Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!

Страната ни има договори за 4 ваксини от 4 фирми
5 дек 2020 09:38, Петя Славова
199
Костадин Ангелов: Ваксината ще стигне до всеки българин!
Снимка: БГНЕС

Във ваксинационния план имаме провеждане на информационна кампания, твърдо сме решени да изправим целия ресурс на държавата, за да достигне ваксината до всеки български гражданин - той да бъде информиран за ползите и да вземе информирано решение. Ваксината ще стигне до всяка една точка в нашата страна. Това коментира в "Панорама" по БНТ министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Още по темата

Всяка ваксина се поставя от лекар, защото такива са правилата. Всички лекари, всички фелдшери, които могат да бъдат ангажирани, ще го направят, ще създадем мобилни екипи, категоричен е проф. Ангелов.

Здравето няма цена, всеки един български гражданин трябва да има същия достъп, какъвто има всеки един европейски гражданин във всяка една стран на ЕС, не можем да отнемем това право, допълни министърът.

Имаме договори за 4 ваксини от 4 фирми, те са представени на парламента. Няма нужда да запишем една обективна истина в закон, това е политика в целия ЕС. Няма нужда България да става прецедент, когато трябва да бъдем единни.

Проблемът с коронавируса може да бъде първата, може да бъде последната възможност, около която българските политици да се обединят и да не търсят дивиденти, смята проф. Ангелов.

Започва атаката на човечеството срещу коронавируса - ние ще го победим, благодарение на ваксините, категоричен е здравният министър.

Относно статистиката за повишаване на смъртните случаи у нас, министърът обясни:

Следим всяко едно число с изключително сериозна загриженост. От анализа, който наблюдаваме, виждаме, че голяма част от българските граждани имат много придружаващи заболявания. Нещо повече - България е на водещи места по сърдечно-съдови заболявания. И това не е извинение, а означава, че българската нация има много сериозни здравословни проблеми.

Аз поех ангажимент, който ще изпълня - ще представя план за здравето на нацията, който ще съдържа линията на човешкия живот от раждането до смъртта и необходимостта от допълнителни здравни събития в областта на профилактиката, които да подобрят демографските показатели на нацията.

Това, което виждаме в момента, е онова което може да даде нашата здравна система. Нямаше подготвена здравна система в света - считате ли, че Швейцария не се е подготвила навреме, та интензивните легла свършиха, попита здравният министър.

От първия си ден като министър поисках решение за обезпечаване на здравната система, но каквото и да направим - ние имаме достатъчен брой легла, имаме апаратура, нямаме недостиг на медикаменти - имаме лекарства, ремдесивир, центрове за плазма. Проблемът е с персонала, призна министърът.

На въпроса забави ли се затварянето, той заяви:

Направихме го навреме - можехме да го направим и искахме да го направим, но го отложихме защото, заболяваемостта към онзи момент беше ниска. Увеличаването на строгостта на мерките започва, когато достигнем нива на заболяваемост не по ниска от 600 на 100 000.

Министър Ангелов коментира и положителните антигенни тестове, които не влизат в статистиката.

Не можем в момента да приемем антигенните тестове, защото това не среща разбиране от всички професионалисти. Аз повече от всеки един искам да бъдат признати антигенните тестове, ако специалистите кажат, че те могат да бъдат приравнени към PCR, само че нашите и европейските лекари не дават тази препоръка.

Обещах да има електронна рецепта и електронно направление до Нова година и ще го изпълня, категоричен е професорът.

Тази епидемия иска всеки един човек да се превърне в лекар - да носи маска, да спазва дистанция, да спазва дезинфекция. Това иска вирусът - всеки един да стане лекар, за да може обединени да се изправим и да победим този невидим враг, това е гаранция за успех, смята здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до Анонимен,по-добре да пратиш детето си в американски затвор отколкото в руска детска градина! Русия е на първо място по наркомани на глава от населението.
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майка закла двете си деца в дома им в Сандански. Малчуганите са били на 2 и 5 години.
57
8
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Другари, не се ваксинирайте в никакъв случай! Бил Гейтс ще ви вкара високотехнологичен чип и така ще може да ви следи като ходите в пенсионерския клуб, а чрез 5G мрежата ще ви зомбира и ще спрете да обичате братушките и ще ви накара да си показвате филията от балкона на панелката, за да ви я наръсят с кемтрейлс илюминатите и масоните :))) За рептилите да не говорим, те заедно с евреите ви мислят най-злото, да ви вземат пенсийките....хахахахаха
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите мерки предвиждат увеличаване на еднократната парична помощ при раждане на второ дете до 616 хиляди рубли (близо 18 000 лв.). При това решението ще се прилага със задна дата от 1 януари 2020 г. И една добра новина за много рускини еднократна помощ вече ще се дава и за първо дете тя ще е в размер на 466 хиляди рубли (над 13 000 лв.).
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия има 100% достъпност до детските градини във всяко населено място детските градини са 100% обезпечени. Всяка майка може да е сигурна, че ще има място в детската градина за детето и, където и да е в Русия.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2600 българки са направили аборт по време на извънредното положение заради ковид 19.
53
0
 
