Джипита чакат ваксини: Списъците пълни, дози няма

Днес д-р Вълканова ще получи 10 дози, в списъка й има 250 души
2 мар 2021 11:05,
15
Джипита чакат ваксини: Списъците пълни, дози няма
Снимка: БГНЕС

Сдружението на общопрактикуващите лекари настоява за ново разпределение на количествата ваксини между личните лекари и имунизационните пунктове. Те подготвят писмо с препоръки до Министерството на здравеопазването, предаде БНТ.

Д-р Захаринка Вълканова в общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово. Днес за първи път ще получи дози от ваксината - 10 на брой, а при нея са се записали 250 души.

"За съжаление проблемът с ваксинациите се оказа все по-сериозен, защото ние сме общо 4 300 джипита и за момента много малка част от нас са получили какъвто и да е брой ваксини. 75% сме джипита и 25% са имунизационните центрове. Оказва се, че ваксините предимно се раздават на ваксинационните центрове, което няма лошо, но ние направихме едни списъци и редно беше първо да ваксинираме рисковите групи, т.е. четвърта група, а имунизационните центрове посещават главно младите хора, които не са в такъв висок риск", каза д-р Захаринка Вълканова.

"Списъците, които направихме, станаха почти безсмислени, защото аз днес като получа един флакон, кой по-напред да ваксинирам, как да подбера тези 10 човека", каза още личният лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Не сте осигурили материала,а давате зор за ваксиниране!:)
14
1
 
3
 
! Отговори
Нашето преди 3 години
ДжиПи дори ваксини на децата не слагаше, а ни пращаше във ДКС то. Никога не сме протестирали против това, защото когато става дума от един флакон да се извадят 6 ваксини- ти трябва да имаш 6 човека сигурни. Ако съхраняваш отворен флакон се компроментира. Така че ваксини е най добре централизирано във ванксинационни центрове, където ходят много хора наведнъж.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бийте им витамин Ц, като няма ваксини. После ще ги наречете 'плацебо група'. Хахахах.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно хора, които не биха изяли нищо, за което знаят, че е ГМО, с готовност да превърнат себе си в ГМО.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е аз съм в рискова група от 2-ра фаза, записан още януари но няма и помен от ваксиниране на рисковите групи от 2-ра фаза. Безсмислени списъци стоят някъде, и с тези "зелени" коридори, никой от моите колеги чакащи все още не е ваксиниран. Не възнамерявам да се редя по опашки, най-вероятно ще преболедуваме Ковида без да сме допрели до ваксини! По медиите слушам само безсмислени изявления и хвалби от властимащи.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипита чакат ваксини: Списъците пълни, дози няма--------------Смях в Цирка!
9
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Будалите пак ги прецакаха D !
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това го правят заради 10лв на ваксина, реват за парите
7
4
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Джипитата ви лъжат. Тяхна работа е да отидат до РЗИ и да вземат ваксините. Те не го правят. Правете си сметка колко ги е грижа за Вас.
6
2
 
5
 
! Отговори
С дрънкането преди 3 години
се изчерпва европейското на ГЕП, а същността им е като на нацистите. Ония са изтребвали евреите, тия тихомълком изтребват болни и възрастни. Браво, герои.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки се оправя както може- ваксините се харчат като топъл хляб и изчезват моментално- опашките са огромни. В работа чакаме Пфайзер ваксини от Германия или Швейцария. Ще ни ваксинират в офиса без струпване на народ (40 души сме). И без това никой не ходи в офиса, та е безопасно. Някак съм скептичен към Астра Зенека- колегите от Германия разбуниха духовете, че имали роднини лекари и микробиолози и не я харесвали нещо, та и ние като овце се отказахме от нея и се спряхме на Пфайзер.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще има ваксини като д-р Борисов ги насочи към зелени коридори. Противно на европейските практики хронично болни и стари бяха умишлено оставени последни за ваксиниране.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, това на снимката не е "докторЗахаринка Вълканова"а моето джипид-р Р...ва и е от София!Как избирате илюстративнитеснимки за статиите си!??Вие сте за съд бре!
2
2
 
6
 
! Отговори
Никол преди 3 години
ИСКАМ СИ ЗЕЛЕНИЯ КОРИДОР! ЕДНО ВРЕМЕ НЯМАШЕ БАНАНИ И ЗЕЛЕНИ КОРИДОРИ А СЕГС КАТО ИМА ЗАЩО ГИ НЯМА А
1
4
 
9
 
! Отговори
Беноfска РИТА преди 3 години
Боце е по дозите и ''зелените коридори''.................питайте го!