Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!

Страната ни има договори за 4 ваксини от 4 фирми
5 дек 2020 09:38, Петя Славова
199
Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!
Снимка: БГНЕС

Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме решени да изправим целия ресурс на държавата, за да достигне ваксината до всеки български гражданин - той да бъде информиран за ползите и да вземе информирано решение. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна. Това коментира в "Панорама" по БНТ министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Още по темата

Всяка ваксина се поставя от лекар, защото такива са правилата. Всички лекари, всички фелдшери, които могат да бъдат ангажирани, ще го направят, ще създадем мобилни екипи, категоричен е проф. Ангелов.

Здравето няма цена, всеки един български гражданин трябва да има същия достъп, какъвто има всеки един европейски гражданин във всяка една стран на ЕС, не можем да отнемем това право, допълни министърът.

Имаме договори за 4 ваксини от 4 фирми, те са представени на парламента. Няма нужда да запишем една обективна истина в закон, това е политика в целия ЕС. Няма нужда България да става прецедент, когато трябва да бъдем единни.

Проблемът с коронавируса може да бъде първата, може да бъде последната възможност, около която българските политици да се обединят и да не търсят дивиденти, смята проф. Ангелов.

Започва атаката на човечеството срещу коронавируса - ние ще го победим, благодарение на ваксините, категоричен е здравният министър.

Относно статистиката за повишаване на смъртните случаи у нас, министърът обясни:

Следим всяко едно число с изключително сериозна загриженост. От анализа, който наблюдаваме, виждаме, че голяма част от българските граждани имат много придружаващи заболявания. Нещо повече - България е на водещи места по сърдечно-съдови заболявания. И това не е извинение, а означава, че българската нация има много сериозни здравословни проблеми.

Аз поех ангажимент, който ще изпълня - ще представя план за здравето на нацията, който ще съдържа линията на човешкия живот от раждането до смъртта и необходимостта от допълнителни здравни събития в областта на профилактиката, които да подобрят демографските показатели на нацията.

Това, което виждаме в момента, е онова което може да даде нашата здравна система. Нямаше подготвена здравна система в света - считате ли, че Швейцария не се е подготвила навреме, та интензивните легла свършиха, попита здравният министър.

От първия си ден като министър поисках решение за обезпечаване на здравната система, но каквото и да направим - ние имаме достатъчен брой легла, имаме апаратура, нямаме недостиг на медикаменти - имаме лекарства, ремдесивир, центрове за плазма. Проблемът е с персонала, призна министърът.

На въпроса забави ли се затварянето, той заяви:

Направихме го навреме - можехме да го направим и искахме да го направим, но го отложихме защото, заболяваемостта към онзи момент беше ниска. Увеличаването на строгостта на мерките започва, когато достигнем нива на заболяваемост не по ниска от 600 на 100 000.

Министър Ангелов коментира и положителните антигенни тестове, които не влизат в статистиката.

Не можем в момента да приемем антигенните тестове, защото това не среща разбиране от всички професионалисти. Аз повече от всеки един искам да бъдат признати антигенните тестове, ако специалистите кажат, че те могат да бъдат приравнени към PCR, само че нашите и европейските лекари не дават тази препоръка.

Обещах да има електронна рецепта и електронно направление до Нова година и ще го изпълня, категоричен е професорът.

Тази епидемия иска всеки един човек да се превърне в лекар - да носи маска, да спазва дистанция, да спазва дезинфекция. Това иска вирусът - всеки един да стане лекар, за да може обединени да се изправим и да победим този невидим враг, това е гаранция за успех, смята здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
това, което ме притеснява, е че говори за "ваксината", а те са 4 вида. Някой са по-калпави от други :(
78
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И вас ше ви стигне скоро наказание за предателство срещу народа . Присъдата е една!
77
1
 
