Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища

От Столичната РЗИ така тълкуват рекордния брай на заразените
Обновена: 26 юни 2020 14:53 | 26 юни 2020 14:42, Ния Христова
165
Коронавирусът в София вече се разпространява дифузно, а не на огнища
Снимка: БГНЕС
Разпространението на коронавирус в София е дифузно, а не клъстерно. От Столичната РЗИ така си обясняват новите рекордни 60 случая. Не става дума за конкретни огнища. 
 
За последните 24 часа у нас бяха регистрирани рекордните 166 случая на COVID-19 при направени 2775 PCR теста. 
 
Пулмологът Александър Симидчиев смята, че вирусът не е променил силата си, а се е променило отношението на хората към него.
 
"От гледна точка на правителството - повече тестове - повече открити заразени. От гледна точка на хората - свободно поведение - повече заразени".
 
Новите случаи във Варна са 8. Сред тях е и служител на общината, а в момента се издирват контактните му лица. Сградата на общината е затворена за дезинфекция и трябва да отвори отново в понеделник. 
Още по темата
 
Емблематичният Празник на Черешата в Кюстендил беше отменен. Причина за това е и огромният брой на берачите на череши, които идват от други градове. Основните опасения са да не се струпат много хора на площада и да се получи масово заразяване. Ромската махала в града остава под карантина. 
 
Рекорден брой новозаразени беше отчетен и в Област Пловдив. Новозаразените там са 13. Между тях са лекар и дъщеря й, както и готвачка в детска градина, припомня bTV. Трима от заразените са настанени в болница, а другите са поставени под карантина в домовете си. Случаите не са свързани, тъй като са от различни точки на областта. Общото между тях е, че карат заболяването леко. Някои дори безсимптомно. 
 
Стабилно е и състоянието на работника, който пострада при срутването на тунел "Железница". Вчера стана ясно, че той също е заразен с COVID-19. В момента е настанен в Клиниката по инфекциозни болести на ВМА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сайта ви се коментира щото няма регистрация и всеки може да пише колкото си иска коментари , сайта ви нещо като чат
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вирусът най вече се разпространява чрез медиите.
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пишат маса кре.те.ни но аз съм по зле от тях че влизам да четъ коментарите а знам че няма надежда
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече и първолаците разбраха, че не Мутафчийски и НОЩ взимат решенията в скандала "Ковид 19". Впрочем, истинският генерал е този, който може да застане най-напред и да поведе подчинените си, когато е трудно, а не да се снишава като български премиер на заседание на правителствени ръководители на страните от ЕС.
138
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
500 теста - 30 заразени3000 теста - 160 заразениШкафче-касичка - трябват ни заразени!!!Мога да усвоя няколко еврофонда за тези научни резултати до които стигнах с 0 инвестиция и 0 направени теста. Дали пък да не започна да излъчвам брифинг?
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли пак във вестниците да има страница как и до къде трябва да е поставена маската върху лицето.,
136
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като носят маската като лигавник, така става.
135
8
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
До 120 всичко е търговска война
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарство срещу респираторен вирус.ПхахахаКазах да не се пишат глупости ама явно е трудно.
133
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пpocтотията тук също се разпространява дифузно от ***, които отричат вируса и епидемията...
132
23
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Колкото повече, толкова по-скоро ще приключим с тая истерия. Всички ще минем по реда си и...... ами после продължаваме да си живеем нормално, както досега.И да не забравим да сменим бъгнатите управляващи и неуправляващи от всички цветове на дъгата с такива, които повече работят за нас и по-малко плямпат! Тия ги видяхме колко струват при криза. Готови са да ни затварят и тормозят до откат. Баста!
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 131 до 125-ти факт А ти яхвай двугърбата камила и кеф ти Сахара, кеф ти арабската пустиня в Саудитска Арабия, камиларче
130
2
 
1
 
! Отговори
до 135 преди 3 години
ако ги нямаше мерзавците като тебе, светът щеше да е друг.
129
4
 
25
 
! Отговори
??? преди 3 години
Кога ли онези 80% ще схванат, че правителството е изключително некадърно, което при тази епидемия е страшно? Започнаха с неадекватни мерки, продължиха с хаотични и пак неадекватни мерки, а сега оставиха всичко на самотек.
128
4
 
37
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Заразата в България идва от чужбина, заради безконтролното влизане на заразени с вируса в България. Чак сега за пръв път се твърди, че започна разпространение на заразата и вътрешно за България. Сега трябват тези мерки, които налагаха през март и април, които тогава бяха безмислени. И преди и сега трябва принудителна 40 дневна карантина за всички идващи от чужбина, която незнайно защо правителството не се сеща да я наложи. Без карантина ще става все по-зле.
127
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е га ти обяснението за клъстерно и дифузно алабала. Вие разбрахте ли нещо? 4
126
5
 
2
 
! Отговори
До Златена преди 3 години
Значи на този принцип мога да осъдя всички, които са надържавна заплата за кражба и покушение над живота ми защото никой не ме е питал колко от тях са ми нужни и каква заплата да им дават от данъците ми. Може да тези пари са ми жизнено необходими на мен, а да седават на някакви хрантутници.
125
7
 
5
 
! Отговори
до 125-ти факт преди 3 години
Фактите да отиват в Китай, Северна Корея , може и в Русия. Става и в Куба.
124
3
 
28
 
! Отговори
Eдно си баба знае.. преди 3 години
Ако не се пазиш ще се разболееш. Елементарно. От корона вирус , от сифилис , от чума..Изолация, хигиена,маски, здрав разум. И преди векове това са били препоръките и сега е същото.Толкова е елементарно , че не мога да разбера колко елементарен трябва да е човек за да твърди друго. И да се чуди кой и какво му е виновен а дори да не поглежда себе си и безотговорното си поведение.
123
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 127 Създадени са нови лекарства и ваксини, но в момента преминават тестсове върху доброволци за безопасност и все още не са разрешени за употреба. Аман от професори със СПТУ по хлебарство и фризьрство