23
 
! Отговори
Потресен преди 3 години
Как бедна Сърбия без финасова помощ от европейския съюз успя да построи ковид болница с хиляда легла, от които 250 за интензивна грижа? И как в България, който й да е на власт все се оправдава с някой префи него, че не е направил нищо!
52
2
 
17
 
! Отговори
Няма да стане преди 3 години
Аз не ща да ме инжектират с радиоактивни изотопи!
51
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикруската ваксина работи по сталинистки закони. Има човек има вирус, няма човек няма вирус. Ето това е руската ваксина. Да си се ваксинират сами, да си ядат атомите и ракетите, нас не ни дреме.
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът на Русия Владимир Путин подписа федерален закон, регулиращ дейността на колекторските фирми. Документът директно забранява на колекторските фирми да използват физическа сила и да заплашват с използването на такава, както и да причиняват вреда на здравето и имуществото, да оказват психологически натиск и да заблуждават. При това се забранява на колекторите да съобщават без съгласието на длъжника за дълга му на трети лица.
49
1
 
25
 
! Отговори
Аз40 преди 3 години
Ваксини, които не са били тествани поне няколко години са много опасни. Усложненията след ваксинация могат да се появят и след години.
48
4
 
14
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Западната ваксина е демократична, доброволна и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА, а васкинираните получават БЕЗПЛАТЕН БОНУС - сертификат за имунизация! С него можеш да ползваш градски транспорт, да посещаваш търговски центрове, кина, театри, да пътуваш в градския транспорт, със самолет, децата ти придобиват право да ходят на детска градина и училище, да те наемат за работа и много други екстри! Побързайте да се запишете предварително, в началото няма да има достатъчно бройки за да ползвате БЕЗПЛАТНИЯ БОНУС.
47
7
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Нали бешеШап няма, откакто джудженцето измисли "Спутник V", противошапната свинска ваксина и с нея ваксинира и хора и животни, за него разлика няма. За ръководните комунистически постове дава да се пие белина и препарат за вана, неговото вашингтонско протеже го светна на тази далавера :)))
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
BoJo се срещна с Бил Гейтс и още 10 чеърмен икзекютив офисъри на фарма компании да обсъдят рол-аута на ковид-19 ваксината в Юкей-откриване на центрове за ваксиниране в спортни арени и зали, шопинг центровете, а на военните е възложено да контролират масовото ваксиниране на британските тела. Дефенс министърът на Юкей обяви, че се създават хладилни складове -80C за съхранение на ваксините доставяни от производителя в Белгия което се определя като най-голямата логистична операция в Юкей след WW2.
45
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е смисълът от групов имунитет след като Брюксел вече са купили ваксините за целия ЕС и до няколко седмици и всички ще се ваксинираме и ще се спасим от вируса. Просто трябва да са наложи пълен лок-даун с пълна забрана за излизане, затваряне на училища и фирми докато от Брюксел ни ваксинират.
44
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пистолет опрян в главата ще се ваксинирам и аз. Пред перспективата да ме ваксинират с олово, ваксината срещу коронавируса е по-добрият вариант.Иначе - не!Няма начин!
43
4
 
24
 
! Отговори
малее преди 3 години
Байдън отказва ваксиниране не е сигурен тоя иска да ни натика ваксини непознати и не проверени. Военен съд требе.
42
2
 
20
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
"Здравето няма цена, всеки един български гражданин трябва да има същия достъп, какъвто има всеки един европейски гражданин във всяка една стран на ЕС"A след 30 години целуване на американски ***, навеждане и плащане на рекети, можем ли свободно а пътуваме на запада както всеки един гражданин на ЕС?
41
4
 
28
 
! Отговори
Разсъдлив преди 3 години
Ваксината е втория етап по прочистване на населението. И пак Китай стои зад това, не се съмнявайте. Файзер и другите са върли противници на Тръмп затова тайно се съюзяват с китайците да почнат да ви слагат ваксини и да става още по-лошо. Целта е ЕС да се обезлюди по периферията за да почнат да нахлуват жълтури по нашите земи. Първоначалния план беше Сибир, но там не става за обитаване, разходите са много високи. Тука на балканите им е идеално. Слагайте си ваксини като не ви стига акъла!
40
3
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не, няма да стигне до всеки българин, а до всеки българин, който иска да се ваксинира!!!Разликата е огромна!!!И хайде, понеже не сме питали доцент Мангъров дали иска да се ваксинира, понеже него го изкарват единствен като черен, с рога и опашка, в интерес на истината е да кажем, ч не е само Мангъров. И не са само български лекари, както ни убеждават.Бранимир Несторович, бивш член на НОЩ във Сърбия, педиатър и пулмолог, категорично заяви, че няма да се ваксинира!