПП-тата да паднат на 13 Май , така както беше обещано.Областните градове блокирани , а останалите населени места движението е свободно.Ефект няма.Кой разделя нацията ?