Хотелиери в Слънчев бряг не искат да отварят без чужденци

Не може да се разчита родните туристи да спасят сезона, смятат от бранша
14 май 2020 20:25, Красимир Ангелов
128

Много от хотелите в Слънчев бряг няма да отворят, ако не падне забраната за задължителна 14-дневна карантина на чужденците, които влизат в България. Това стана ясно по време на провелия се в Несебър Консултативен съвет по туризъм.

Иначе най-големият ни курорт е готов да посрещне туристи, осигурени са дори средствата от Община Несебър за командироване на 68 полицаи от вътрешността на страната.

Още по темата
Хотелиерите са категорични, че не може да се разчита на това българските туристи да спасят сезона.

"Не пуснат ли самолетите няма как да има сезон. Пуснат ли ги дори може да спечелим. Най-голямата ни конкуренция е Турция, Египет, Тунис. Като не може да се ходи там, само руснаците ще ги посетят. А тук ще дойде цяла Европа", подчерта хотелиерът Венелин Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите искат да отпадне и забраната за изхранване на туристите само на открито. Част от базите събират над 1000 туристи, които няма как да бъдат обслужвани само на тераси, които имат не повече от 100 места.

"Ол инклузив въобще няма да присъства или ще бъде изменен като услуга. Обслужването ще е от сервитьори, но това съответно ще оскъпи услугата, защото най-скъпата част от хотелиерството и ресторантьорството са кадрите", посочи Диана Колчева от "Клуб на хотелиера".

Заради мерките за сигурност трябва да бъде увеличен и броя на камериерките.

"Ако до сега една камериерка обслужваше 12-15 стаи по стандарт, сега тя ще може да обслужва само 7, заради честата дезинфекция", допълни Колчева.

На 1 юни ще паднат бариерите и за Стария Несебър. Днес в града дори бяха забелязани азиатски туристи. Предвижда се да се засили и рекламата. Общината разработва онлайн платформа за резервации.

"С тази платформа искаме да помогнем на бизнеса, за да може да промотира своите хотели. Там няма да се взимат комисионни, както резервационните други системи", обясни кметът на Несебър Николай Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не разчитат на българи ,да чакат английската *** .
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не разчитат на българи ,да чакат английската *** .
75
0
 
39
 
! Отговори
SS преди 4 години
па, ако щат да отварят! Дреме ми на черупката!
74
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да не отварят. Гърците ще отворят.
73
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие българите много се мразите или тези на морето са дриги българи нали мутрите са ваши братя вашите българи нали така не са други от Луната или Венера браво българи юнаци хайдути и войводи.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** 79Умирайте !!!Не ми пука.
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Французи, италианци, англичани, шведи и т.н. няма да напускат страните си !!Кви туристи кви 5 лева.Глад за ***-хУтелиерчето.
70
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХА-ХА-ХАГладна кокошка просо сънува............Кви чужденции веее?!Нито българи нито чужденци ще има на бг морето.ЗАКРИВАЙ!!И !!!Хотелиерчетата да продават яхтитИ и мазиратитЪтЪ чИ кинти нЕма ейййй !
69
28
 
7
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Някой ще ми отговори ли колко умрели имаше в Банско?Заслужава ли си да убием поминъка на стотици хиляди хора заради това че са умрели 2 баби?Всеки живот е ценен, но нека мислим за Стотиците хиляди работещи хора? Те няма ли да умрът. Кой от притеснение за ипотеката си ще вдигне кръвно, кой ще получи инфаркт, инсулт. Кой ще се храни със най-боклучавото сирене от магазина, защото само него може да си позволи?Хайде да мислим за Всички хора! Пък бабите нека си останат в къщи. Нека им се помага!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този господин, помощно учлище ли е завършил ?
67
0
 
19
 
! Отговори
Мутафчийски преди 4 години
Да не отварят!
66
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо, някой трябва да спасява туризма ?Нали в предишните години, когато ставаше дума за заплати и осигуровки казвахте :" Държавата не може да се меси в частния бизнес и не може да му нарежда. Пазара определя" И сега пазара ще определи, кой ще оцелее и кой не.И да фалира някой, Слънцето ще изгрее на другия ден. Може да сте сигурни в това.
65
0
 
60
 
! Отговори
nexussss преди 4 години
Родните ви туристи не само не искат да ВИ спасяват сезона, ами искат да ви видят всички вкупом фалирали! Ей така да ви ги кажа, че да ме разберете!
64
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не ми е за тия. Да фалират. Презакахте цялото черноморие със строежите си, изгонихте българските туристи и сега искате да докарате боторите от Англия и Русия които са абонирани за списание Covid19. Не съм стъпвал на нашето море от години, няма и да стъпя за без пари да ме каните.
63
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си пълен ***, за да отидеш на морето, нашето тази година! Да изпълниш безброй предписания, да се узърташ, да се храниш под строй, да се пазиш от камериерки, сервитьори, готвачи и най-вече от недоволни хотелиери!И всичко това за какво? Това не е почивка, това е мъчение. Не виждам смисъл!
62
0
 
27
 
! Отговори
упс преди 4 години
Туризъм ли??? Затваряй и закривай!!!!
61
2
 
15
 
! Отговори
Да така е преди 4 години
Ама при 20 болни затваряме курорта, става ли?
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хотелиерите внесоха ли вече украинки? При толкова безработни това трябва да се забрани!
59
2
 
48
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Абе тез хотелиери що не си берат лайката. То не беше хленчене не беше чудо. Никой не осигуряват на реална заплата, данъци се крият яко кой от където свари, българските туристи не са им приоритет гледат да ни изгонят всякак. И накрая от нашите данъци да им харижем едни пари щото са пичове. Нужно е да им бъде осигурено едно здравословно прочистване. Само най-читавите да оцелеят другите да фалират и да се махат. Стига сме раздавали пари на некадърници и мошенници.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко това чака- стои и ви чака с въпроса кво ще правим сега))):И му пригответе по- тлъста сума))):