10-годишното момиче с COVID-19 и диабет е стабилизиранo

Детето беше настанено в болница в тежко състояние
Обновена: 4 ное 2020 17:10 | 4 ное 2020 13:55, Ния Христова
18
10-годишното момиче с COVID-19 и диабет е стабилизиранo
Снимка: Pixabay

10-годишното момиченце, което беше настанено в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в тежко състояние – с коронавирус и новооткрит диабет, е започнало да се стабилизира. Стойностите на кръвната му захар се нормализират. Детето може да бъде изписано до края на седмицата и поставено на домашно лечение, ако през следващите дни състоянието му е добро. Това каза в ефира на радио Стара Загора проф. Йовчо Йовчев, директор на здравното заведение, цитиран от БНР.

В област Стара Загора за последното денонощие са установени общо 141 случаи на COVID-19.
Още по темата
 
Общо 87 са болните, които са приети за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". 12 от тях са настанени в Клиниката по анестезиология и реанимация, уточни още проф. Йовчев. 13 души са били изписани към вчерашния ден, а късно следобед още четирима.
 
Капацитетът на болницата за прием е запълнен, няма недостиг на необходимите медицински консумативи, допълни проф. Йовчо Йовчев. Към момента не се е налагало да се прилага лечение чрез преливане на кръвна плазма на болни от коронавирус в старозагорската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Мама ви проста, от тия статии простите хора като Лилияна само се объркват, ясно беше, че детето е в диабетна кома, която няма нищо общо с наличието на обикновен вирус в организма му. Дано се стабилизира живота му, който от сега нататък изцяло ще зависи от ИНСУЛИНА, който ще приема до края на живота си. Пак сензации търсите.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време хората не знаеха, какво е това остеопороза, копаеха на двора над 80 годипни а сега 50-60 годишни едва вървят. Калции няма, къде отиде този калции, то като всичко е изкуствено къде да има. Това дете диабет, на 50, 60 айде да се появи, *** на 10, какво става тука, да се завиши контрола за храните.
8
4
 
2
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Защо ми слагате минуси и още малко ще ме изкарате глупава. Колко огромни специалисти заявиха, че Ковид е невиждано зло, вие го приравнявате и дори го слагате под някакви традиционни заболявания като диабета и диабетната кома
7
6
 
10
 
! Отговори
Абе хорааа преди 3 години
Хора, най-вече майки. Внимавайте с какво си храните децата. Фаст фууда ще унищожи всеки детски организъм. Гответе им на тези деца! Също съм майка, гответе домашна храна. Неправилното хранене е бич за подрастващия организъм. Всеки е ял джънк, но е важно правилното хранене.
6
1
 
11
 
! Отговори
До5 преди 3 години
По глупаво изказване скоро не съм срещал. Диабетата кома е изключително опасно състояние и за много кратко може да нанесе сериозни мозъчни увреждания. Много по опасна е за това дете от Ковид
5
15
 
1
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
До 4Сама по себе си диабетната кома не е много страшна, но положителния тест промена всичко, това вечебе страшно.Вярвам, че здравеопазванет нибе на нив, както вчера здр. министър ни зарадва и детенцето е в добри ръце
4
1
 
12
 
! Отговори
zeus преди 3 години
Дано се оправи детенцето бързо!Иначе не прави чест на медиите да раздухват случая като Ковид пропаганда, водещата болест на детето е диабетна кома.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
NНийче, оправи си заглавието, дУшо. Стабилизира No???
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра новина. Остава да почнем да губим и 10-годишни.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано ! Да се разминат хората с трагедия. Аз имам 10 годишно дете и ми се свива всичко като си помисля, през какво минават в момента