Николова: България има прекрасни възможности за зимни спортове

Министърът на туризма се срещна с турски туроператори в Истанбул
14 ное 2020 15:55, Анисия Иванова
31
Николова: България има прекрасни възможности за зимни спортове
Снимка: Министерството на туризма

България има прекрасни възможности за практикуване на зимни турове, ски спортове, планински разходки, алпинизъм и много други дейности, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред турски туроператори в Истанбул. Тя допълни, че през миналата зима турските туристи са били над 47 000, което представлява 9% от чуждестранните посещения за сезона. Това отрежда шесто място на гостите от Турция в класацията за зимни посещения от чужбина, и аз съм уверена, че с общите ни усилия можете да се изкачите и на по-високо място, категорична бе тя, цитирана от пресцентъра на Министерството.

Министър Николова увери представителите на турските туроператори, че Министерството на туризма на България, в сътрудничество със здравните власти, работи за максималната сигурност и спазване на мерките за безопасност за туристите в зимните ни курорти. Тя уточни, че с нейна заповед е разпоредено те да спазват нужните протоколи за превенция и ограничаване на пандемията и няма да бъдат допускани компромиси.

Вицепремиерът каза още, че българското правителство се стреми да държи максимално отворени границите, защото поддържането на туристооборота, на връзките между България и Турция във всеки един стопански аспект е от изключително значение.

По време на дискусията турските туроператори потвърдиха готовността си за изпращане на туристи у нас през предстоящия зимен сезон. Записванията не са на нивата от миналата година, но те са уверени, че с приетите от Министерството на туризма мерки в зимните курорти, туристите ще се увеличат. По думите им с увеличаване на транспортните възможности, с развитието на инфраструктурата, както и при засилване на турската валута, туристите от южната ни съседка могат значително да се увеличат.

Туроператорите отбелязаха още, че са благодарни за вниманието, което показва българската страна и с радост очакват участието си в Българо-турския онлайн бизнес форум, планиран за 17 ноември.

В срещата участваха представители на Karaca turizm, Koşukavak, Bemol tur, Nejdet tur, Miratus, Herrez tour, Consul travel service, Nevin caliskan.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Хайдее, Валерката е построил хотел и в някой зимен курорт. Затова тази сега подготвя почвата за субсидии на избрани мошеници.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасни възможности за зимни спортове - коктел ковид 19+ 20 вида, балнео 24/7 тестуване за 150лв и модерно онлайн обслужване в ресторанта плюс гарантирана почивка 14 дни. За най добрите кислородно стимулиране срещу заплащане.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПенсионерХотелите ще работят за пенсионери само от 08:00-10:00/
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможности има.Желаещи да дойдат дали има? Иначе пак отиваме към субсидиране на един от най-сивите браншове у нас.
22
0
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
баце, такова нещо като "шофьор на самолет " може да изръси само некоя цвичка. Иначе, пилотите имат една от най престижните и трудни професии. Учи се и Висша математика и Физика, за да можеш да работиш с уредите, които определено се различават от пожарникарски ***. И не знам що мислите, че главнокомандващия на военно въздушните сили на България разбира по малко от политика и логистика от сикаджия. И изобщо не знам, к'во се занимавам с теб.
21
1
 
2
 
! Отговори
Всичко коз преди 3 години
Хокей на лед ама пресушиха язовирите. Може биатлон ,ама в гората дебнат хайдути и мечки. Пък и парите отидоха за самолети ,демек се изпариха във въздуха.Виж едно зимно белотче може да се спретне.
20
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До Анонимен 20 Спокойно .Сняг ще има, но и ковида става повече.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, подготвят ни за зимното "снегопочистване".
18
0
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Ще има ли хотели за пенсионери и хотели за по млади ?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Условия има, ама сняг няма.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има републиканско първенство по кърлинг по магистрала Тракия. И по бобслей на Хемус.
15
2
 
1
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До ГосТ 13 А президента шофьор на самолет . Взехме го от летището и го направихме президент. А той горкия не знае какво е политика и че трябва да е обединител, а не да подклажда размирици.Ама и Йотова има вина. Как можа да го подплаши толкова силно ?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дрън,дрън,ярина!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това нали ви беше водещо, що пак?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде всички на пързалката.
11
5
 
14
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
По време на комунизма имаше наука, промишленост, изкуство, спорт (истински). Сега има туризъм и чалга. Няма нищо странно. По време на комунизма, баце беше просто бодигард на бай Тошо (фигурант), сега е министър председател хахахаха
10
5
 
9
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Всъщност, това беше целия театър на протестиращите кебапчии. Както и мангърчето. Плоска схема на картела на баце. Опозиция били ...хахахаха. Та нали картела на баце се занимава точно с хотели и мешана скара. Т.нар. бизнес. С к'во, с високи технологии и земеделие и хранително вкусова промишленост ли ?
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя туризъм и спортове не другари комунисти !!!!Мислете за обучението на децата, преквалификацията на хората и развитието на технологиите. Стига с тези *** второстепенни разбирания за развитие ...
8
0
 
16
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Няма проблем! Има зелен коридор ! Всичко е под контрол! Това да привличаш туристи зимата предвид ситуацията ???!!!! Най голямата подигравка с хората! Хайде, лятото беше донякъде маалко по оправдано,но сега ... абсолютна наглост. Плюс 9'те процента и всички други помощи за тия лапачи...
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербаджиска наглост до малоумие...Цялият свят се отказва от почивки и пътувания за Коледа ,но ние ще ги каним за зимни спортове.