Без промяна остават цените на чадърите и шезлонгите в Албена

Стратегията от тази година била печеливша
4 окт 2020 18:28, Анисия Иванова
20
Без промяна остават цените на чадърите и шезлонгите в Албена
Снимка: БГНЕС

КК "Албена" ще запази и за догодина по-ниските цени на плажните принадлежности. Ръководството на комплекса оценява като печеливша тази стратегия, тъй като през целия сезон – от средата на юли, почти до края на септември чадърите са били заети. "Албена" разполага със 150 декара плажна ивица, от която половината е отредена за свободна зона.

Независимо от ниските цени на плажните принадлежности през този летен сезон от КК „Албена“ отчитат печалба при отдаването им под наем. Основната причина за това е и по-ниската концесионна такса – вместо 2 милиона лева от курорта са заплатили около 300 000 лв., заяви изпълнителният директор Красимир Станев, цитиран от БНР.

Според Станев преди този летен сезон българските курорти са предоставяли плажните принадлежности на необосновано високи цени, което е и изгонило много от родните туристи към Гърция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
към 19ти преди 3 години
Абе умнико, ние живеем във Варна и всичките тарикатлъци са ни ясни. Не ми давай за пример Гърция, защото те са като нас по манталитет. Ако имаш късмет да се разходиш по света, ще видиш всякакви по вид плажове. На Северно море има плажове като кабинки, защото е ветровито, в Латвия, Полша са подобни и с твърд пясък-карат колело направо по плажа. Има места, където не става без шезлонг, заради камънака. Ако разгледаш морските карти, ще се очудиш колко малко пясъчни ивици има, спрямо бреговата ивица.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж 17,ако смяташ,че само на БГ плажа има шезлонги ,а по Средиземно и Егейско море няма ,ами нещо не си в час.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам много ли е,малко ли е но,2 млн. за концесия дори 150 дка плажна ивица ми звучи като обирджийство.Сезонен наем/юни- септември.Абе хората трябва да поддържат плажа,да е чисто,спасителни постове,медицинска служба, почистване,подобрения,не да се чудят как да избиват наема и реално ползват половината.Има нещо сбъркано в тези концесии,затова плажовете не се поддържат отделно фас до фас,но то е до културата на клиентелата .Да направят една обиколка на плажовете в Италия,да видят къде се пуши
16
0
 
7
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Не ми се пишат обяснения, но тази тема вече втръсна на всички. Шезлонгите са измислени за да има къде да се опъне човек ако плажа е каменист, но първо са започнали да ги слагат край басейните, където си е бетон по принцип. При нас ги слагат и за да се маркира територия за плащане. На кой български плаж няма пясък?-На никой!!За мен да платиш за нещо подобно е глупост, също както и да се снимаш с питон на плажа. Имам чувството, че нарочно плащате, за да има повод да се оплаквате после?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако нямам пясък ,,отзад'' след плаж,все едно не съм бил на плаж.Какви са тия шезлонги-мизлонги? Не се ли изпънеш на голят пясък,как ще усетиш че си част от природата?
14
2
 
5
 
! Отговори
циник преди 3 години
Това съобщение е от Топлофикация -Албена нали? За новия ски сезон... А сериозно ли си вярвате, че догодина ще доида на Албена? Аз тази година предпочетох да си платя теста и да си ида в Гърция, а за догодина ..
13
1
 
13
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Не ме интересуват чадърите, но защо не кажат колко струва да паркираш кола в Албена?
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аз лично...Но въпреки това не протестирате провинциалистите при цялото ми уважение протестирайте иначе нищо няма да се промени...
11
0
 
9
 
! Отговори
Аз лично... преди 3 години
...от лето '96-о НЕ! молзвам шезлонг. Защо сега да заочна? На тези заплати? На тези цени? Безумци...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я! Тия се сетиха някакъв зачатък на мисъл като тумор Октомври месец в жалките им печалбарски мозъчета да плъзне. Не стана тая година да брулите хората, а? От 2 милиона миналата година - 300 хиляди платили. 1.7 милиона за кой-*** платихте миналата година, бе будали? ЗАЩО? За същата локва ли? И какво ще ядете вий зимъска, печалбарчета? МЪДИ ще ядете! Е, га ***, бе мама ви *** алчна! Направете си татус с котва на рамото и да си обръснете главите - само за толкова за толкова ви стигат парите.
9
0
 
9
 
! Отговори
Коледен плаж преди 3 години
В Албена може и да са без промяна но в магазина са на промоция есента.
8
0
 
8
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Морски-:То освен приятно къпане друго не мога да ти пожелая.Поне ще се изкъпеш и за мен и за другите които мислят като мен.Айде скачай в Батака.Чао
7
11
 
1
 
! Отговори
морски преди 3 години
До ПетюНе си Петю а *** !
6
6
 
16
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Че е скъпо нашето море е скъпо.Но това че е замърсено не трябва да се пренебрегва изобщо-най -замърсеното море в цяла Европа,затова винаги ще ходя в Гърция поне в чисти води да се къпя-здравето също трябва да ни е важно.
5
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОЙТО МОЖЕ ДА ХОДИ НА АЛБЕНА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВАТ ЦЕНИТЕ НА ЧАДЪРИТЕ КОИТО ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ БЕЗПЛАТНИ!!!АЛБЕНА Е БЕЗОБРАЗНО СКЪПА ИСКАТ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ 1000 ЛЕВА ЗА 7 ДНИ, ЧЕ И НЯМА И ЗАКУСКА ДОРИ!!!----------АЛБЕНА Е ЗА ХОРА КОИТО ОБИЧАТ ДА СИ ПРЪСКАТ ПАРИТЕ!!!
4
0
 
30
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Не са проблема чадърите а обслужването и предлагането на нискокачествени храни и услуги!
3
0
 
20
 
! Отговори
Алабала преди 3 години
Това за зимния сезон. Лятото ще се вдигнат 🤣
2
2
 
24
 
! Отговори
? преди 3 години
Кой ползва още тези твърди пластмасови кютуци, наречени легла? Я погледнете към комшиите. И в най затънтеното село, плажните аксесоари са поколения напред.
1
0
 
26
 
! Отговори
шоп преди 3 години
А парно под чадърите ще има ли?