Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!

Колкото по-рано се ваксинираме, толкова по-добре, заяви той
26 фев 2021 09:00, Петя Славова
79
Кунчев: Пазят се вторите дози за всички ваксинирани!
Снимка: БГНЕС

Масовата ваксинация се препъна на петия ден, тъй като "АстраЗенека" рязко намали доставките на ваксини. Третата вълна на пандемията продължава да вилнее в Европа.

"Ентусиазмът на хората няма да се охлади, колкото по-рано човек се ваксинира, толкова по-добре, за да достигнем колективен имунитет." Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Държавата няма да се откаже от принципите ваксинацията да бъде безплатна и доброволна, допълни Кунчев.

При достигане на 1-2 млн. ваксинирани българи няма да се стига до големи бройки новозаразени и препълване на болниците, каза Кунчев.

Още по темата

Доц. Кунчев увери, че се пазят вторите дози за всички ваксинирани. Пази се първа и втора доза за изборната администрация - около 90 000 души.

По думите му никой с една доза не може да е сигурен, че е защитен. Не можем да излезем от характеристиката на продукта, няма как да не го следваме. Поели сме ангажимент към хората, че ще осигурим тези две дози и ние ще го направим.

Зависим от доставките, за да възстановим "зелените коридори", ако фирмите изпълняват стриктно договорите, много бързо можем да ги възстановим, увери Кунчев.

На по-късен етап ще има възможност за избор на ваксина, каза държавният здравен инспектор.
Сертификатът за ваксиниране не е дискриминация, това дава възможност на хората да преминават по-бързо през гранични пунктове, защото са защитили себе си и останалите. Това е положителна дискриминация, няма да е държавата тази, която ще слага бариери. И да не го направи България, други държави го направят - Гърция, Турция, Хърватия, каза Кунчев.

Заведенията е можело да бъдат отворени и на по-ранен етап, защото е важно как те работят, как се спазват мерките, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
НЕ РАБОТЯТ 2-те преди 3 години
НЕ СА достатъчни вторите дози ТРЯБВА ЧЕТВОРНИ ДОЗИсъчетано с кръстосано ваксиниране от различни производителии поне един два пъте да сте преболедували по естествен път различни щамове на вируси.След всичко това сте готови иначе не може.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо е цялото това непрестанно говорене по телевизиите. Искат да ни успокояват или да ни уплашат? То е ясно, че дори да успеете да ваксинирате и последната останала баба у долно *** няма да обявите край на тая истерия. Услади ви се нещо.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43И да пишеш от великите ловни полета.
53
0
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Нищо подобно,ваксина нито до сега са ЕДВА-34719другите-153793 са само Убодени еднократно и чакат заветната втора доза!
52
0
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
То всички рано или късно ще умрем ама ти ще изпревариш навалица и после ще пратиш СМС как е там нали? бхахахахаха
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки пети клошар в София е с висше образование или високо квалифициран с дългогодишен стаж в професията си.
50
2
 
2
 
! Отговори
ЕС маймyните преди 3 години
Еесовците ви правят на мaймyни, в Белорус и Русия няма нито мерки нито кампания за ваксиниране, животът си тече нормално и всичко отворено и магазини и театри и клубова, забравили са за мерките и то много преди да създадат ваксината, който иска се ваксинира и никой не прави пропаганда и не говори за ковид и ваксини. А в ЕС хората са затворени в къщи, ходят само с намордници по улиците и полицията прави проверки за събирания. Осъзнавате ли как ви правят на маймyни!
49
2
 
4
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
Точно това е целта на упражнението. Светът се напълни с ненужни неквалифицирани циреи, които няма да се ваксинират. Колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри. Вече за място за сервитьор се борят по 500 души, а интелектуалци- по 0.8 души.
48
0
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Добър, добър- колко да е добър?! 200 000 души само са ваксинирани към момента.
47
6
 
5
 
! Отговори
Интелектуралец преди 3 години
Културните и възпитани хора се ваксинират, само простите сервитьори отказват да се ваксинират.
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сектата на Ковидяните честити новата нормалност на всички хора и призовава всички вярващи да се ваксинират за благото на другите хора и най.вече на неверниците, конспиратолозите, антимаскърите и антиваксърите.
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С добър темп вървим. Който пожела, се ваксинира. Вчера бях в на Мазнейкови болницата Св. София и имаше ваксини. Ваксинирах се, отне 20мин.. Разбира се, предимно се ваксинираме млади и добре платени специалисти. Не очаквай сервитьор или какъвто и да е общак да се ваксинира. Него не го е страх от вируса, а това, че може да зарази и убие други, изобщо няма и как да му мине през акъла. Че ваксината е отговорност към обществото.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е положителна дискриминация?!?Кунчев, пълни глупости говорите. Може ли така да се излагате.
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смотаните антиваксъри да умират.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво ги пазите, бе загубеняци. Слагайте каквото имате.
41
3
 
3
 
! Отговори
веган-ваксър преди 3 години
като има ваксини ще си бия за закуска обед и вечеря по една с рнк да е да ми бърка в днк-то че има нужда от подобрение. Така ще съм винаги щастлив.
40
4
 
1
 
! Отговори
Martin Bormann преди 3 години
Само дето няма желаещи за 2ра доза... *** вие си ги пазете, няма лошо хехе
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя май се е предозирал, а тия дето се надяват, че след ваксинацията ще се върнат към нормалния живот, няма се върнете ползваха ви за лабораторни плъхове и морски свинчета. Грачулейшънс.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата работа е мижи да те лажим. От ГЕРБ издадоха заповед всички техни избиратели под строй да се ваксинират. От такива хора бяха съставени опашките за ваксинация, които гледахте по телевизията. Направиха ги за смях.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бийте ваксина на Тиквата бе!