Костадин Ангелов: Няма да затваряме градове и КПП-та!

Ситуацията е контролирана, заяви здравният министър
15 авг 2020 12:10, Петя Славова
77
Костадин Ангелов: Няма да затваряме градове и КПП-та!
Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър проф. Костадин Ангелов посети болницата в Кюстендил, за да види каква е ситуацията там с коронавирусната инфекция. "Няма притеснения в цялата област по отношение недостиг на легла и персонал. В момента в лечебното заведение лежат четирима пациенти с доказана коронавирусна инфекция. един от тях вече е отрицателен. Има и лекар от "Спешна медицинска помощ". Колегата е добре, няма температура. Чувства облекчено дишане.", това заяви проф. Ангелов на извънреден брифинг в града.Той благодари на екипа за усилията и действията, които са предприели.

Още по темата

По думите му няма никакви притеснения в цялата Кюстендилска област по отношение на недостиг на персонал или легла. "Към настоящия момент има 46 свободни легла", каза още Ангелов.

Здравният министър е посетил и центъра за Спешна помощ. "Няма недостиг. Ще продължим внимателно и загрижено да следим всички цифри, които са общодостъпни. Нашите решения са мотивирани на базата на тях.", каза още министърът на здравеопазването.

Той потвърди, че държавата разполага с достатъчно запаси, за да обезпечи всички точки на страната, ако се появи липса на лични предпазни средства и консумативи. По думите му, ще има допълнителен финансов ресурс на всички лекари на първа линия по 1000 лв до края на годината. "Там, където има недостиг, той ще бъде компенсиран", категоричен бе проф. Ангелов.

Министърът коментира и информация, че страната отново може да бъде затворена с думите: "Това е грозна лъжа".По думите му, няма да затваряме никакви градове, КПП-та. "Тези, които пускат подобна информация за евентуално затваряне, си играят съзнателно със страховете на българските граждани", каза още той.

Критична област, според него, е Добрич, където има проблеми с обезпечаване на достатъчен брой инфекционисти. Очаква се да бъде сключен граждански договор с колега инфекционист. "В момента нещата изглеждат контролирани", заяви министърът.

Проф. Ангелов изказа съболезнования към семейството на починалия лекар от Добрич. "Той е поредният от героите в бяло, който загуби битката".

По думите му, мерките са много прости: "Мийте си ръцете, носете маски в затворени пространства и спазвайте разстояние. Ако осъзнаем тези мерки, много по-малко хора ще губят битката в нашите редици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките спартански трябва да са викаш а НЕКОЙ?Всички се заразяваме в миг и който се влоши да мре!
29
4
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Премахване на всички мерки. Моментално. Нека оживеят само най-добрите.
28
0
 
0
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Човек: Не реви отчаяно, а се замисли.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестовете какво правим?Единствената държава в света искаща 1/4 от заплатата за да тества по време на пандемия.Вместо да наливате стотици милиони в големите хотели на ваши хора можехте спокойно да заделите средства за безплатни тестове.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква импексова бе костюмар, сега цели бизнеси се изземват рекетьорскир импекса ти е най-малката грижа
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-нелепите "мерки" на така наречения щаб бяха КПП-тата и затварянето на парковете, ще се пържите в ада псевдо-генерали
24
8
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Нека все повече губят битката с вируса. Ако ще роднини и деца да са ми. Така светът ще се отърве от кекавите и ще останат здравите. Хайсиктир и разни милозливи грижи, амахааааа.
23
4
 
20
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Няма да затваряте, защото Ви замириса на сопа.
22
8
 
12
 
! Отговори
ууу преди 3 години
От тебе нищо не зависи. Главатарят ти за да остане на власт може да го направи, и за да ограничи протестите може и военно положение да обяви.
21
5
 
8
 
! Отговори
baby shark преди 3 години
Абе не знам ама нещо други май се говори. Някакви фургони и барачки за КПП-тата са се поръчвали, за да има къде да стоят полицаите, а не като миналата година по улиците. Ама така се чува де, дано не е вярно ама и преди се чуваше, че ще има затваряне и изведнъж, взе че стана. Ваички големи в цяла Европа говорят следвашите 6 месеца, ще е трудно, не само Бойко. Затова че сигурно до март, ще е имтересно
20
6
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СКОРО ЩЕ ЗАТВОРИТЕ ВРАТАТА СЛЕД ВАС
19
2
 
1
 
! Отговори
до Реалист преди 3 години
Те ги ,,дават,, , но трябва да отговаряш на 2378 условия
18
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Дайте по 1000 лева на месец на хората и те сами ще се затворят вкъщи!Ама не...важното е да има пари за шкафчето...българите как свързват двата края, кучета ги яли...В Испания, в Гърция, в Белгия и т.н. хората нямат притеснение затова как ще си платят сметките и кредитите, защото те бяха замразени, подпомогнаха се хората с пари за храна и никой нямаше нищо против!А в България много хора останаха без работа, ама нали...стойте си вкъщи!Сложете КПП-та пак, пък после ще гледаме шоу...
17
4
 
18
 
! Отговори
факт преди 3 години
Разбрахте ли сега?Грозните лъжци в обкръжението на Тиквата,които са способни да променят мнението си три пъти за един ден , досущ своя лидер, искат да им вярваме безрезервно. Спокоен съм напълно
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е затварайте бе герберюги,що да не затваряте?Тиквонистан всико се затваря,накрая и държавата!
15
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
То и това оставаше да затворите градовете. Не стига, че карате хората да ходят с маски на закрито, а сега и на открито.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Злобар да видим,че българина няма да излиза със смс.
13
1
 
12
 
! Отговори
най-накрая разум преди 3 години
То и това оставаше.
12
13
 
1
 
! Отговори
Димитров преди 3 години
"Няма да затваряме градове и КПП-та!"Само хора ще затваряме, в чували.
11
1
 
2
 
! Отговори
народа преди 3 години
До Анонимен 11Ти от простите ли си или от недисциплинираните?