Ген. Мутафчийски: Днес битката е в болниците!

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!
Обновена: 6 май 2020 10:33 | 6 май 2020 10:31, Ния Христова
69
Ген. Мутафчийски: Днес битката е в болниците!
Снимка: БГНЕС
"Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!
 
На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България!", написа ген. Венцислав Мутафчийски във Facebook.
 
"Днес воините отново са на предния фронт. Но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19.
Използвам случая да благодаря на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо 5 болници и 2 санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.
 
В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори.
Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността "Военен лекар" и вече трета година показват завидни резултати.
 
Честит празник на всички!
 
Бъдете здрави, бъдете храбри и отговорни!
 
Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!", написа още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е един от малкото истински вирусолози в БГ.Цял живот се е занимавал с това.За разлика от Коремния хирург, който още се чуди дали е лекар или шапкар.Но пък е верен на Партията и Вожда
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам поздравлението на Радев!
34
1
 
15
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: На предният фронт са работещите данъкоплатци. Без тях всички други биха били моритури. Данъкоплатците плащат цялата сметка и търпят всичките лишения.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На предния фронт воюващите воини са всички лекари и медицински персонал в борбата с врага невидимия корона вирус както неизвестен в тила поради което всички участващи в битката с врага от военна гледна точка имат заслуги с прово на почит,звания,награди,без да ги разделят на военни и цивилни как специалисти с обезпечаване на защитни предпразни средства,що обезпечена материална база за лечения на кадровия състав в съответствие с поставените задачи в борбата с коварните невидими неизвестни врагове.
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак да питам "героите от войната с корона вируса", какво стана със заплатите на медицинските сестри, дето ги дърпахте от прозорците на парламента. Сега на тях разчитате по 12 часа на ден - те милите си траят и работят до изнемога.
31
12
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Мутафчия, искам персонална битка с теб. Който победи, той е прав.
30
16
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Само дето Радев е извървял целия дълъг път от курсант в Долна Митрополия до Главнокомандващ ВВС.Докато Борисов Доган го произведе от старшина в генерал.Той не е бил дори и пожарникар, иначе достойна професия.А пък на клоунчето Годжи, званието генерал му ги подари Борисов, защото са аверчета от много години.
29
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Военен лекар ли е, не ми го хвали.......Аналгин от кръста на горе и аспирин от кръста на долу.
28
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генералната репетиция за глобална диктатура премина с голям успех. 90% от стадото с радост нахлузиха намординиците и ентусиазирано грухтяха и квичаха по ко чините си.
27
1
 
10
 
! Отговори
Съдейки по данните?? преди 3 години
Няма значение кой какво иска. Отговорността за мерките, свързани с корона вируса е на овластените да ги налагат, променят, отменят. Овластен номер 1 е министър-председателят Борисов, овластен номер 2 е ген. Мутафчийски,
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дали бил генерал или лекар, по същата логика е да питаш Радев генерсл ли е бил или летец. Малоууумник смешен.
25
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"голямото семейство на ВМА включващо 5 болници и 2 санаториума............." ================================ Представяте ли си мили мои съотечественици каква сума, колко милиони от нашите пари отиват за издръжката на тези никому не нужни заведения. Пет болници и два санаториума!!!! На колко човека в българската армия се пада по една военна "болница" - кавичките не са грешка, както и званието на генерала...........? Сигурен съм, че поне по този показател сме шампиони в НАТО. Тъжно.........
24
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човека е добронамерен, но заради бсп не го слушаха и сега ще си платим. слушайте съвременния доктор менгеле и убиец на възрастните хора магъров
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За втори път пиша в този сайт следното: Според мен зараза с ковид 19 в България е имало и през декември. Само от полза за медиците и медицината ще е да прегледат записани случаи по областни болници със симптоми суха изтощителна кашлица и други, характерни за заболяването, да издирят хората и да ги изследват за антитела. Ако лечението им е описвано добронамерено и точно, ще бъде много от полза. Имам съмнение, защото по скромния ми опит практиката никога не е отговаряла на описанието.
22
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген. Мин..., пърдон Мутафчийски заклейми парадите по КПП на маргинали и матрял за Цветница и Великден.. А сега строените рамо до рамо войничета не са ли опасност за разнасяне на заразата . Странно. - тях с ПСР или бърз тест са ги проверили.. Че строили на плаца.. Щото за *** 1,5. метра дистанция у ресторант, парк, работеща планина си остава кат основание за актове и глоби....
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно тоз субект с ярко изразен чиновническо-погребален вид и изказ да поздравява НАТОвската армия съставяна от български граждани(турци,*** и тук-таме българи),звучи малко налудничево а и провокативно!По добре индивида с ХИТЛЕРИСТКАТА черна униформа да опява поредните трупове и да слугинажва на колегата си т.н. генерал че и лейтенант че и той май доктор на някакви си псевдо научи-Борисоф,Методиев!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хайде бе генерале..излез че ми липсваш.който се депресира от него да сменя канала .някакви безлични шушумиги излизат сега и въобще не могат да се сравняват с него.
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах, този военен ли е или е лекар! Нека се ориентира най- накрая! Или е просто поредния лакей на ***!
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя никога не би могъл да бъде произведен в чин генерал по редовния начин.От лейтенант направо го назначават полковник и от там генерал ..Същата работа като тиквата менте. От такива местенето като тоя надупения ДУПНИЧАНИН и ТОЛУПА с ДЖИПКАТА сме на тоя хал на последната дупка на кавала по всичко от такива специалисти по всичко..Да ходят и да се занимават с ДЖУРКАНЕТО на молекули на конете в конюшните ..
17
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски, Мутафчийски, а дали някога, българските генерали са били толкова наведени и мазно сервилни към тези които са на власт?! За всички ненаведени: Честит празник!