32
 
! Отговори
ПАРИТЕ ЩЕ СТИГНАТ ЛИ преди 3 години
За смърт и трайно увреждане причинено от ваксината ще стигнат ли парите за обезщетение?За смърт от ваксина на възрастен и на дете ще има ли различен размер компенсации?
76
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЧИПИРАНЕТО ЗАПОЧВА,честито на печелившите."........И ти, и аз, и всички сме отдавна "чипирани". Изключение са само тези с телефони с копчета. Така че, това с чипирането е безсмислица.Масовата ваксинация - умишлено или случайно - "най-много" да доведе до масово "бъгване" и стерилизация. Което е съвсем постижимо. Справка - Африка и Индия. И напълно достатъчно.
75
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като пося тотален хаос в и без друго калпавата система на здравеопазването. След като умело ни изведе на първо място по смъртност. Ваксьината щи стигни до всьекьи българьин. Съмнява ме и това да свърши добре.
74
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взимай, народе. Ваксините са в промоция, идват с безплатен чувал.
73
14
 
11
 
! Отговори
Разсъдлив преди 3 години
Няма да ви чипират за да ви следят и подслушват улави. Това си е оръжие! Първото китайско билогично оръжие е Ковида, второто е ваксината. Идва с чип, който се загнездва в организма и остава активен, захранван от топлината на тялото. При необходимост само се натиска копчето, чипа се активира и води до мигновена безболезнена смрт докато спите, после ви описват като инфарк, инсулт т.н. Пак нищо не сте разбрали, нормално е че китайците искат да обезлюдят Балканите, то тука не се обитава от хора.
72
1
 
7
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo71.....bravo kolega ...vie ste si za vaksina ot vsiakade !!! Varvete rano sutrin ,che da ste parvi na opshkata ot haha velnici !!!
71
1
 
31
 
! Отговори
Никой не ти я иска преди 3 години
На Боко сложете пет, на такова го ведо една няма да му стигне.
70
1
 
4
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo 70 ....kolega ,vie ste I D i o t !!!Prosto konstatiram ! Za bolestta vi niama izmislen ni lek ni vaksina !!! Dori i ot chetirite da si slojite ...sashto niama da vi pomogne !!!
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А до моите заразени танзанийски кози ще стигне ли?200 дози съм заявил. Ако има възможност, ще взема и за заразената папая, имам към 30 корена.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя защо се прави на УЛАВ??? Септември месец Той и Щабът от подлогани твърдяха :Мерки ще има когато надхвърлим 25 заболели на 100000 човека през последните 14 дни!Е Сега ВЕЧЕ ИМАМЕ-26.5 ЖЕРТВИ на 100000 население през последните 14 дни! Заразените са толкова много, че даже и Господ не ги знае колко са!
67
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 72 - стига с тези глупости! какво чипиране какви пет лева? всеки в къщата и колата си има по няколко милярда транзистора в поне 100 чипа. и калво толкова интересно ще научи някой си ако ви чипира? къде варите парцуцата и къде е киселото зеле - смешници...
66
4
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
А кога ще е масовото клане,че както са я подкарали тия от Новия световен ред...!Искат да разредят населението ,да прочистят земята от обикновената тор каквито сме ние,да не дишаме въздуха им,да не пием водата им,да не ядем храната им а да останат само Избранниците да си живеят безгрижния живот в палатите по екзотичните райски кътчета на Земята!Ние обикновените сме прекалено много!
65
5
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
ЧИПИРАНЕТО ЗАПОЧВА,честито на печелившите.
64
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като нямаше ваксина, кога ще измислят. Има ваксина била опасна, някой, някъде ще следи.И сега като ни следят, и ни записват всеки телефонен разговор та какво? Хем искаме да няма заразени и живи, хем няма да взимаме мерки от 3те ДДД, до ваксина. И защото нямаме руска ваксина, ние искаме точно от нея. Всички тук са доктори, вирусолози и политици.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трафикът на бременни от България най-често към Гърция и Турция.
62
8
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 61Решетников, ти ли си бе? :)))....Или е Фигуранта, а? Тук говорим за Ковид, не за опашати лъжи, които всеки средноинтелигентен веднага може да провери с Гугъл и да види какви глупотевини пишеш
61
2
 
27
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Този подлизурко, защо не е подведен под отговорност за хаоса който създадоха с НОЩ и Борисов? Ваксината първо трябва да се приложи върху тях и ако не дадат фира да се прилага след година и на българите.
60
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ще ни отровят. Ужас. Кой знае какви мутанти ще станете след ваксинацията.