Расистки надпис в хотел в Слънчев бряг: Скандал или фейк нюз?

От външно министерство реагираха остро на случилото се
93

На фона на широката обществена подкрепа за движението "Животът на чернокожите има значение", в групата "Чужденци в София" се появи любопитна снимка от хотел в Слънчев бряг. На входа му се вижда надпис "Само за бели" и "Животът на белите има значение".

Снимката събра множество коментари, но днес надписът липсваше.

"Не мога да коментирам несъществуващи неща, няма такъв надпис. Фейк нюз ли, как му казвате… Вие нали си имате журналистите за това нещо специална дума", коментира пред екип на Bulgaria ON AIR собственикът на хотела Георги Славов.

"Не виждам за какво е това цялото напрежение, при положение, че в България изобщо няма закон за расизма и дори да имаше такъв надпис, който аз видях в социалните мрежи, това не е незаконно. Как може да има хотел за джендъри, за без деца, само за гейове, пък не може да има хотел за бели", попита Славов.

От външно министерство реагираха остро на случая.

"По отношение на призива, който е провиснал през хотела - варварска проява. Не бих го характеризирал по друг начин", заяви Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи.

Туристи в най-големия ни курорт, който посреща летовници от цял свят, казват, че подобен надпис ще дискредитира страната ни. Хотелът този сезон не е отворил за туристи заради липса на резервации, но собственикът казва, че не би върнал никой турист, дори и той да е с различен цвят на кожата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
37
 
! Отговори
Кво толкова преди 3 години
ХОТЕЛЪТ Е ЧАСТЕН И ЧОВЕКА МОЖЕ ДА СИ ПУСКА КОГОТО СИ ИСКА ВЪТРЕ. ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ МЕСИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. КАТО ИСКА ДА ПУСКА САМО БЕЛИ ТОВА ЩЕ Е. НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА ХОДИ В ДРУГ ХОТЕЛ. ТОЙ НЕ Е КАЗАЛ НИТО ЕДНА ДУМА СРЕЩУ РАЗЛИЧНИТЕ ОТ БЕЛИТЕ Е ТОГАВА, ЗАЩО *** ТОЛКОВА КАКВИ ЛИ НЕ, ЧЕ ДОРИ И ПОЛИТИЦИ ?
10
4
 
36
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Кажете името на хотела, за да отида там. Щом няма черни ще да е доста чисто и тихо.
9
2
 
41
 
! Отговори
Кунта Кинте преди 3 години
Животът на белите няма ли смисъл?
8
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"животът на белите има значение"Външното ни министерство: "варварска проява!"Интервюирана жена: "скандално е, разбира се... това си е направо расистко!"Ама разбира се... всички други животи имат значение, само не и тези на белите хора...Такива и за "all lives matter" или "всички животи имат значение" биха казали, че е расистко, както го правят и на запад.Бедни душици..
7
4
 
33
 
! Отговори
Честно преди 3 години
И какво расистко пък има? Животът на белите няма ли значение? Аз съм чувал за хотели пък само за кучета. Някои богати хора ,най-често депутати и дипломати имат някъде работа и плащат на подобен хотел да гледат животното им. Ето аз съм човек,ама на мене някой да е предложил безплатен уикенд в скъп хотел? Все едно да крещя: ,,Дискриминация".
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ти влязат *** в хотела, па тогава ще видиш.
5
2
 
28
 
! Отговори
Да преди 3 години
В слънчака сме и вчера търсихме надписа.Няма нищо такова, фейк нюз!Само създават неверни и безсмислени новини!
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре,кой се е обидил,то за това в ЕС има от кол и въже ,уж бежанци)
3
3
 
18
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 3 години
Не виждам нищо расистко в надписа. А аз много обичам негpите.
2
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми така е... Надпис Black lives matter е висша форма на хуманност, възвишение, всеки който го казва е герой, а надпис White Lives Matter е расизъм, дискриминация, нацизъм... Вие сами си отговорете нормално ли е това! И как се нарича това горе? Да, точно така - дискриминация!!! Но жертвите на тази дискриминация не са тези, които се опитвате да представите като жертви! Днес най-лошото на тази земя е да си бял хетеросексуален мъж! Ако си такъв си най-долната порода!
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ има движение "житотът на белите има значение" . Другото звучи доста по расистки.Много бели също са зстрелвни от полицията, но никъде не ги дават... Просто поредния бял престъпник. Защо обратното се превръща в тенденция и расизъм спрямо белите?