Хотелиери в Слънчев бряг не искат да отварят без чужденци

Не може да се разчита родните туристи да спасят сезона, смятат от бранша
14 май 2020 20:25, Красимир Ангелов
128

Много от хотелите в Слънчев бряг няма да отворят, ако не падне забраната за задължителна 14-дневна карантина на чужденците, които влизат в България. Това стана ясно по време на провелия се в Несебър Консултативен съвет по туризъм.

Иначе най-големият ни курорт е готов да посрещне туристи, осигурени са дори средствата от Община Несебър за командироване на 68 полицаи от вътрешността на страната.

Още по темата
Хотелиерите са категорични, че не може да се разчита на това българските туристи да спасят сезона.

"Не пуснат ли самолетите няма как да има сезон. Пуснат ли ги дори може да спечелим. Най-голямата ни конкуренция е Турция, Египет, Тунис. Като не може да се ходи там, само руснаците ще ги посетят. А тук ще дойде цяла Европа", подчерта хотелиерът Венелин Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Хотелиерите искат да отпадне и забраната за изхранване на туристите само на открито. Част от базите събират над 1000 туристи, които няма как да бъдат обслужвани само на тераси, които имат не повече от 100 места.

"Ол инклузив въобще няма да присъства или ще бъде изменен като услуга. Обслужването ще е от сервитьори, но това съответно ще оскъпи услугата, защото най-скъпата част от хотелиерството и ресторантьорството са кадрите", посочи Диана Колчева от "Клуб на хотелиера".

Заради мерките за сигурност трябва да бъде увеличен и броя на камериерките.

"Ако до сега една камериерка обслужваше 12-15 стаи по стандарт, сега тя ще може да обслужва само 7, заради честата дезинфекция", допълни Колчева.

На 1 юни ще паднат бариерите и за Стария Несебър. Днес в града дори бяха забелязани азиатски туристи. Предвижда се да се засили и рекламата. Общината разработва онлайн платформа за резервации.

"С тази платформа искаме да помогнем на бизнеса, за да може да промотира своите хотели. Там няма да се взимат комисионни, както резервационните други системи", обясни кметът на Несебър Николай Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не искат, да не отварят...
36
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно това ни трябва при ковид19 да ни домъкнат хиляди пияници и наркомани с разклатени имунни системи.
35
2
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Мъж влиза бодро в един магазин в Слънчев бряг и казва на продавачката: - Дайте ми "Книгата за похвали"! - Нямаме такава.- Тогава направете си! Моята тъща се отрови от вашите салами!
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще построим пирамиди и ще станем конкуренция на Египет
33
1
 
37
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Супер. Ще се радваме на тишина, спокойствие и чисто море. България ще диша, ще си почине от алкохолния туризъм и от всичката помия.
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания през 80-те години на миналия век е било подобно на бетономорието, но хората са си променили политиката и са разчистили крайбрежието.
31
1
 
11
 
! Отговори
До Миро преди 4 години
Това са техните работници от първа линия наградени с почивка на слънчака. Вче са издържали толкова време може и да не им се случи нищо.
30
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние не сме длъжни да гледаме бетонните грозилища по черноморието и ходим в чужбина.
29
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, благодаря. Днес, като се разхождах из София видях как спазват препоръките. Сервитьорите масово носят маските, като лигавници, представям си в кухните им дали изобщо спазват някакви правила и препоръки.Знаейки им дереджето и без епидемологична обстановка по цял свят и как инспекторите от ХЕИ извършват проверката срещу скромни рушветчете със сигурност ще пасувам още доста дълго време такива посещения. В Балкана е свободно, храна от вкъщи бол. Пълно е с евтини вили под наем и продажба.
28
3
 
12
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Искам обяснение за азиатците обикалящи покрай гарата в слънчака?? Вчера дойдоха! Лично ги видях с багажите :))
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е прави са ....някои големи хотели работят предимно с чужденци,но я да видим кои са собствениците?а да не се правим на луди герб..
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами нормално, то май само чужденци все още им се връзват че предлагат някакво качество по презастроеното ни черноморие!
25
0
 
11
 
! Отговори
Бай Тодор преди 4 години
Май добре са го измислили това с Covid19, да нямате правилен ход...?
24
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Нашият вожд, да се свети името му банкянският ***..Рече, че ще се справят!
23
0
 
30
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Ахааа...Как беше?...Изберете българското!..Да,ама,те не щат! Щото 50 лева,дадени от чужденец са повече от 50 лв. дадени от бг турист.. А?Не е така ли? И ваучери им готвите, нали? Що бе? А да обясни оня патриот със сините джуки!Коалиционния партньор!Що тия ваучери ги не дадохте на работниците от "Арсенал", ВМЗ, АЕЦ Козлодуй, БДЖ пътнически превози. Дайте ваучери на програмисти, ИТ специалисти и хора,които работят във малки фирми дето произвеждат продукт! Подпомогнете тези, дето работят на полето!
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасНека отварят, ако подпишат декларация, че ще прекарат карантините си в обектите им, но дори тогава влошилите се моге да блокират болниците.
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма да фалират, не е възможно да фалираш с нещо откраднато, просто вожда им ще им даде 200 милиона лева да си купят нови джипове и ще им намали данъците на 9% за да могат да си изперат парите с по- ниска лихва и готово
20
0
 
6
 
! Отговори
Миро преди 4 години
До12 И аз ги видях!!!! Много интересно как са дошли
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха. Да не отварят...Насила хубост не става...
18
2
 
37
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Ами, да не ги отварят, да си стоят затворени. Какъв е проблема ?